Να οριστεί κυβερνητικός υπεύθυνος να «κλείσει» με λύσεις την ΑΣΠΙΣ

Ακόμα περιμένουν οι ασφαλισμένοι της Ασπίς να βρεθεί λύση. Και είναι γνωστό σε όλους πως ο χρόνος αναμονής τους ξεπέρασε κάθε όριο αναδεικνύοντας την αξιοθαύμαστη στάση τους απέναντι σε όσα μέχρι σήμερα έχουν συμβεί και τους αφορούν.

Είναι λυπηρό που ακόμα δεν βρέθηκε λύση. Είναι λυπηρό που ακόμα δεν υπάρχει συνομιλητής τους, είναι αλγεινό να διακρίνεις πώς στην ελληνική πολιτεία δεν υπάρχουν ακόμα αρμόδιοι.

Αγνοούν οι πολίτες που πώς γιατί και με ποιόν λόγο μπορούν να απευθυνθούν για οτιδήποτε τους απασχολεί. Και η άγνοια αυτή βολεύει ίσως το όλο σύστημα. Βολεύει όσους λειτουργούν εις βάρος του συνόλου και κρύβονται πίσω από την αδράνεια και την ανεπάρκεια απόδοσης λύσεων. Ετσι, ευκαιριακά κερδίζουν πολλές φορές σε βάρος άλλων και μάλιστα πολλών άλλων.

Ετσι, έγινε και με την Ασπίδα και την Commercial. Χάθηκαν στον χρόνο και οι ευθύνες των αρμοδίων, και οι ευθύνες αυτών που στήριξαν το οικοδόμημα προς ίδιον όφελος και οι τυχόν συμμέτοχοι και όλα εξανεμίστηκαν. Τι έμεινε; Οι χιλιάδες ασφαλισμένοι ή οι χιλιάδες επενδυτές που έχασαν τα χρήματά τους, έχασαν τα συμβόλαιά τους και βρέθηκαν ξεκρέμαστοι.

Αναζητούμε αιτίες, αφορμές, λόγους να δικαιολογήσουμε την στάση της πολιτείας αλλά δεν βρίσκουμε.
Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι το λουκετάρισμα ενός τόσο μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου ήταν αιφνίδιο και πώς πρώτη φορά αντιμετωπίστηκε τέτοιο θέμα. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι η υπόθεση είναι δύσκολη, ή ότι χρειάζεται χρόνος για να λυθεί, ή ότι πρέπει να ωριμάσει ή οτιδήποτε άλλο.. δε μπορούμε να βρούμε δικαιολογία για την αδράνεια, την απουσία πολιτείας, την ανυπαρξία υπευθύνου.

Αναρωτιόμαστε ως πολίτες της χώρας: δε θα έπρεπε να αναλάβει κάποιος την υπόθεση να την χειριστεί από την αρχή και μέχρι να βρεθεί κάποια λύση;. Δηλαδή να αναλάβει το κράτος να διαχειριστεί αυτό που συνέβη . Δε θα έπρεπε να «χρεωθεί» κάποιος της ιστορία μέχρι να την ολοκληρώσει; Δε θα έπρεπε να αναλάβει κάποιος από τον ιδιωτικό η το δημόσιο τομέα να καλύψει όσους από τους ασφαλισμένους αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση του συμβολαίου τους και δεν το είχαν.

Η όλη εξέλιξη δείχνει ένα πράγμα: ότι το κράτος δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη. Δεν εμφανίζει το ανάλογο ενδιαφέρον ούτε την ευαισθησία να χειριστεί μια υπόθεση. Και αφήνει τους πολίτες να τρέχουν, να πληρώσουν, να αγωνίζονται..

Για να αλλάξει όλο αυτό που συμβαίνει, χρειάζεται ανάληψη ευθυνών. Και για να εστιάσουμε στην Ασπίς και Commercial ας οριστεί κάποιος υπεύθυνος –από την πολιτεία ή τα κόμματα και τους φορείς της ιδιωτικής ασφάλισης – να διαχειριστεί και να φθάσει μέχρι τέλος το θέμα.

