Ένταξη της διαμεσολάβησης στο επόμενο ΕΣΠΑ

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση θα υπαχθεί στο επόμενο ΕΣΠΑ. Διευκρινίσεις σχετικά απέφυγε να δώσει  ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, που έκανε λόγο για το “επόμενο αναπτυξιακό άλμα εμπρός”, απευθύνοντας  χαιρετισμό στη Συνδιάσκεψη, ενώ θυμήθηκε και τη στήριξη των διαμεσολαβητών στη διάρκεια της πανδημίας, η οποία έγινε με κεφάλαια του ΕΣΠΑ.

Σαφέστερος όμως τελικά, ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σε «ζωηρό», πάνελ με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, είπε ότι πράγματι η διαμεσολάβηση θα ενταχθεί στα επόμενα ΕΣΠΑ. Το πάνελ βεβαίως ζωήρεψε με τα αιτήματα για τις φοροαπαλλαγές, όπου ο κ. Γεωργιάδης επικαλέστηκε την κρίση και τις προτεραιότητες που επιβάλει για να εξηγήσει τις κυβερνητικές πολιτικές.

Το θέμα ενδιαφέρει σφόδρα τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και το ΕΕΑ κινείται δραστήρια προς την κατεύθυνση αυτή, καθώς δεν είναι τράπεζες, δεν είναι ασφαλιστικές εταιρίες και συνεπώς μπορούν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.

Όπως μάλιστα εξήγησαν στο Insurance World έμπειροι διαμεσολαβητές, «κεφάλαια του ΕΣΠΑ ήταν οι ενισχύσεις στη διάρκεια της πανδημίας που κράτησαν όρθιο τον κλάδο στις πολύ δύσκολες ημέρες».

Η αντίληψη του κλάδου είναι ότι η ένταξη στο ΕΣΠΑ έχει ήδη επί της ουσίας συμβεί με αυτό τον τρόπο, άρα μπορεί αυτό να συνεχιστεί πιο ουσιαστικά με κεφάλαια που θα έχουν επενδυτικό προορισμό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*