Στα 47 ευρώ το πλαφόν για το PCR τεστ

Από την προσεχή Πέμπτη 6 Ιανουαρίου θα εφαρμοστεί το πλαφόν των 47 ευρώ για τα μοριακά τεστ, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης. Τα διαγνωστικά εργαστήρια και οι ιδιωτικές κλινικές θα τροποποιήσουν τα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης για το διαγνωστικό έλεγχο με τη μέθοδο PCR.

Αναλυτικά, ανακοινώθηκε πως το ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, είναι το ποσό των 35 ευρώ. Επίσης, ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, ορίζεται το ποσό των 12 ευρώ. Συνεπώς, συνολικά το πλαφόν για ένα μοριακό τεστ θα είναι στα 47 ευρώ.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως «τα προαναφερθέντα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης δεν εφαρμόζονται στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών, οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα».

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*