Εκπαιδευτικός κύκλος: Upskilling™2022-2023 ΠΑΡΟΝ και My Life Partners

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε ο εκπαιδευτικός κύκλος επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης Upskilling™ 2022-2023 που διοργανώθηκε από τα ασφαλιστικά γραφεία ΠΑΡΟΝ και My Life Partners υπό την Αιγίδα της ασφαλιστικής εταιρίας Eurolife FFH.

Εισηγήτριες ήταν η κυρία Δώρα Πλαγιώτη, Σύμβουλος Οργανωσιακής Ανάπτυξης & Ανάλυσης & Ανθρώπινου Δυναμικού και η κυρία Αριάδνη Νικάκη, Public Relations & Βusiness Development Consultant.

To πρόγραμμα διήρκησε τρεις μήνες και συμμετείχαν διακεκριμένοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές των δύο ασφαλιστικών γραφείων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει στην επαγγελματική και προσωπική ενδυνάμωση των συμμετεχόντων, στην ενίσχυση του ρόλου τους, στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων επικοινωνίας του επαγγελματικούς τους προφίλ στην μετά-Covid εποχή και στην καλλιέργεια της επιχειρηματικής /επαγγελματικής τους ανθεκτικότητας.

Ο Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων, Εκπαίδευσης και ανάπτυξης προϊόντων της Eurolife FFH κύριος Νίκος Δελένδας δήλωσε για το πρόγραμμα:

«Σε ένα περιβάλλον που οι εξελίξεις τρέχουν με καταιγιστικούς ρυθμούς, η τεχνολογία αποκτά εφαρμογή σε ολοένα και περισσότερες πτυχές της επαγγελματικής  δραστηριότητας, η συνεχής εκπαίδευση και επιμόρφωση, ακόμη και των πιο καλά καταρτισμένων επαγγελματιών της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, αποτελεί την πιο κρίσιμη αναγκαιότητα.

Είναι συνεπώς απαραίτητο οι δεξιότητες των στελεχών της διαμεσολάβησης, να ενισχύονται και να  επικαιροποιούνται διαρκώς,  καθώς θα αποτελέσουν διαφοροποιά  στοιχεία  που θα επαναπροσδιορίσουν  το ρόλο τους στην ασφαλιστική αγορά .

Αναγνωρίζοντας αυτή την ανάγκη, στην Eurolife FFH το ανανεωμένο και πολύπλευρο πλάνο εκπαίδευσης των συνεργατών μας, βοηθά τις Μονάδες Διαμεσολάβησης να βελτιώσουν τις δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού τους, ώστε να αναβαθμίζουν τις γνώσεις και να αναπτύσσουν διαρκώς νέες δεξιότητες, που είναι απαραίτητες  σε μια αγορά όπου γίνεται καθημερινά πιο ανταγωνιστική και σύνθετη.”

To πρόγραμμα που αποτελείται από 7 ενότητες  ακολουθεί μία συγκεκριμένη μεθοδολογία η οποία περιλαμβάνει workgroup, στοχευμένα εργαλεία και ασκήσεις, coaching sessions, digital applications και follow up actions.

Χαρακτηριστικά η κυρία Δώρα Πλαγιώτη είπε για το πρόγραμμα:

“Οι όροι Upskilling και Reskilling χρησιμοποιούνται πλέον ευρέως και αποτελούν τα νέα και συνεχή ζητούμενα για την ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου επιχειρήσεων και οργανισμών.

Το καινοτόμο πρόγραμμα Upskilling™ διανοίγει αναπτυξιακές ευκαιρίες τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, διευρύνει τις ικανότητες των εργαζομένων και μειώνει κενά δεξιοτήτων. Η δυνατότητα του προγράμματος να διαμορφώνεται σύμφωνα με εξειδικευμένες ανάγκες οδήγησε στη δημιουργία μιας ξεχωριστής ενότητας προσαρμοσμένης στις ανάγκες ανάπτυξης των επαγγελματιών της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα Upskilling™ υποστήριξε (16) Ασφαλιστικούς Συμβούλους στην καλλιέργεια και ανάπτυξη της Επαγγελματικής Ανθεκτικότητάς τους και στην ενίσχυση του ρόλου και της επαγγελματικής τους ταυτότητας.

