back to top
28.3 C
Athens
Τετάρτη 27 Μαΐου 2026

Η Generali σε διαπραγματεύσεις με την Crédit Agricole Assurances για την εξαγορά της La Médicale

Η Generali και η Crédit Agricole Assurances ανακοίνωσαν ότι έχουν εισέλθει σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της La Médicale, της ασφαλιστικής θυγατρικής της Crédit Agricole Assurances για τους επαγγελματίες υγείας. Η συναλλαγή προβλέπει, επίσης, την πώληση στην Generali France του χαρτοφυλακίου κάλυψης Ζωής της Predica1, το οποίο διατίθεται και τελεί υπό τη διαχείριση της La Médicale.

Ποια είναι η La Médicale

Η La Médicale ιδρύθηκε το 1948 και είναι ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς για επαγγελματίες υγείας στη Γαλλία με ετήσια ασφάλιστρα ύψους 552 εκατομμυρίων ευρώ (συμπεριλαμβανομένων 80 εκατομμυρίων ευρώ σε ασφάλιστρα που σχετίζονται με το χαρτοφυλάκιο κάλυψης Ζωής που ασφαλίζεται από την Predica) και περισσότερα από 600.000 συμβόλαια στο χαρτοφυλάκιό της στο τέλος του 2020. Η La Médicale διαθέτει, επίσης, πελατολόγιο που ξεπερνά τους 300.000 ασφαλισμένους σε όλη τη Γαλλία και τα προϊόντα της διανέμονται μέσα από ένα εξειδικευμένο δίκτυο 125 πρακτόρων και 45 ασφαλιστικών γραφείων αντίστοιχα. 

- Advertisement -

Μια στρατηγική ευκαιρία για τη Generali

Για την Generali, η εξαγορά αυτή αποτελεί βασική στρατηγική ευκαιρία για ανάπτυξη και υλοποιείται χάρις στην εξαιρετική προϋπάρχουσα συνεργασία της με την Crédit Agricole. Η συναλλαγή είναι πλήρως σύμφωνη με το στρατηγικό σχεδιασμό «Generali 2021» καθώς επιβεβαιώνει τη δέσμευση του Ομίλου για κερδοφόρο ανάπτυξη μέσα από τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τους πελάτες του, και ταυτόχρονα είναι ακόλουθη με τη φιλοδοξία του να αποτελεί Lifetime Partner γι’ αυτούς. H συμπληρωματική εξειδίκευση και τεχνογνωσία της La Médicale θα προσφέρει στην Generali France την ευκαιρία να δημιουργήσει μια ισχυρή σχέση με τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας, οι οποίοι αποτελούν σημαντική κατηγορία πελατών, ενώ ταυτόχρονα θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες που προσφέρει η απόκτηση ενός κορυφαίου εμπορικού σήματος. Η συναλλαγή θα ενισχύσει την παραγωγή στον Κλάδο Υγείας και Προστασίας της Generali αλλά και τις συνολικές δραστηριότητες της εταιρείας στη Γαλλία, τόσο από στρατηγική όσο και από εμπορική άποψη. Θα ενισχύσει, επίσης, το οικοσύστημα του κλάδου Υγείας της Generali και την επέκταση του δικτύου διανομής του Ομίλου, με πάνω από 668 πράκτορες και 765 γραφεία σε ολόκληρη τη Γαλλία. 

Η εξέλιξη αυτή αντικατοπτρίζει, επιπλέον, τη δέσμευση της Crédit Agricole Assurances να επικεντρωθεί στο μοντέλο τραπεζικής ασφάλισης που αναπτύσσει ήδη και από το οποίο απορρέουν σημαντικές συνέργειες με τις άλλες μονάδες του Ομίλου Crédit Agricole.

- Advertisement -

Ως ηγέτης στον τομέα των τραπεζοασφαλιστικών προγραμμάτων και πρωταγωνιστής στον τομέα της υγείας, η Crédit Agricole Assurances επιθυμεί να ενισχύσει τη συνεισφορά της σε αυτόν τον τομέα για όλους τους πελάτες της μέσω των τραπεζών του Ομίλου της Crédit Agricole. Αυτή η κίνηση αποτελεί δυναμική ανταπόκριση στις ανάγκες των πελατών της ανά τον κόσμο, και υποστηρίζεται από ένα δίκτυο τραπεζικών συμβούλων και παρεχόμενων ψηφιακών υπηρεσιών. Η ανάπτυξη της Crédit Agricole Assurances στον τομέα της υγείας, ενός κλάδου όπου καταγράφονται ισχυρές κοινωνικές προκλήσεις, ανταποκρίνεται στο στρατηγικό σκοπό του Ομίλου Crédit Agricole «Να ενεργεί καθημερινά προς το συμφέρον των πελατών του και της κοινωνίας». 