12 comments

  1. Στρατος Χατζηαναγνωστου

    Αγαπητέ μου, οποιος το εγραψε. Δεν πρόκειται να γινει τίποτα γιατί θα πάνε πολλοί απο τους “κυβερνητικούς” μέσα. Προσωπικά εκτός απο τα λεφτά μου , εχασα και την ασφάλεια και δεν με ασφαλίζει κανείς. Αν ειναι κανείς ανθρωπος εκεί επάνω και αν εχει τα κότσια , ας ανοίξει σήμερα αυτός ο φάκελος και ας αφήσουν για λιγο αργότερα αυτό που οι δημοσιογράφει σκοτώνονται με την λίστα Lagard. Σημερα λοιπόν 8/7 ας ανοίξει κάποιος τον φακελο αυτό. Ελεος! Φταίνε ομως και οι Εισαγγελείς , ετσι δεν ειναι? Για αλλα και αλλα θα τρεχανε , για αυτή την πιο κραβγαλεα υπόθεση εχουν ξεχάσει και τον ορκο τους.

  2. Δεν ήρθα εδώ να κάνω ένα σχόλιο απλώς και μόνο, η για να εμπαίξω την κατάσταση για εσας οσοι ειστε παθόντες , αλλά θα ηθελα να σταματήσετε να εξαπατάστε απο τους λεγάμενους των συλλόγων , που κατα την προσωπική μου αποψη ειναι επαγγελματίες εμποράκοι της ανθρώπινης απελπισίας και την ελπίδας συνάμα..
    Που παροτρύνουν τους θιγόμενους να γραφούν στον κάθε σύλλογο πείθοντας τους ότι θα πετύχουν το ακατόρθωτο, //τάζοντας τους λαγούς με πετραχήλια // κλπ κλπ.

    Αργά και σταθερά με τις συνδρομές των μελών , δουλεύει και ζει αυτό το σύστημα.
    Ζει ένα ολόκληρο ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ.

    Ακολουθούν στο στημένο παιχνίδι και οι εργατολόγοι η οι μεγάλο δικηγόροι του “κόλπου” που τάζουν στον κόσμο τα ακατόρθωτα.
    Δηλαδή να φουντώνουν τα μυαλά των παθόντων ότι θα τα πάρουμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ ότι αυτά τα δικαιούμαστε από το κράτος.

    Και αυτοί επιπρόσθετα λένε στους παθόντες, τι για προσφυγές στον Άρειο πάγο, τι για το Συμβούλιο της Επικρατείας, τι για τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, τι για προσφυγή ακόμα και στο δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
    ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΦΥΣΙΚΑ.

    Το αφήνω αυτό , αλλά ειλικρινά εσείς ο καθένας προσωπικά και οσοι αλλοι της υπόθεσης σας, το πιστεύετε οτι υπάρχει αυτή η δυνατότητα και ειδικά στην σημερινή σκληρή εποχή να πει ο πάσα ενας υπουργός περί των οικονομικών, αυτό το “Ας τους τα δώσω αυτά τα λεφτά που έχασαν”.
    Πέστε μου ομως από που θα τα βρει τελικά.?
    Θα κόψει και άλλο τις συντάξεις τους μισθούς τα φάρμακα?
    Θα περικόψει λεφτά από την Άμυνα την παιδεία την πρόνοια?
    Για να τα κάνει λεφτά αποζημίωσης προς εσάς.?. Δεν γίνονται ουτε στα παραμύθια αυτά.

    Εδώ και αυτή την στιγμή ακόμα, το κράτος χρωστάει πάνω από 3,7 δις ευρώ σε νοσοκομεία, γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα, φαρμακεία.
    Πάνω από 2 δις είναι οι οφειλές πρός τους ενστολους σε ποσά που τους περικόπησαν απο το 2012 στους μισθούς τους και για τις οφειλόμενες υπερωρίες και τα εκτός έδρας των .
    Και δεν μπορεί απο πουθενά να τα βρεί για να τους τα πληρώσει και ειναι στα παζάρια μαζί τους.
    Και πόσα χρωστάει ακόμα εδώ και εκεί σε ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ, σε δημόσια έργα, κλπ .
    Και θα βρεί λεφτά για εσάς?

    Δεν έχω τίποτε εναντίον σας, δεν μπαίνω στην ουσία της νομικής αντιδικίας σας με το δημόσιο, αλλά καλό είναι να δείτε το πρόβλημά σας στις πραγματικές του διαστάσεις, καθώς και σε αυτές των συλλόγων που σας καλλιέργησαν ενα σωρό ψευδείς προσδοκίες και ελπίδες οτι το κράτος θα σας δώσει δημόσιο χρήμα των λοιπών φορολογούμενων..
    Και επιπρόσθετα μην πιστεύετε και στα παραμύθια και στις ανέξοδες υποσχέσεις στα χαηδέματα των αυτιών για ψηφοθηρικούς λόγους των καθε απόχρωσης πολιτικών/πολιτικάντηδων τον καιρό που βρίσκονται στην αντιπολίτευση.

