Ethniki Asfalistiki, Εθνική Ασφαλιστική, κτίριο

Αλλαγές στην Εθνική Ασφαλιστική με νέο λειτουργικό μοντέλο: Οι επικεφαλής και οι αρμοδιότητες

Με εσωτερικές αλλαγές στη διοικητική δομή της προχωρά η Εθνική Ασφαλιστική με φόντο την επόμενη μερά. Σε σχετική επιστολή προς τους Συνεργάτες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Σταύρος Κωνσταντάς γνωστοποίησε πως τη θέση του Γενικού Διευθυντή Πωλήσεων αναλαμβάνει ο κ. Α. Χρηστίδης.

Παράλληλα, οι κλάδοι Ζωής – Υγείας και Γενικών Ασφαλίσεων διαχωρίζονται με με επικεφαλής τους κ.κ. Η. Δασκαλόπουλο και Τ. Αναστασίου αντίστοιχα. Ο σχεδιασμός για τη λειτουργική ενδυνάμωση της Εταιρείας έχει ήδη ξεκινήσει και ένας από τους άξονες είναι η εφαρμογή νέου, σύγχρονου λειτουργικού μοντέλου, κατά τα πρότυπα Εταιρειών εξωτερικού.

Οι αλλαγές στο Οργανόγραμμα

Γενική Διεύθυνση Κλάδων Ζωής – Υγείας

Με επικεφαλής τον κ. Η. Δασκαλόπουλο, στη Γενική Διεύθυνση Κλάδων Ζωής εντάσσονται οι παρακάτω υπηρεσιακές μονάδες:

*Διεύθυνση Ανάληψης Ζωής & Υγείας

*Διεύθυνση Αποζημιώσεων Ζωής & Υγείας

*Διεύθυνση Ομαδικών Ασφαλίσεων Ζωής

*Υποδιεύθυνση Τεχνικών Εργασιών & Ανάλυσης

Έχοντας υπό τη ευθύνη του τους Κλάδους Ζωής, Υγείας και Αυτοκινήτου, ο κ. Δασκαλόπουλος τα τελευταία χρόνια είχε και συνεχίζει να έχει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχημένη πορεία της Εταιρείας.

Ακολούθως δημιουργείται:

Γενική Διεύθυνση Γενικών Κλάδων

Με επικεφαλής τον κ. Τ. Αναστασίου, στη Γενική Διεύθυνση Γενικών Κλάδων εντάσσονται οι παρακάτω υπηρεσιακές μονάδες:

*Διεύθυνση Ασφάλισης Αυτοκινήτου

*Διεύθυνση Αναλήψεων Πυρός & Λοιπών Γεν. Κλάδων

*Διεύθυνση Ζημιών Πυρός & Λοιπών Γεν. Κλάδων

*Υποδιεύθυνση Υποστήριξης Εργασιών Κλάδου Πυρός & Λοιπών Γεν. Κλάδων

*Τομέας Προαιρετικών Αντασφαλιστικών Εκχωρήσεων

Ο κ. Τ. Αναστασίου, ο οποίος και παραμένει Chief Transformation Officer της Εταιρείας, με στρατηγικό στόχο την υλοποίηση του συνολικού μετασχηματισμού της Εταιρείας και την επακόλουθη αλλαγή όλων των Επιχειρηματικών και Στρατηγικών πλάνων για τα έτη 2022 – 2026.

Διαθέτει πολύχρονη εμπειρία σε θέσεις ανώτερου στελέχους διεθνών ασφαλιστικών εταιρειών και είχε ηγηθεί της επιχειρησιακής μονάδας Αναδυόμενων Αγορών της Royal & Sun Alliance. Είναι κάτοχος πτυχιακού τίτλου σπουδών στον Αναλογισμό από το London School of Economics, μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το INSEAD και μέλος του Ινστιτούτου Αναλογιστών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μια επιπλέον αλλαγή – ιδιαίτερης σημασίας 

Γενική Διεύθυνση Πωλήσεων

Με επικεφαλής τον κ. Α. Χρηστίδη, στη Γενική Διεύθυνση Πωλήσεων εντάσσονται οι παρακάτω υπηρεσιακές μονάδες:

*Διεύθυνση Πωλήσεων Μεσιτών & Πρακτόρων (Brokers & Agents)

*Διεύθυνση Υποστήριξης Πωλήσεων

*Διεύθυνση Marketing, Διαφήμισης και Εταιρικής Επικοινωνίας

*Υποδιεύθυνση Επιχειρηματικών Πελατών

*Διεύθυνση Bancassurance

Ο κ. A. Χρηστίδης, διαθέτει πολύχρονη εμπειρία σε θέσεις ανώτερου στελέχους εταιρειών του χρηματοοικονομικού κλάδου. Τα τελευταία 13 χρόνια εργάστηκε στην Marsh McLennan Companies, αρχικά ως Partner στην Mercer στο Λονδίνο και στη συνέχεια ως Partner στην Oliver Wyman στη Νέα Υόρκη, ενώ από τις αρχές του χρόνου έχει επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα. Είναι κάτοχος πτυχιακού τίτλου Οικονομικών και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Finance & Business Economics από το Πανεπιστήμιο του Essex.

Ο κ. Μακρής, από 20/07/2022, τοποθετείται ως Ειδικός Σύμβουλος Διοίκησης σε θέματα Γενικών Ασφαλίσεων, με στόχο την συμβολή στην ευρύτερη ανάπτυξη των κλάδων Γενικών Ασφαλίσεων.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*