Η επιτυχία του προγράμματος δε θα ήταν εφικτή χωρίς την εξαιρετική συνεργασία της Eurolife FFH, της My Life Partners και του ΠΑΡΟΝ που ενεργητικά επιδιώκουν και στηρίζουν καινοτόμες εκπαιδεύσεις στον συγκεκριμένο κλάδο, και την συμμετοχή άξιων στελεχών τους.»

Στις πρώτες τρεις ενότητες το πρόγραμμα αναλύει και ερμηνεύει τα εργαλεία ενημέρωσης, δικτύωσης και εντοπισμού επαγγελματικών ευκαιριών ενώ παράλληλα απαντά σε ερωτήματα όπως: Πώς, Πότε, Τι και Γιατί Personal Βranding.

Η κυρία Αριάδνη Νικάκη περιγράφει:

«Στο σημερινό έντονα ανταγωνιστικό και ευμετάβλητο περιβάλλον για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση, το  καινοτόμο πρόγραμμα Upskilling, έδωσε τα εφόδια στους συμμετέχοντες να διαμορφώσουν και να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά το επαγγελματικό τους προφίλ και να ενδυναμώσουν το ρόλο τους ως σύμβουλοι προς τους πελάτες τους στη μετά-Covid εποχή.

Η ευελιξία του αποκλειστικού σχεδιασμού του προγράμματος ανάλογα με τις ανάγκες των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, η προσαρμογή του υλικού του και η ολιστική του προσέγγιση, βοήθησε στην καλλιέργεια και την ενδυνάμωση της επαγγελματικής ανθεκτικότητας των συμμετεχόντων.

Η ενεργή συμμετοχή, το ενδιαφέρον και η προθυμία για προσωπική εργασία και εξέλιξη από την πλευρά των συμμετεχόντων επιβεβαιώνει τη σπουδαιότητα της υποστήριξης και  εκπαίδευσης των στελεχών της Ασφαλιστικής Αγοράς.

Θερμά συγχαρητήρια τόσο στην My Life Partners όσο και στο ΠΑΡΟΝ για την πρωτοβουλία, αλλά και στην Eurolife FFH που υποστήριξε την υλοποίηση του προγράμματος Upskilling

Στις επόμενες τρεις ενότητες αξιοποιούνται οι αρχές και τα εργαλεία του στρατηγικού σχεδιασμού προκειμένου οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται ασκήσεις για τη ενίσχυση της ενεργητικής ακρόασης και την καλλιέργεια και ανάπτυξη της ενσυναίσθησης τους. Κεντρικός άξονας του προγράμματος είναι η επαγγελματική ανθεκτικότητα και οι απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: «Πώς μπορώ να συνεχίζω παρά τις δυσκολίες, τα εμπόδια, την αβεβαιότητα; «Πως μπορώ να επιτυγχάνω τους στόχους μου ενώ ο συνθήκες δεν με ευνοούν?», «Πως μετατρέπω τις αλλαγές σε ευκαιρίες?», «Πως μετατρέπω τις απειλές σε ευκαιρίες?».

Οι επικεφαλής των γραφείων κύριος Περικλής Φαραός και κυρία Χριστίνα Φυτέα δήλωσαν για αυτή την πρωτοβουλία τους αλλά και για το πρόγραμμα:

Περικλής Φαραός:

«Με τον όρο ‘’UPSKILLING’’ αποτυπώνεται η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων για τη διατήρηση της εργασιακής ανταγωνιστικότητας που θα χρειαστεί ενδεχομένως για την τωρινή ή επαγγελματική μας δραστηριότητα.

