back to top
15.2 C
Athens
Τρίτη 1 Απριλίου 2025

«Κλάδος ελαίας» 300 εκατ. ευρώ από την ΑΧΑ προς 15.000 Γάλλους εστιάτορες

Ο γαλλικός ασφαλιστικός όμιλος επιδιώκει να βάλει τέλος σε μια πολύμηνη δημόσια διαμάχη και να κοιτάξει προς το μέλλον

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

- Advertisement -

«Κλάδο ελαίας» αξίας 300 εκατ. ευρώ τείνει η ΑΧΑ σε Γάλλους εστιάτορες-πελάτες της που αξίωναν αποζημιώσεις για παύση επιχειρηματικής δραστηριότητας  λόγω κορωνοϊού, καθώς προσπαθεί να ανοίξει ένα νέα κεφάλαιο και να αφήσει πίσω της έναν χρόνο νομικών διαμαχών και αρνητικής δημοσιότητας.

Ο γαλλικός ασφαλιστικός όμιλος επιδιώκει συμβιβασμό με 15.000 πελάτες της, ιδιοκτήτες εστιατορίων, ενώ στην αρχή είχε αμφισβητήσει ότι τα ασφαλιστικά τους συμβόλαια τους κάλυπταν από τους κινδύνους της πανδημίας.

- Advertisement -

Η προσφορά της ΑΧΑ θα ισχύει από τις 21 Ιουνίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου και αφορά στην κάλυψη του 15% των διαφυγόντων εσόδων των εστιατορίων κατά τη διάρκεια των lockdown. Στην σχετική της ανακοίνωση η ΑΧΑ υπογραμμίζει ότι «προτείνει μια καθαρή οικονομική λύση, εν μέσω συνεχιζόμενης δικαστικής αβεβαιότητας», η οποία απευθύνεται σε 15.000 εστιάτορες που  είχαν συνάψει «κλασικά» συμβόλαια κάλυψης έναντι κινδύνου διαταραχής/παύσης επιχειρηματικής δραστηριότητας.

“Kαθώς τα εστιατόρια μπορούν και πάλι να υποδεχθούν τους πελάτες τους, αναλαμβάνουμε αυτή την πρωτοβουλία ώστε όλοι να μπορούμε να εστιάσουμε στη επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΧΑ France, Patrick Cohen. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «Πρόκειται για μια μεγάλη πρωτοβουλία χωρίς προηγούμενο για την AXA France, που θα υλοποιηθεί μέσω των 3.000 πρακτόρων μας και όλων των καναλιών διανομής, με τη στήριξη των συνεργατών μας».

Στόχος του συμβιβασμού είναι να βάλει τέλος στη δημόσια διαμάχη μεταξύ της ΑΧΑ και των εστιατόρων-πελατών της, που διαρκεί ένα χρόνο.  Αφού τελικά συμφώνησε να καλύψει τις ζημίες που υπέστησαν αρκετές εκατοντάδες εστιατόρια, ο όμιλος αντιμετώπισε αγωγές στα δικαστήρια από άλλες εταιρείες της εστίασης που έμειναν «εκτός νυμφώνος», με πολλές δικαστικές αποφάσεις να δικαιώνουν τους εστιάτορες.

«Η ΑΧΑ  συμπεριφέρθηκε υπεύθυνα κατά την πανδημία, στηρίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες της και συνεισφέροντας ουσιαστικά στην χρηματοδότηση της οικονομικής ανάκαμψης», Λυπούμαστε για την παρεξήγηση με ορισμένους εκ των πελατών μας, ιδιαίτερα με δεδομένο ότι ο κλάδος της εστίασης υπέστη βαρύ πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού», σημείωσε ο κ. Cohen.