  3. Ευστρατιος Χατζηαναγνωστου

    Αγαπητέ μου Γιάννη,
    Εχεις 1000% δίκο. Δεν πρόκειται ποτέ να γίνει κάτι. Ομως αμα πάρουν μια απόφαση , ας μετατράψουν το “χρέος” σε κρατικά ομόλογα, 10ετές – 20ετές ετσι ωστε τουλάχιστον να τα αφήσουμε στα παιδιά μας, εστω και το 70-50%. Το βασικό ειναι οτι μέρος αυτών ηταν εγγυημένο. Αστεία λέω ε? Να μην χαθούν βρε αδερφέ. Αμα ομως αρχίζουμε να λέμε οτι χρωστάει στα φάρμακα, νοσοκομεία κ.λ.π και αφήνει αυτή την υπόθεση ατοιμώρητη, τοτε κάποια στιγμή ουτε και αυτά θα πληρώσει. Μια απόφαση ομως για τα ακίνητα του καθικιού αυτού και ολη την περιουσία του δεν παίρνει αυτό το κράτος. Ας το χαρίσει σε ολους εμάς. Ας πάιρνουμε αιωνίως ενα μίσθωμα. Τι να πώ. ΜΑς εκλεψαν, δεν μπορούμε να μην κάνουμε και κάτι. Αμα εκλεβαν ομως το κράτος θα εμπαιναν αμεσα φυλακή και θα ετρεχαν οι δεσμεύσεις. Εμείς δεν ανήκουμε σε αυτήν την χώρα? Οσο για τους συλλόγους Γιάννη μου, εχεις απόλυτα δίκιο. Αυτή ειναι αλλη ιστορία. Αλλη φορά για αυτό. Το θέμα ειναι ολος ο κόσμος να υποστηρίξει αυτούς τους ανθρώπους ετσι ωστε: 1ο. Να μπορούν να συνεχίσουν υποχρεωτικά την ασφάλισή τους σε μια αλλη εταιρεία που θα ορίσει το κράτος και θα υποστηρίξει και 2ο να μετατρέψει το “εγγυημένο” χρέος , εστω και μειωμένο, σε κρατικά ομόλογα.
    Αυτό κατα την ταπεινή μου γνώμη.

    • ΚΙύριε Χατζηαναγνώστου, ευχαριστώ για την απάντησή σας.

      Επιτρέψτε μου να εκφράσω τις απόψεις μου στις δικές σας απόψεις του σχολίου σας.

      Δεν γνωρίζω αν και αυτά τα ακίνητα (γραφεία και αλλα φανερά περιουσιακά του στοιχεία κλπ) που λεγόταν οτι ειχε ο λεγάμενος η η Ασπίδα ως εταιρεία ηταν πράγματι δικά του και δεν τα κατείχε οπως συνήθως κάνουν ολοι τους με την μέθοδο leasing.
      Που ολα αυτά τα εντυπωσιακά κτήρια που φαινόταν οτι ειχε, ναι μέν φαίνονταν οτι ηταν δικά του αλλά στην πραγματικότητα ηταν ξένης ιδιοκτησίας και νοικιασμένα με αυτήν την ως άνω μέθοδο.
      Και που αυτά επ΄ουδενί τρόπο δεν μπορούν να κατασχεθούν.

      Οσο για την επιθυμία το ας γίνουν εστω και μακροπρόθεσμα κρατικά ομόλογα αυτά τα ποσά που χάθηκαν εστω και σε ενα ευλογο ποσοστό αυτών για τους δικαιούχους, αποψή μου ειναι οτι βάσει της κείμενης νομολογίας δεν υπάρχει αυτη η δυνατότητα.

      Δεν υπάρχει πουθενά στο δίκαιο της Ελλάδος και οχι μόνο, το περι της αστικής ευθύνης του δημοσίου για αποζημιώσεις σε παθόντες που προέκυψαν απο οικονομικές η αλλες διαφορές μεταξύ ιδιωτών και ιδιωτικών επιχειρήσεων ακόμα και σε περίπτωση που αποδειχτεί οτι οι κρατικές του υπηρεσίες εκαναν πλημελή εκτέλεση εποπτείας σε αυτές τις ιδιωτικές επιχειρήσεις ,
      Μόνο η δικαιοσύνη επιλαμβάνεται ειτε κατ έγκληση ειτε αυτεπαγγέλτως την ποινική δίωξη των εμπλεκομένων στην απάτη και την κάθε μορφής εξαπάτηση.

