Μία μεγάλη ελληνική επιτυχία που έχει την υπογραφή της Karavias Underwriting Agency

Η τεχνολογία, η εμπειρία και η γνώση της εταιρείας δημιουργούν μία πρωτοποριακή κάλυψη

 

Από την Έλενα Ερμείδου

Πέρασαν 35 σχεδόν χρόνια από την στιγμή που ο Γιώργος Καραβίας ξεκινάει να εργάζεται στους  LLOYD’S του Λονδίνου, ήταν το 1976. Δέκα χρόνια μετά το 1986, επιστρέφει στην Ελλάδα από τους LLOYD’S του Λονδίνου και ιδρύει την Karavias & Associates. Το 1992 φέρνει το πρώτο binder στην Ελλάδα και … από το 2014 και μετά η Karavias Undewriting Agency συνεχίζει να φέρνει νέες καινοτομίες και να αυξάνει την αξιοπιστία της, φτάνοντας στο 2019 όπου είναι έτοιμη να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της Αγροτικής Ασφάλισης στην Ευρώπη, συμπαρασύροντας και όλη την ελληνική ασφαλιστική αγορά. 

 

 

Το πώς θα γίνει αυτό;, πρόσφατα το μάθαμε. Μέσα από την τεράστια  τεχνογνωσία που την διακρίνει, και με το όραμα που διαθέτει, μελετώντας τα βήματα πριν, αποφάσισε να τολμήσει, στοχεύοντας στην καινοτομία και την διάκριση και το επέτυχε. Τι έκανε αυτή η εταιρεία ασφαλιστικής διαμεσολάβησης; Διαγωνίστηκε για την ιδέα της στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon 2020, κατέκτησε την πρωτιά και κατάφερε να αποσπάσει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την συμφωνία επιχορήγησης No 821964.

Σε πλήθος προτάσεων απέσπασε στην Ευρωπαϊκή Ενωση την μεγαλύτερη βαθμολογία η πρόταση της κοινοπραξίας «BEACON», (που σημαίνει φάρος)  στην οποία ηγείται η Karavias Underwriting Agency, για την ανάπτυξη της Αγροτικής Ασφάλισης με τη χρήση Δορυφορικών  Δεδομένων και Προηγμένων Τεχνολογιών Πληροφορικής.

 

η πρόταση της κοινοπραξίας «BEACON», στην οποία ηγείται η Karavias Underwriting Agency, για την ανάπτυξη της Αγροτικής Ασφάλισης με τη χρήση Δορυφορικών  Δεδομένων και Προηγμένων Τεχνολογιών Πληροφορικής έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία

 

Το μεγάλο αυτό έργο του οποίου η ηγείται η  Karavias Underwriting Agency, αναμένεται να αλλάξει την Αγροτική Ασφάλιση καθώς επιτρέπει τη δημιουργία εξειδικευμένων αποκλειστικών ασφαλιστικών συμβολαίων τα οποία θα βασίζονται στην ιστορικότητα του κάθε χωραφιού. Θα υπάρχει ένα αρχείο δεδομένων που αποθηκεύει πληροφορίες καιρικών συνθηκών, πρόληψης, παραγωγής και ζημιών αποκλειστικά για το ΚΑΘΕ χωράφι, όπως και Αυτοματοποίηση χρονοβόρων διαδικασιών, όπως ο Προασφαλιστικός έλεγχος ή η διαχείριση της ζημιάς, αλλά και έγκαιρη πρόβλεψη καιρικών φαινομένων, παρέχοντας εξατομικευμένες προειδοποιήσεις στους αγρότες και τους ασφαλισμένους. Μεταξύ άλλων η μεγάλη καινοτομία που επιτυγχάνει μία μεσιτική είναι ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργείται ένα εξειδικευμένο ασφαλιστήριο συμβόλαιο βασισμένο στην ιστορικότητα του χωραφιού

Κάτι που δεν έχει μπορεί να γίνει μέχρι σήμερα. Με άλλα λόγια από την ολοκλήρωση του προγράμματος θα προκύψει μία πλατφόρμα όπου θα υπολογίζεται με ακρίβεια κάθε παράμετρος που αφορά στην ασφάλισης καλλιεργειών, έτσι θα μπορεί θα μπορεί να προβλεφθεί και να εκτιμηθεί καλύτερα ο κίνδυνος και αυτό θα έχει ως συνέπεια την πιο δίκαια ανά περίπτωση τιμολόγηση και την πιο ακριβή καταβολή απαιτήσεων. Το κόστος της ασφάλισης θα μειωθεί χάριν του λεπτομερέστερου Underwriting και διαφάνειας στην αξιολόγηση της ζημιάς. Η επεξεργασία δε, των δορυφορικών εικόνων επιτρέπει την έγκαιρη εκτίμηση της ζημιάς που υφίστανται οι καλλιέργειες από ακραία καιρικά φαινόμενα, άρα στην γρήγορη αποζημίωση. Με άλλα λόγια το μοντέλο της Karavias Underwriting Agency φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο τιμολογούνται οι αγροτικές ασφαλίσεις.

