Το νέο ηλεκτρονικό πρόσωπο του ΕΣΠΑ 2014-2020

Το www.espa.gr προσαρμόστηκε στις ανάγκες της νέας προγραμματικής περιόδου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του θεσμικού πλαισίου για την επικοινωνία και την πληροφόρηση των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων.
Μεταξύ των καινοτόμων στοιχείων της διαδικτυακής πύλης είναι οι εξειδικευμένες αναζητήσεις για προγράμματα που αφορούν στις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες, ο κατάλογος όλων των ενταγμένων έργων και η παρουσίαση ενδεικτικών έργων του ΕΣΠΑ με στοιχεία και φωτογραφίες.
Παράλληλα, οι πολίτες συνεχίζουν να έχουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης μέσω του ηλεκτρονικού Helpdesk ΕΣΠΑ, για την υποβολή γραπτών ερωτημάτων καθώς και η δυνατότητα εγγραφής για αποστολή ηλεκτρονικών ενημερώσεων (e-mail alerts) με εξατομικευμένο περιεχόμενο.
Επιπλέον, η προβολή της σελίδας είναι συμβατή με συσκευές tablet και smart phones, ενώ, για να προλάβει τυχόν αντιδράσεις από παροδικά προβλήματα, η ομάδα που δημιούργησε τη νέα διαδικτυακή πύλη επεσήμανε πως, στην αρχή αναμένονται τεχνικές προσαρμογές που θα εξομαλύνονται σταδιακά.
Όπως ανακοινώθηκε, στο www.espa.gr υπάρχει επίσης σύνδεση με όλα τα Επιχειρησιακά Προγράμματα, μηχανή αναζήτησης των προγραμμάτων/προσκλήσεων προς όλους τους δικαιούχους, ηλεκτρονική βιβλιοθήκη με τα θεσμικά έγγραφα του ΕΣΠΑ, διαδικασίες διαχείρισης και σύνδεση με τον διαδικτυακό χώρο αναλυτικής παρουσίασης των έργων του ΕΣΠΑ, www.anaptyxi.gov.gr.
«Η διαδικτυακή πύλη της περιόδου 2007-2013 παραμένει ενεργή με άμεση πρόσβαση μέσω συνδέσμου από την αρχική σελίδα του www.espa.gr.
Η πύλη δημιουργήθηκε από τη Μονάδα Γ΄Επικοινωνίας και Πληροφόρησης της Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικής Σχεδιασμού και Αξιολόγησης (ΕΥΣΣΑ) της Εθνικής Αρχής Συντονισμού (ΕΑΣ) του ΕΣΠΑ και τη Μονάδα Οργάνωσης Διαχείρισης (ΜΟΔ ΑΕ)».

ΠΗΓΗ: virus.com.gr