      Ευχομαι πάντως – αν και γίνομαι “ο κακός” της παρέας – για οτι το καλλίτερο για ολους σας .

      Τελειώνοντας ζητω και ενα συγνώμην που ισως στεναχώρησαν οι απόψεις μου και δεν χάηδεψαν αυτιά με αυτά που παρέθεσα και στα δύο σχόλια μου.

      Δεν θα έγραφα αλλά εγραψα μόνο για να σας αφυπνήσω για το παιχνίδι αυτών των “συλλόγων” και που σας εμπαίζουν.

      • Ευστρατιος Χατζηαναγνωστου

        Γιάννη, τα ακίνητα ειναι δικά του. Για αυτό μιλάω. Περιμένουνε ολοι κΤα σπίτια, περιουσία…? Τα αμοιβαία που εκδιδε και ειχαν την εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου; Δεν μιλάω για τα προσωπικά? Αυτή η ρημάδα η εγγύηση που ειναι?

        • @ Ευστρατιος Χατζηαναγνωστου 10/07/2014, 09:20 at 9:20 am ……………………………………Δεν πειράζει , ας επανέλθω και ας κουράζω και λιγάκι.
          Αν οντως τα ακίνητα του λεγάμενου και τα ανήκοντα στις εταιρείες του ηταν πράγματι δικά του αλλά προσέξτε το αυτό, να ηταν χωρίς βάρη απο υποθήκες τραπεζών η αλλων χρηματοπιστωτικών οργανισμών επι αυτών (πράγμα απίθανο αυτό πάντως), η να μην ηταν στην κατοχή του με την μέθοδο leasing , τότε αυτό ειναι ενα καλό νέο.
          Αλλά αν ηταν υποθηκευμένα σε τράπεζες ειτε γιατι τα χρωστούσε απο τότε που τα αγόρασε , ειτε για να πάρει δάνεια , τότε λυπάμαι δεν μπορεί να υπάρξει απαίτησή σας επ΄αυτών.
          Και πάλι αν οντως ειναι ολη η ακίνητη περιουσία ελεύθερη βαρών και υποθηκών , πέστε μου σε ενδεχόμενο πλειστηριασμό στην σημερινή εποχή της κατάρρευσης των τιμών των ακινήτων πρώτιστα το εάν μπορούν να πωληθούν, και δευτερευόντως τι τιμές θα μπορέσουν να πιάσουν. Από οτι γνωρίζουμε στους πλειστηριασμούς τα “κοράκια” κάνουν το παιχνίδι τους και ολα τα ακίνητα που “κτυπάνε” τα αγοράζουν για ενα κομμάτι ψωμί. Δηλαδή σε εξευτελιστικές τιμές και ειδικά σήμερα βάζουν και όρους………………………………………….
          Εχω μάθει οτι οι χαμένοι απο την υπόθεση της Ασπίδας κυμαίνονται γύρω στους 200 χιλιάδες.
          Μπορεί να ειναι έως και υπερβολικός αυτός ο αριθμός , μπορεί και πραγματικός.
          Αν ειναι πραγματικός αυτός ο αριθμός και η ελάχιστη απαίτηση ενός εκάστου να ειναι σήμερα τα 10 χιλιάδες ευρώ , (δεν αναφέρομαι για απαιτήσεις και κάποιων για 100 και παραπάνω χιλιάδες ευρώ), και με το ελάχιστο ποσό των δέκα χιλιάδων ενός εκάστου υπολογίστε με ενα κομπιουτεράκι που φτάνει η συνολική απαίτηση. Πάμε στην κατηγορία των δις ευρώ.
          Τι θα πιάσουν τελικά τα ακίνητά του?
          Επι του θέματος της εγγύησης του Ελληνικού δημοσίου για το που ειναι? .Αλλο τι ελεγαν στα λόγια τα παπαγαλάκια του Ψωμιάδη και οι ασφαλιστές του τότε οτι τα εγγυάται τα λεφτά του κράτους, και άλλα εγραφαν μέσα τα συμβόλαια στα “ψιλά γράμματα”. Πουθενά δεν εγραφαν τα συμβόλαιά του που πωλούσε, ρητα και κατηγορηματικά οτι βάσει του νόμου ταδε οτι το Ελληνικό δημόσιο εγγυάται απόλυτα για τα ποσά των αποδόσεων και των υπεραποδόσεων απο επενδύσεις του Ψωμιάδη σε επενδύσεις σε ξένα αμοιβαία κεφάλαια και σε άλλες επιχειρηματικές επενδύσεις του. Στα ψιλά γράμματα εγραφε οτι οι επενδύσεις σε αμοιβαία κεφάλαια οι αποδόσεις δεν ειναι εγγυημένες και οτι προηγούμενες αποδόσεις δεν διασφαλίζουν τις μελλοντικές. Δεν προσέξατε επίσης υπογράφοντας τα συμβόλαια οτι εξουσιοδοτούσατε την Ασπίδα εν λευκώ να διαχειρίζεται στον επενδυτικό τομέα τα χρήματά σας. ….. Η εγγύηση του κράτους τελικά περιοριζόταν μόνο στο εγγυημένο τεχνικό επιτόκιο επι των αγορών του ομόλογων του Ελληνικού δημοσίου, επι δημοπρασιών και αγορών εντόκων γραμματίων που εξέδιδε κατά καιρούς το Ελληνικό δημόσιο , και επι καταθέσεων των ασφαλιστικών εταιρειών σε Ελληνικές τράπεζες. Αυτά ειναι τα μόνα που εγγυάται το κράτος τελικά. Αυτό το πήραν και το μετέτρεψαν τα παπαγαλάκια του οτι τα λεφτά της ασφάλειας που κάνετε ειναι ολα εγγυημένα πλήρως απο το κράτος. ………….. Δεν ξέρω γιατι αυτά σας τα αποκρύπτουν οι επαγγελματίες των συλλόγων……… Και μια απάντηση στον κύριο Μάκη τον ετερο συνσχολιαστή σχετικά με τα των δικαστικών. Με δυσαρέστησε και εμένα αυτη η απόφαση που αναφέρατε. .