Κάθε συμφωνία που προκύπτει από αυτές τις αποκλειστικές διαπραγματεύσεις εξακολουθεί να υπόκειται σε διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και να τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων αντιμονοπωλιακών και ρυθμιστικών αρχών. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2022.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αλλαγές στα μερίδια του bancassurance, η Allianz με ΕΤΕ αποφασιστικά στην αγορά

6% αύξηση στα έσοδα από προμήθειες σε επίπεδο ομίλου προσδοκά η ΕΤΕ από την εξαγορά του 30% της Allianz Ελλάδος

Ασφάλεια κατοικίας: Το μήνυμα της Generali Greece με το πρόγραμμα Home On

H καμπάνια αξιοποιεί το αφήγημα της «έξυπνης διαβίωσης», συνδέοντας την ασφάλεια σπιτιού με την ποιότητα ζωής

Μάθετε τι αλλάζει στην Generali Hellas από τις 6 Μαΐου

Οι αλλαγές στα προγράμματα Life On, Medical Safety, Medical Family και τα ετήσια αποτελέσματα

Ενέργεια στο σπίτι: Από το κόστος στην εξοικονόμηση – Η νέα προσέγγιση της Generali για κατοικίες χαμηλής κατανάλωσης

Η εταιρεία εξηγεί ότι με παρεμβάσεις στο κτίριο και αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες η ενεργειακή κατανάλωση μπορεί να μειωθεί έως 90%

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Μια αληθινή ιστορία από την Ελβετία για τις ζημιές εκατομμυρίων από καταστροφές

Τα διδάγματα από το Μπλάτεν και τα προβλεπόμενα στοιχεία για τις ζημιές του 2025 υπογραμμίζουν για άλλη μια φορά τη σημασία του ελβετικού συστήματος

Ευρωπαϊκή έκθεση για το κλίμα: Με τον ταχύτερο ρυθμό υπερθέρμανσης παγκοσμίως η Γηραιά Ήπειρος

Ποιοι κίνδυνοι αυξάνονται σημαντικά για κράτη, επιχειρήσεις και ασφαλιστικές εταιρείες

Στη Vienna Insurance Group πέρασε η Ασφαλιστική της Νυρεμβέργης

Τι ανέφερε ο Hartwig Löger της VIG και ο Harald Rosenberger της Nürnberger

Allianz Commercial: Ο πόλεμος Νο 1 κίνδυνος πολιτικής βίας για περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις παγκοσμίως

Eπιταχύνεται η ζήτηση για προγράμματα ασφάλισης έναντι πολιτικής βίας και τρομοκρατίας, αλλάζουν οι στρατηγικές διαχείρισης κινδύνων εφοδιαστικής αλυσίδας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ασφαλίσεις αυτοκινήτων: Αυξημένη κατά 7,3% η παραγωγή το 2025

Η πρώτη εκτίμηση της ΕΑΕΕ για τους βασικούς δείκτες του κλάδου

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Νέος Διευθυντής Πωλήσεων ο Σπύρος Κροκίδης

«Η τεχνογνωσία και η εμπειρία του ενισχύουν την ηγετική μας ομάδα και αποτελούν εγγύηση για το μέλλον» δήλωσε ο CEO της εταιρείας Ν. Μακρόπουλος

Κλινική μελέτη δείχνει νέα δεδομένα για τον καρκίνο του πνεύμονα στην Ελλάδα

Η πρωτοποριακή μελέτη CLIMEDIN αποδεικνύει ότι η τεχνολογία μπορεί να ενισχύσει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των ασθενών

Όταν το κράνος φαίνεται άθικτο αλλά δεν προστατεύει πλέον!

Το θέμα ανέδειξε με ενημερωτική παρέμβαση η Apeiron Insurance Project

Sofos Insurance Agency: Ταξίδι επιβράβευσης πωλήσεων στη μεσαιωνική Μπριζ

Θρ. Σοφός: «Επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα, με συνεργασία και ομαδική δουλειά, απέδειξαν ότι μπορούν να επιτύχουν κάθε στόχο»