 

θα μπορεί να προβλεφθεί και να εκτιμηθεί καλύτερα ο κίνδυνος και αυτό θα έχει ως συνέπεια την πιο δίκαια ανά περίπτωση τιμολόγηση και την πιο ακριβή καταβολή απαιτήσεων

 

Μία μεσιτική που βοηθά τις ασφαλιστικές

Το όφελος για τις ασφαλιστικές εταιρείες να εξαλείψουν την αβεβαιότητα όσον αφορά τις μελλοντικές καιρικές συνθήκες, να εκτιμήσουν ακριβέστερα τον κίνδυνο και τις ζημιές, ενώ συγχρόνως να μειώσουν τις λειτουργικές και διοικητικές δαπάνες τους για την παρακολούθηση των ασφαλιστικών δεικτών και της διαχείρισης των ασφαλιστικών συμβολαίων.

.. Και, όχι μόνο

Εκτός από τις ασφαλιστικές, χρήστες του προγράμματος μπορεί να είναι αγρότες, αγροτικοί συνεταιρισμοί, οργανισμοί φυτικών προϊόντων πανεπιστημιακές γεωπονικές σχολές, ειδικά ερευνητικά κέντρα σπόρων, βιομηχανίες τροφίμων συμβολαιακές παραγωγές. 

Συνοδοιπόροι της Karavias Underwriting Agency η Ευρώπη

Στην κοινοπραξία μετέχουν  οι: 1.Project Leader, Karavias Underwriting Agency, Μεσίτες Ασφαλίσεων Ελλάδα.2. AgroApps Pc, Εταιρεία παροχής τεχνολογικών υπηρεσιών στον αγροτικό τομέα Ελλάδα. 3. Universidad Politecnica De Madrid, Πανεπιστήμιο Ισπανία.4. Etherisc Gmbh Εταιρεία Παροχής Blochchain – Γερμανία , 5. Faculty Of Civil Engineering, University Of Belgrade, Πανεπιστήμιο Σερβία. 6. Inosens Doo Novi Sad, Συμβουλευτική Εταιρεία Σερβία. 7. Crevis Sprl, εταιρεία διαχείρισης και εμπορικής αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων – Βέλγιο. 8 Agroseguro Ασφαλιστικός φορέας – Ισπανία. 

Η γνώση που θα συγκεντρωθεί από την μεσιτική, η τελική εφαρμογή του προγράμματος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελευθέρως από όλη την Ευρώπη. Το πρόγραμμα δεν θα είναι μόνο για την Ελλάδα. Αργότερο το πρόγραμμα θα μπορεί να ‘πλεύσει’ και προς άλλες Ηπείρους. 

 

Τα 35 χρόνια συνεχούς έρευνας οδήγησαν την Karavias Underwriting agency στην δημιουργία πολλών άλλων εξατομικευμένων προϊόντων με αποκορύφωμα το Beacon

 

Το ‘βιογραφικό’ της  Karavias περιλαμβάνει και πολλά άλλα προσόντα

H Karavias διακρίνεται και για το Open Market το οποίο αποτελεί χώροδιαπραγμάτευσης και τοποθέτησης κινδύνων πέρα από τις συνηθισμένες και προκαθορισμένες λύσεις της Ασφαλιστικής Αγοράς. Πάντοτε σε συνεργασία με κορυφαίες και εξειδικευμένες ανά περίπτωση Ασφαλιστικές Εταιρίες, από την Αγορά των Lloyd’s, του Λονδίνου ή από τη Διεθνή Αγορά, η εταιρία δημιουργεί tailor- made ασφαλιστικών συμβάσεων, ως προς τη φύση του καλυπτόμενου κινδύνου όσο και ως προς τους όρους κάλυψης.

Είναι Εξουσιοδοτημένοι Ανταποκριτές των LLOYD’S για την Ασφάλιση Έργων Τέχνης με το Εξειδικευμένο Συμβόλαιο Κατά Παντός Κινδύνου. Καλύπτει ιδιωτικές συλλογές, εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταφορές (και παραμονή) των ασφαλισμένων αντικειμένων από και προς οποιονδήποτε προορισμό με παγκόσμια κάλυψη.

Το 2019 χρονιά νέων προγραμμάτων 

To 2019 και 2020 θα είναι μία ακόμα διετία που η Karavias θα παρουσιάσει ακόμα νέα πρωτοποριακά προϊόντα αρχής γενομένης με την έκδοση νέου πλήρους προγράμματος ασφάλισης θερμοκηπίων. 

Η αξιοπιστία και η τεχνογνωσία αποτελούν τα μεγαλύτερα assets της Karavias Underwriting Agency. Παρ’ όλη την μεταβλητότητα της αγοράς, δίνοντας τεράστια σημασία στην ομάδα που έχει δημιουργήσει, στους ανθρώπους της, στην τεχνολογία και την συνεχή έρευνα της αγοράς, καταφέρνει να αποτελεί ένα αξιόπιστο One Stop Shop για κάθε ασφαλιστική ανάγκη.

Aναδημοσίευση από περιοδικό Insurance World

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*