  4. Κ.Αναγνώστου όσον αφοράτα λεγόμενά σας( Δεν υπάρχει πουθενά στο δίκαιο της Ελλάδος και οχι μόνο, το περι της αστικής ευθύνης του δημοσίου για αποζημιώσεις σε παθόντες που προέκυψαν απο οικονομικές η αλλες διαφορές μεταξύ ιδιωτών και ιδιωτικών επιχειρήσεων ακόμα και σε περίπτωση που αποδειχτεί οτι οι κρατικές του υπηρεσίες εκαναν πλημελή εκτέλεση εποπτείας σε αυτές τις ιδιωτικές επιχειρήσεις ) να σας θυμήσω ότι πριν την ανάκληση της Ασπίς υπήρχε Νόμος του Κράτους που εγγυόταν το 100% των χρημάτων μας(γιάυτό άλλωστε .εβαλα και τα λεφτά μου), ο οποίος δεν εφαρμόστηκε.Βγήκε και άλλος νόμος μετά για το 75% τις εκατό που και αυτός δεν εφαρμόζεται….για τα αναδρομικά τωω δικαστών όμως αμέσως βγάλαν την τροπολογία

  5. ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝ

    να επισημανω κατι, γιατι αυτα που καταγραφονται παραπανω, δεν μπορω να τα κατανοησω:
    το κρατος δεν εγγυαται: οταν το κρατος εξαπατα, δια των οργανων του ,δεν οφειλει αποζημιωση; αδικοπραξια=αποζημιωση. δεν ισχυουν οι νομοι και το αστικο δικαιο; περα απο τις ποινικες ευθυνες που συμβαινει το εκπληκτικο, να μην εχουμε ακομα παρεμβαση των οργανων της δικαιοσυνης για καταλογισμο ευθυνων. γιατι καταγγελιες υπαρχουν.

    Εκτος τουτου, το αποθεματικο υπηρχε και βεβαιως θα μπορουσε να καλυψει ενα πολυ μεγαλο μερος των απαιτησεων, ηδη απο την ανακληση της αδειας. Χειρισμοι εγκληματικοι, βολεμα ημετερων μεσα απο τις διαδικασιες ελεγχου και καταγραφης, αλλαγες εποπτων και εκκαθαριστων, και το συμφερον των ασφαλισμενων για τη δικη τους περιουσια, στον αερα, κανενας δεν το διασφαλισε και ολοι ειναι στο απυροβλητο.

    Η εγγυηση του κρατους και η ευθυνη του, ειναι δεδομενη, νομολογημενη και υπαρκτη. Ελεγχε, πιστοποιουσε και χορηγουσε τα προβλεπομενα πιστοποιητικα. Ποσο να τα ξεχασουμε ολα αυτα…

    Σαφως και υπηρχε νομος για 100% εγγυηση. Ηρθε ο σαχινιδης και ψηφισε εναν αλλον με το εγγυητικο κλπ.γνωστα σε ολους. Τι απεγινε κ αυτος; Συμπληρωθηκε με τη δανειοδοτηση του εγγυητικου , επισης γνωστα.