Σε ένα περιβάλλον συνεχώς μεταβαλλόμενο με την τεχνολογία να αναπτύσσεται ραγδαία, είναι αδιαμφισβήτητο πως δεν υπάρχει κλάδος επαγγέλματος που δεν θα μείνει ανεπηρέαστος από τις νέες τεχνολογίες.

Η νέα αυτή πραγματικότητα λοιπόν είναι γεγονός και οφείλουμε όλοι οι εργαζόμενοι, να επενδύσουμε χρόνο και προσπάθεια και ειδικά εμείς που δραστηριοποιούμαστε στον ασφαλιστικό κλάδο και συμβουλεύουμε τον κόσμο για να έχει μια ποιοτικότερη και ασφαλέστερη ζωή.

Η φιλοσοφία και κουλτούρα της My Life Partners είναι το μεγάλωμα ασφαλιστικών συμβούλων μέσω μιας συνεχούς εκπαίδευσης, μέσω σεμιναρίων για απόκτηση και διεύρυνση γνώσεων και δεξιοτήτων. Για εμάς η επαγγελματική επιτυχία και ανθεκτικότητα των συνεργατών πρέπει να αναπτύσσεται και να προβάλλεται προς τα έξω έτσι ώστε ο κόσμος να γνωρίζει ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να του προσφέρουμε.

Με την συνεργασία μας με την Eurolife FFH, η οποία συντονίζει και ενθαρρύνει αυτή την προσπάθεια λοιπόν, έχουμε την δυνατότητα και εμείς με την σειρά μας να προσφέρουμε αυτά τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στους συνεργάτες μας και να τους βοηθήσουμε στην επαγγελματική τους πρόοδο και επιτυχία.»

Χριστίνα Φυτέα:

« Η εκπαίδευση και η επαγγελματική επιμόρφωση αποτελούν δύο σημαντικά στοιχεία που συνδέονται στενά με την ανάπτυξη και την πρόοδο των συνεργατών μας. Στο ΠΑΡΟΝ μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα , οι συνεργάτες μας να βελτιώνουν τις δεξιότητες τους, να αποκτούν νέες γνώσεις και νέες τεχνικές.

Αναγνωρίζοντας τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και τις ραγδαίες αλλαγές, με την εξέλιξη της τεχνολογίας και των νέων επιχειρηματικών τάσεων θεώρησα ότι ήταν ευθύνη μας να δημιουργήσουμε ένα κύκλο εκπαίδευσης που θα ενθάρρυνε την δημιουργικότητα και την καινοτομία, ενισχύοντας την ικανότητα των συνεργατών μας να σκέφτονται αποτελεσματικά, να αναπτύσσουν νέες ιδέες προσέγγισης των προκλήσεων και να διευρύνουν την διάδραση με το επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Αυτά τα ζητούμενα  με οδήγησαν να συνεργαστώ με την  Δώρα Πλαγιώτη και να σχεδιάσουμε ένα καινοτόμο επιμορφωτικό κύκλου εκπαίδευσης όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να διαδράσουν σε ομαδικό πλαίσιο, να καλλιεργήσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες τόσο σε φυσικό όσο και σε ψηφιακό περιβάλλον αναπτύσσοντας την ικανότητα της συναισθηματικής τους ρύθμισης.

Πεποίθηση μας αποτελεί πως η καλλιέργεια τέτοιου είδους δεξιοτήτων στην μετά-covid εποχή ενισχύει την λειτουργία, την αποτελεσματικότητα και την απόδοση των συνεργατών μας.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την EUROLIFE FFH και τον Νίκο Δελένδα  που υποστήριξε αυτό το εγχείρημα, τον εξαίρετο συνάδελφο Περικλή Φαραός για την άριστη συνεργασία στον τελικό σχεδιασμό του προγράμματος και την Αριάδνη Νικάκη για την καινοτόμο μεθοδολογία της.Τα εύσημα ωστόσο θα πρέπει να δοθούν στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές  για την ενεργητική και συνεργατική συμμετοχή τους.»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*