Προγράμματα από την Axeon για Οικονομικούς Συμβούλους

Διανύοντας μια εποχή με έντονες αλλαγές, η ανταγωνιστικότητα του επαγγελματία Οικονομικού Συμβούλου που δραστηριοποιείται στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες [σε ασφάλειες, χρηματοδοτήσεις και επενδύσεις] εξαρτάται κατά πολύ από το πόσο μπορεί να παραμείνει επίκαιρος και να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες.
Σε αυτές τις νέες συνθήκες, ο πελάτης αναζητά «ολιστική», συνολική συμβουλή και όχι πώληση αποσπασματικών προϊόντων. Πώς μπορεί ο Σύμβουλος να ανταποκριθεί στην ανάγκη των πελατών του για συνολική συμβουλή; Δύο βασικές έννοιες εδώ κάνουν τη διαφορά: η πρακτική της ανοιχτής αρχιτεκτονικής και η συνεχής εκπαίδευση τόσο σε βασικές έννοιες που αφορούν τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και το financial planning [χρηματοδοτήσεις, ασφάλειες, επενδύσεις], όσο και στις νέες έννοιες και λειτουργίες που προκύπτουν από τις αλλαγές της αγοράς.
Η πρακτική της ανοιχτής αρχιτεκτονικής επιτρέπει στον Οικονομικό Σύμβουλο να συνδυάσει υπηρεσίες και προϊόντα από διαφορετικούς παρόχους με μόνο κριτήριο την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών του πελάτη του.
Αυτή η πρακτική είναι που οδηγεί σε μακρόχρονες σχέσεις εμπιστοσύνης και δίνει στον διαμεσολαβητή τα εργαλεία που του επιτρέπουν να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πελατών του.
Το δεύτερο, εξίσου σημαντικό στοιχείο στην προσπάθεια του Οικονομικού Συμβούλου να παραμείνει ανταγωνιστικός, είναι η συνεχής εκπαίδευσή του. Εκπαίδευση σε επίπεδο νέων προϊόντων και νέων συνθηκών της ασφαλιστικής και χρηματοδοτικής αγοράς, αλλά εκπαίδευση και σε μεθόδους που του επιτρέπουν να αναπτύξει το πελατολόγιό του, να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που γεννούν οι αλλαγές στην αγορά, να εξελιχθεί και να προσφέρει ποιοτική συμβουλή σαν ανεξάρτητος φορέας.
Και στις δύο αυτές έννοιες η Axeon βρίσκεται στο πλευρό των Συμβούλων. Αναγνωρίζοντας τις θεμελιώδεις ανάγκες του Συμβούλου για πρόσβαση σε συνεχώς ανανεούμενη πληροφόρηση, για επαγγελματική εξέλιξη και εδραίωση, η εταιρία έχει αναπτύξει ιντερνετικά εργαλεία που επιτρέπουν στον Σύμβουλο να καλύψει αυτές του τις ανάγκες.
 Μέσω του εκπαιδευτικού της κέντρου, η Axeon έχει προσφέρει μόνο το 2008 περισσότερες από 400 ώρες εκπαίδευσης σε σεμινάρια που επιτρέπουν στον Οικονομικό Σύμβουλο να πετύχει τους στόχους του αποτελεσματικά και γρήγορα. Σε αυτές τις ώρες εκπαίδευσης, ο Σύμβουλος παίρνει τη γνώση και τα εργαλεία που του ανοίγουν το δρόμο για εξέλιξη στο χώρο της διαμεσολάβησης, εδραίωση και ανάπτυξη του πελατολογίου του, πρόσβαση σε πολλαπλούς παροχείς χρηματοδοτικών και ασφαλιστικών προϊόντων, χρήσης μοναδικών ιντερνετικών εφαρμογών στην ελληνική αγορά. Με αυτές τις ώρες της εκπαίδευσης ο Οικονομικός Σύμβουλος, μεταβαίνει σε ένα νέο επίπεδο προσφοράς ουσιαστικής συμβουλής και υπηρεσιών διαμεσολάβησης προς τους πελάτες του.
 Στο επόμενο διάστημα, η Axeon θα είναι σε θέση να προσφέρει στους Συνεργάτες της-Οικονομικούς Συμβούλους, Ευρωπαϊκές Πιστοποιήσεις εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης που θα ισχυροποιήσουν τη θέση τους και θα τους εδραιώσουν.
 Σήμερα, η εταιρία επενδύει αφιερώνει σημαντικό μέρος των πόρων της στην προσαρμογή των προγραμμάτων της EFPA [European Financial Planning Association] και της FECIF [European Federation of Financial Advisοrs and Financial Intermediaries] με πρωταρχικό στόχο την εξίσωση του έλληνα Οικονομικού Συμβούλου με τους ευρωπαίους συναδέλφους του, σε επίπεδο γνώσης, ποιότητας εξυπηρέτησης και ισχύος στην ενοποιημένη Ευρωπαϊκή αγορά.