    Τι πρεπει λοιπον να πουμε; Οτι επειδη το κρατος χρωσταει, τα δικαιωματα ολων αυτων των οικογενειων θα γινουν αερας κοπανιστος; Οι νομοι θα εξαυλωθουν γιατι οι θεσμοι ζεχουν;
    Θα λησμονησουν ολοι αυτοι οτι 20 χρονια αποταμιευαν και τους ενεπαιξαν κρατος, ασφαλιστικες και διαμεσολαβητες; Ποιος φταιει απ ολους; Οι εποπτες, οι υπουργοι ,ποιοι;

    Μην επαναπαυομαστε σε κρισεις περι των συλλογων. Γνωστα κ αυτα και ο ρολος τους. Ομως επιρριπτοντας και εκει τις ευθυνες, παραλληλα δεν αποποιουμαστε των δικαιωματων μας που απορρεουν ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΑΝ, ΚΑΙ Σ ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ.
    Πώς; Ας καθισουν κατω ολοι τους, ασφαλιστικες, τραπεζες, εγγυητικο,ασφαλισμενοι και να βρουν τροπο να αποδωσουν τις αποταμιευσεις του κοσμου πισω.
    Γιατι, ειναι πολυ δυσκολο να υπαρξει κοσμος που να προστρεξει στην ιδιωτικη ασφαλιση για τις οικονομιες, τη συνταξη του και το μελλον του.

    ,

  6. Αντικειμενικός Παρατηρητής

    Αγαπητοί Κύριοι,

    Το Κράτος από το οποίο απαιτείτε να σας αποζημιώσει (δηλαδή οι Έλληνες αγρίως φορολογούμενοι) είχε επιβάλει πρόστιμο στην Ασπίς για διάθεση προϊόντος με εγγυημένη απόδοση ανώτερη του ετησίως επιτρεπομένου τεχνικού επιτοκίου του 3.35%, αλλά κοινή συνεναίσει ασφαλιστή – ασφαλιζομένου (δηλαδή, συμπαιγνία, κομπίνα), στο συμβόλαιο έμπαινε μεγαλύτερο ασφαλισμένο κεφάλαιο προκειμένου να ικανοποιείται η κερδοσκοπία όσων σήμερα κλαίνε και οδύρονται.

    Ζητάτε από το Κράτος (δηλαδή από όλους εμάς) να αναλάβει τις ευθύνες του. Αναλάβετε πρώτοι εσείς τις δικές σας. Ενήλικες, απόλυτα ικανοί για δικαιοπραξίες, μυριστήκατε κέρδος και τρέξατε. Δυστυχώς χάσατε Κύριοι. Και όσο το συντομότερο το αποδεχθείτε τόσο περισσότερο θα περιορίσετε την οδύνη σας και την οικονομική σας αιμορραγία με συλλόγους και αγωγές και ό,τι σας τάζουν. Πιστέψατε, χάσατε μια φορά, τουλάχιστον σταματήστε να πιστεύετε τον καθένα και να συνεχίζετε να χάνετε.

    Από την Έκθεση του Επόπτη Χαρτοφυλακίου Ζωής:

    “…αποδεικνύεται (με βάση αντίγραφα επισήμων εγγράφων) ότι
    ο ασφαλιζόμενος κατέβαλε, στην πραγματικότητα, μικρότερο ποσό
    από αυτό το οποίο ανεφέρετο στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ως
    (με βάση αντίγραφα επισήμων εγγράφων) καταβληθέν. Η κατά περίπτωση
    διαφορά (τουλάχιστον στο χρονικό διάστημα από τα τέλη του 2008 και το
    38/188 2009) φέρεται ακολούθως να αποδίδεται σε πίστωση, ως προμήθεια, στον
    κατά περίπτωση συνεργάτη (είναι αμφίβολο αν του καταβάλετο τελικά).
    Σκοπός της διαδικασίας αυτής ήτο η μεγαλύτερη από την επιτρεπόμενη από
    τον Νόμο (3.35% ετησίως) απόδοση στον ασφαλιζόμενο.
    ……………………………………
    Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι επί των προαναφερθέντων ποσών
    που δεν κατεβλήθησαν «πράγματι» στην εταιρία από τους
    αντισυμβαλλόμενους, η εταιρία είχε λογίσει σε αυτούς αντίστοιχες
    προσόδους, μέρος των οποίων είχε ήδη αποδοθεί σε αυτούς, σύμφωνα με
    τους ειδικότερους όρους των κατά περίπτωση ασφαλιστηρίων συμβολαίων.
    …………………………………….
    Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτά άρχισαν να εκδίδονται μετά το
    2006 (είχε προϋπάρξει επιβολή προστίμου στην εταιρία για διάθεση
    προϊόντος με εγγυημένη απόδοση ανώτερη του ετησίως επιτρεπομένου
    τεχνικού επιτοκίου του 3.35%)…”

