Σταύρος Κωνσταντάς, Εθνική Ασφαλιστική: Ενδυνάμωση της ηγετικής θέσης με τη συμβολή του CVC

Μιλώντας για το μετασχηματισμό, τον ασφαλιστικό κλάδο και τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, κ. Σταύρος Κωνσταντάς σημείωσε μεταξύ άλλων:

12 μήνες μετά από τη τελευταία συζήτηση στο πλαίσιο του Economist, o ασφαλιστικός κλάδος γνώρισε κάποιες αλλαγές και μιας μορφής transformation και άλλες σημαντικές εξελίξεις κατά τον κ. Κωνσταντά.

Ειδικότερα, υπήρξε μεγάλη αύξηση της συγκέντρωσης στον ασφαλιστικό χώρο. Πολυεθνικές αγόρασαν άλλες εταιρείες όπως επίσης ολοκληρώθηκε η επένδυση του CVC στην Εθνική Ασφαλιστική

Παράλληλα, ιδιαίτερης σημασίας επίσης είναι οι εξελίξεις αναφορικά με τη κλιματική αλλαγή και τις φυσικές καταστροφές, οι οποίες απασχολούν ιδιαίτερα την ασφαλιστική βιομηχανία. Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντά η αγορά – και ως θεσμικός επενδυτής – έχει την εμπειρία, γνωρίζει καλά το θέμα και προσδοκά από τη Πολιτεία να βρεθούν από κοινού λύσεις για αυτά τα καταστροφικά γεγονότα.

Επίσης, η πανδημία, από την άλλη πλευρά, δεν επηρέασε τον ασφαλιστικό κλάδο. Οι εταιρείες – και η Εθνική Ασφαλιστική όπως και η υπόλοιπη αγορά – ανταποκρίθηκαν με θετικό τρόπο.

“Κλείσαμε το 2021 με θετικό πρόσημο σε όλους τους κλάδους, ωστόσο το 2022 η αβεβαιότητα επανήλθε. Η κρίση και ο πόλεμος δημιούργησαν πληθωριστικές πιέσεις, μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών με βασικές αρνητικές επιπτώσεις στο Κλάδο Ζωής. Είμαστε αισιόδοξοι πως θα γυρίσουμε αυτή τη σελίδα με θετικό πρόσημο”

Τέλος, η ασφαλιστική βιομηχανία εκσυγχρονίζεται με τεχνικές πιο προχωρημένες, τεχνητή νοημοσύνη, με αυτοματοποιημένες και επαναλαμβανόμενες διαδικασίες (ρομποτική). Στόχος είναι η εξυπηρέτηση του καταναλωτή, των Συνεργατών και των εργαζομένων.

Μιλώντας για την Εθνική Ασφαλιστική σημείωσε: “Ανήκουμε μετά από 131 χρόνια στον Όμιλο του CVC Capital. Είναι ένας επενδυτής που μας επέλεξε και δημιούργησε ετις προυποθέσεις για να αναπτύξει περαιτέρω την εταιρεία και να ενδυναμώσει την ιστορία της. Πιστεύω πως πολύ σύντομα η ηγετική μας θέση θα ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο”.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες του Υπ. Ανάπτυξης και του κ. Αδ. Γεωργιάδη – που ήταν στο ίδιο πάνελ – σημείωσε: «από το Υπουργείο Ανάπτυξης είχαμε σαν ασφαλιστική αγορά μια πρωτοβουλία σε ό,τι αφορά τον κλάδο υγείας η οποία δημιουργεί συνθήκες διαφάνειας για τον ασφαλιστικό χώρο και για τον Έλληνα καταναλωτή και βοηθάει τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις με ένα ξεκάθαρο πλαίσιο».

επιμέλεια: Βάιος Κρόκος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*