«Η ΑΧΑ παραμένει πεπεισμένη για την σαφήνεια των ρητρών που παρέχονται στα υπό συζήτηση συμβόλαια, και οι οποίες δεν καλύπτουν συλλογικό κλείσιμο κατόπιν απόφασης δημόσιας αρχής, όπως αναγνωρίστηκε και από το Εφετείο του Μπορντό αυτή την εβδομάδα. Υπό το φως της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας, αυτή η φιλική λύση στοχεύει να επιτρέψει σε όλους να κοιτάξουν προς το μέλλον», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αναζητώντας καινοτόμες λύσεις και συμπράξεις για την ασφαλιστική κάλυψη των πανδημιών στο μέλλον

Καθώς η Ευρώπη σαρώνεται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του Covid-19, έχει «ανάψει» και ο διάλογος στον ασφαλιστικό κλάδο διεθνώς για τον βαθμό κάλυψης των απωλειών που προκαλεί

Θωρακίζοντας τις διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες έναντι των διαταραχών

Η πανδημία του κορωνοϊού επιβεβαίωσε την ανάγκη των εταιρειών να προστατευθούν έναντι των διαφόρων τύπων διαταραχών. Οι διεθνείς εφοδιαστικές

Groupama, σε ισχύ νέο ομόλογο καταστροφών ύψους 150εκ

Η γαλλική Groupama εξέδωσε ένα νέο ομόλογο καταστροφών που στοχεύει στην  ροστασία της Γαλλίας από την κλιματική αλλαγή. Το placement και η δόμηση του ομολόγου έγινε από την Aon Securities.

Ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών: Τι ισχύει στην Ισπανία και τη Γαλλία

Στην Ισπανία, προβλέπεται η υποχρεωτική επέκταση της κάλυψης των φυσικών καταστροφών σε περίπτωση αγοράς ασφάλισης αυτοκινήτου. Ειδικότερα, η προστασία

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΤΜΕΔΕ: Νέες ασφαλιστικές καλύψεις σε συνεργασία με την Allianz και Generali

Από σήμερα 1η Απριλίου 2025 τίθενται σε εφαρμογή οι νέες εξειδικευμένες ανταποδοτικές ασφαλιστικές καλύψεις,

Κ. Σεμερτζόγλου: Η HDI κλείνει 30 χρόνια στην Ελλάδα, προετοιμάζει δράσεις

Στο πλαίσιο της επετείου, η HDI σχεδίαζει σειρά από δράσεις με στόχο να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην επιτυχία της αλλά και για να ενισχύσει περισσότερο τις σχέσεις της  με την επιχειρηματική κοινότητα

Σαρώνουν οι πτωχεύσεις στην Δυτική Ευρώπη, σε κίνδυνο οι πράσινες χρηματοδοτήσεις

Τι αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Allianz-Trade, για τις επιχειρήσεις, τους κλάδους που κινδυνδύουν περισσότερα και την Δ. Ευρώπη

Η Designia Insurance Agents βράβευσε τους κορυφαίους συνεργάτες

Σε μια εκδήλωση αναγνώρισης και επιβράβευσης, η Designia Insurance Agents τίμησε τους συνεργάτες της που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους το 2024.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ασφάλιση Εκδηλώσεων από την Karavias Underwriting Agency

Η Karavias Underwriting Agency, συνεχίζοντας τη στήριξη της προς τον Πολιτισμό και τις Καλλιτεχνικές Δραστηριότητες, παρουσιάζει το νέο καινοτόμο ασφαλιστικό προϊόν «Ασφάλιση Εκδηλώσεων».

Έγκριση της ΕΕ για το νέο εμβόλιο έναντι της Πνευμονιοκοκκικής Νόσου

To «πράσινο φως» έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το νέο εμβόλιο σχετικά με την πρόληψη της Πνευμονιοκοκκικής Νόσου σε ενήλικες.

Διπλή Διάκριση για την Carglass Ελλάδος στα Belron Exceptional People Awards 2024

Δύο σημαντικές διακρίσεις κατέκτησε η Carglass®Ελλάδοςστον παγκόσμιο διαγωνισμό Belron® Exceptional People Awards 2024

EIAΣ: Το νέο πρόγραμμα προσφέρει υψηλή τεχνογνωσία στο ανθρώπινο δυναμικό της ασφαλιστικής αγοράς

Πολυθεματικό και λίαν ενδιαφέρον είναι το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Απριλίου 2025 του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών

Η Allianz επεκτείνει τη συνεργασία της με το Παγκόσμιο Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό Κίνημα έως το 2032

Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά – Μαζί: Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024