    • Ελλην πολίτης που ανήκει στο "ΕΣΑΣ"

      Αγαπητε “Αντικειμενικέ”, Εχεις κάνει εναν διαχωρισμό “εμάς” και “εσάς” και θα το χρησιμοποιήσω παρακάτω.
      Μάλλον δεν εισαι καλά ενημερωμένος και μιλάμε για 2 προιόντα. Το ενα ελεγχόμενο και το αλλο μή. Μιλάμε για το ελεγχόμενο , το σίγουρο. “θύματα ” ειμαστε αλλά: Εγραψες παραπάνω “(δηλαδή από όλους εμάς)”. Οταν “εσάς” , που δεν ανήκουμε στο “εμάς” επενδύουμε σε αυτή την χώρα , αν και σε ιδιώτες και αυτοί με την σειρά τους σε αλλους ή δανείζουν το κράτος, κρατάγαμε τα λεφτά μας σε ενα μπαούλο, να δούμε το “εμάς” τοτε πως θα μπορούσε να κινηθεί. Ειμαι νομοταγής πολίτης, τα δηλώνω ολα, δεν μπορώ και αλλιώς, Επένδυσα σε κάτι που το “κράτος”, , “εμάς”, μας ειχε βεβαιώσει για την καλή οικονομική αυτάρκειά του. Δηλαδή ποιόν θα επρεπε να εμπιστευτούμε;
      ΟΚ, εχεις δίκιο, δεν επρεπε να εμπιστευτούμε τον ιδιώτη, το κράτος… , ας τα πάμε στο εξωτερικό , ας αδειάσουμε τις τράπεζες (μερικές ανήκουν σε ιδιώτες ΜΗΝ ξεχνάς τι εγραψες) και ας δανειζόμαστε τα χρήματα των “εμείς” με διπλάσιο – τριπλάσιο .. επιτόκιο.. Φοβερή λογική… Σε ευχαριστώ πραγματικά για την συμβουλή σου.
      Ομως να ξερεις ενα πράγμα. Δεν γνωρίζω την ηλικία σου. Παλιά το κράτος το ιδιο , τιμωρούσε ιδιώτη οταν εξαπατούσε εναν αλλον ιδιώτη. Για να σου θυμίσω ή να ρωτήσεις περίπτωση σφραγισμένων γραμματίων. Τωρα μάθαμε , οτι και να μου κάνεις , το κράτος κρατάει αποστάσεις και ιδιαίτερα σε οικονομικά ζητήματα. Νόμοι που πραγματικά μας εχουν φέρει στο ελεος αυτών και αλλων ιδιωτών λαμογίων. Στον λόγο σου παραπάνω , θα ελεγα οτι εισαι 100% δίκαιος αν εβαζες και σαν υπεύθυνο το κράτος. Αυτοί που ηταν, οι ορκωτοί που ηταν ?? Ελεγχος στα οικονομικά δεν υπήρχαν? Τι ηταν κανένα περίπτερο στη γωνία? Ελεος που δεν εχει το “εμάς” ευθύνη. Που ξέρω εγώ αν εσύ δεν εισαι ο ορκωτός που εκρυβες τα οικονομικά στοιχεία που παρουσίαζες στο κράτος????

      Φιλε , Παρατηρητή. Οταν θα μάθουμε να φωνάζουμε και για τον συνάθρωπό μας που εχει εξαπατηθεί, ΤΟΤΕ και μόνον ΤΟΤΕ θα μάς παίρνουν στα σοβαρά ΟΛΟΥΣ.

      Πάντως να ξέρεις οτι διάβασα την παρατήρησή σου πολύ φιλικά (εχεις δίκιο) , αλλά ηθελα να σου τονίσω γενικά οτι επειδή εξαπατηθήκαμε δεν ειμασταν 100% υπεύθυνοι. Αν περάσει αυτό και δεν τιμωρηθούν οι υπαίτιοι παραδειγματικά απο το “ΕΜΑΣ” τότε φίλε μου θα βρεθεί ενα λαμόγιο κάποτε πού θα εξαπατήσει και εσένα και θα ερθεις στην αντίπερα οχθη και θα γίνεις ενας απο τους “ΕΣΑΣ”.

