Επιβεβλημένη η ασφάλιση επιχειρήσεων σε περιόδους κρίσης

Σήμερα, σε μία εποχή οικονομικής κρίσης και πολλών ερωτηματικών για το μέλλον μιας επιχείρησης, η διαχείριση του επαγγελματικού και επιχειρηματικού κίνδυνου είναι ζωτικής σημασίας για μία εταιρεία, ανεξαρτήτως της δραστηριότητας και του μεγέθους της, καθώς η έννοια και η έκταση του κινδύνου έχουν σαφώς διευρυνθεί. 

Εκείνες οι εποχές, όπου επικρατούσε μεγαλύτερη σταθερότητα στον κόσμο, έφτασαν στο τέλος τους. Σήμερα, οι έντονες νομισματικές κινήσεις, οι μεγάλες μεταβολές στο επαγγελματικό περιβάλλον, η εμφάνιση νέων κινδύνων, η νέα τεχνολογία και, κυρίως, οι νέοι, σε μορφή, ασφαλιστικοί κίνδυνοι άλλαξαν και τον τρόπο αξιολόγησης ενός επαγγελματικού – επιχειρηματικού κινδύνου. 

Οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες θα πρέπει να δουν την ασφαλιστική κάλυψη της εταιρείας τους ως επιβεβλημένη, καθώς διάφοροι κίνδυνοι όπως: φυσικές καταστροφές, κλοπές, λάθη ή παραλείψεις της επιχείρησης, ελαττωματικό προϊόν, κ.α. θα έχουν σίγουρα δυσμενείς επιπτώσεις, οι οποίες ορισμένες φορές είναι καταστρεπτικές.

Ο εξειδικευμένος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, ο επαγγελματίας ασφαλιστικός σύμβουλος επιχειρήσεων θα αξιολογήσει όλους αυτούς του κινδύνους και θα προτείνει την κατάλληλη ασφαλιστική κάλυψη, σύμφωνα με την ανάγκη του επαγγελματία και της εταιρείας, αφού σήμερα η ασφαλιστική αγορά προσφέρει λύσεις, μέσω εξειδικευμένων ασφαλιστικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Η σωστή ενημέρωση – εκπαίδευση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών των νέων ασφαλιστικών καλύψεων, προϊόντων & υπηρεσιών και η πληροφόρηση του επιχειρηματικού & επαγγελματικού κόσμου αποτελεί το πρώτο βήμα στη σωστή κατεύθυνση. Αυτός είναι και ο λόγος που εμείς στη Karavias & Associates – Lloyd’s Coverholder, θεωρούμε την ενημέρωση σημαντικό μέρος της δουλειάς μας.