Προσδοκίες στον κλάδο αυτοκινήτου, στη σύνταξη και την υγεία

 

 

 

  • Μεγάλες προσδοκίες φαίνεται ότι τρέφουν αρκετά στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών σε ότι αφορά τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ουδείς γνωρίζει ακριβώς το νούμερο των ανασφάλιστων.  Μαζί με τα κρατικά αυτοκίνητα φτάνουν το 1 εκατ. , τις 700.000 ή είναι ακόμη χαμηλότερα;  Έχουμε ακούσει όλες τις εκδοχές και ανάλογα τι εντύπωση θέλουμε να κάνουμε και τις προσδοκίες θέλουν να καλλιεργήσουν οι ασφαλιστικές επιλέγουν το νούμενο.  Για παράδειγμα , το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει 700.000 , το Επικουρικό λέει 600.000 και η Ένωση αναφέρει κατά καιρούς το 1.000.000 γιατί έτσι βολεύει τις εταιρείες.  Σε κάθε περίπτωση , εάν ασφαλιστεί το 50% του κάθε αριθμού θα πρέπει να θεωρηθεί επιτυχία.
  • Μαθαίνουμε ότι μεγάλη εταιρεία Ζωής σκέφτεται να προσεγγίσει διάφορα Ασφαλιστικά Ταμεία (μεταξύ των οποίων και το επικουρικό Ταμείο των δημοσιογράφων  ΕΔΟΕΑΠ)   και να  προσφέρει συγκεκριμένες καλύψεις σε θέματα συνταξιοδοτικά και σε προιόντα νοσοκομειακά που θα ‘δένουν’ με τις καλύψεις των Ταμείων.

 

  • Μπέρδεμα ηθελημένο πολλές φορές γίνεται με τις πωλήσεις ασφαλιστηρίων υγείας. Αν και προσφέρουν οι περισσότεροι τις ίδιες καλύψεις , διαφοροποιούν τα όρια καλύψεων και κυρίως το ποσοστό κάλυψης.  Δηλαδή η πάγια πρακτική είναι ή καλύπτουν  το 100% των νοσοκομειακών εξόδων σε Ελλάδα και Ευρώπη  αλλά δίνουν μικρό όριο (κεφάλαιο) ή καλύπτω το 80% και ανεβάζω το ποσό σε διπλάσια επίπεδα.  Βλέπετε είναι και τα Solvency II που ζητούν μεγαλύτερη αποθεματοποίηση.

 

  • Το άνοιγμα της ασφαλιστικής αγοράς έδωσε την ευκαιρία στην Matrix να αυξήσει την παρουσία της στις ξένες αγορές. Το Ιράν είναι ο ‘νέος αραβικός κόσμος’ που διαθέτει και κουλτούρα και πλέον διαθέτει και λεφτά.  Όπως μας έλεγε γνωστός διεθνολόγος  (συνάδελφος δημοσιογράφος) οι Ιρανοί θεωρούν τους εαυτούς τους ως τους  «αριστοκράτες τους αραβικού κόσμου»  διαθέτουν Πανεπιστήμια στο Ιράν και πολλούς περισσότερους επιστήμονες ιρανικής καταγωγής σε Γαλλία, Βρετανία και ΗΠΑ.  Και μιας και αναφέραμε τη Matrix , τα συγχαρητήρια στον Δημήτρη Τσεσμετζόγλου  για το ωραίο πάρτυ στο Hotel Ερμού με την Άννα Βίση.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*