  7. Δυσφημιστής

    Είμαι 43 ετών τώρα και στα 23 μου έκανα ένα συνταξιοδοτικό συμβόλαιο στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ.

    Προφανώς και δεν είμαι ανάμεσα σ’ αυτούς που οι άλλοι σχολιαστές του άρθρου θεωρούν ότι έκαναν συμπαιγνία!!!!!!!

    Πριν περίπου 5 χρόνια που το …………… Ελληνικό κράτος έκλεισε την εταιρεία αυτή, χωρίς το παραμικρό σχέδιο για την επόμενη μέρα, κατάλαβα για τα καλά ότι αυτά που τάζουν όλες μα όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες για εγγυήσεις και άλλα τέτοια κουραφέξαλα είναι ΨΕΜΑΤΑ δεδομένου ότι όπως αποδείχτηκε δεν υπάρχει ίχνος κρατικής εποπτείας.

    Οι εταιρείες αυτές κάνουν ότι θέλουν ( για τις ασφαλιστικές εταιρείες και τις τράπεζες μίλησε άλλωστε και ο Ρουπακιώτης που είπε ότι τα βάσανα του Ελληνικού λαού οφείλονται στη διάσωσή τους ) και η κρατική εποπτεία απλώς παρακολουθεί και προστατεύει όποια θέλει. (βλέπε την ευνοϊκή μεταχείριση που επιφύλασσε και διατηρεί μέχρι και σήμερα στις αποτιμήσεις των ομολόγων των ασφαλιστικών εταιρειών που απέμειναν, τα οποία ομόλογα αν είχαν αποτιμηθεί σε τρέχουσες τιμές κατά την διάρκεια των προηγούμενων 5 ετών θα είχαν είχαν κλείσει τουλάχιστον οι μισές απ’ αυτές που λειτουργούν).

    Παράλληλα και με δεδομένη την μακροχρόνια πορεία της εταιρείας αυτής κανείς δεν μπορεί να με κάνει να μην υποψιάζομαι ότι η so called κρατική εποπτεία δεν συναλλάχθηκε με την διοίκηση της ΑΣΠΙΣ για να κάνει τα στραβά μάτια ( να δεις πως το λένε αυτό στην Ελλάδα… ντίζα; μίζα;).

    Έτσι για όσο η δικαιοσύνη δεν αποφασίζει ( πολύ καλά κάνουν οι ζημιωθέντες και προσφεύγουν σ’ αυτήν ) και με βάση το προσδόκιμο ζωής, έχω άλλα 40 χρόνια περίπου μπροστά μου για να δυσφημίζω ( όχι συκοφαντικά ) την ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα, προειδοποιώντας με κάθε ευκαιρία όσους ξέρω και σκέφτονται να τοποθετήσουν τις αποταμιεύσεις τους , δηλαδή τους κόπους τους σε ασφαλιστική εταιρεία.

    Το ίδιο πιθανότατα κάνουν και καμιά διακοσαριά χιλιάδες συνάνθρωποί μου μαζί με τις οικογένειές τους και μετά αναρωτιούνται οι παράγοντες της αγοράς γιατί άραγε δεν αναπτύσσεται η ιδιωτική ασφάλιση τη στιγμή που το κοινωνικό σύστημα ασφάλισης έχει καταρρεύσει… ( ή κάποιοι φωστήρες έχουν προκαλέσει την κατάρρευσή του αφού πρώτα φρόντισαν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου στο ιδιωτικό σύστημα ασφάλισης σε σχεδόν μη αναστρέψιμο βαθμό).

    Δεν θα με έλεγες πάντως “ιδανικό υποψήφιο πελάτη” ασφαλιστικής εταιρείας στην Ελλάδα.

  8. Αντικειμενικέ παρατηρητή έχω στα χέρια μου unit linked της Commercial Value με 3,35% επιτόκιο. Οσο έδιναν και οι τράπεζες, όσο όπως λες και εσύ, ο αντικειμενικός ήταν το νόμιμο.
    Αν λοιπόν όταν ανοίγουμε το στόμα μας λέμε ότι μας κατέβει στο κεφάλι, λέω αν, μήπως δεν είμαστε αντικειμενικοί αλλά ξερόλες που απλά πεταγόμαστε και λέμε ότι νάναι;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*