Εθνική Ασφαλιστική, κτίριο, είσοδος

Εθνική Ασφαλιστική :  H τεχνολογική αντεπίθεση της «ασφαλιστικής αυτοκρατορίας»

 

[starbox]

Η Εθνική Ασφαλιστική έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια περίπου μία συνολική αναβάθμιση της τεχνολογικής της εικόνας προσπαθώντας όχι μόνο να ξεπεράσει τεχνολογικά  τον ανταγωνισμό αλλά να κάνει την υπέρβαση σε τεχνολογικές υποδομές .  Αν και βασικός στόχος του ομίλου είναι να διατηρηθεί η ισορροπία μεταξύ όλων των καναλιών πωλήσεων (agency- διαμεσολαβούντες- bancassurance) η εταιρεία έχει μπει στη διαδικασία τεχνολογικής αναβάθμισης και εκ των έσω και προς τα έξω. Δηλαδή , έχει αναβαθμίσει θεαματικά τα μηχανογραφικά συστήματα της προκειμένου να υπάρχει παρακολούθηση και βοήθεια προς τους συνεργάτες της και ταυτόχρονα προχωρά σε τεχνολογικές πρωτοπορίες σε ότι αφορά τους «ασφαλισμένους νέας γενιάς» .  Στόχος είναι να προσφέρει εύκολα και άμεσα ασφαλιστικές λύσεις σε  καταναλωτές κάτω των 40 ετών οι οποίοι θα αναζητήσουν μέσα από το διαδίκτυο  πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο και το κόστος ασφάλισης ή εάν είναι ήδη ασφαλισμένοι , πληροφορίες με τα συμβόλαιά τους , τις υπηρεσίες τους.

Η Εθνική Ασφαλιστική έχει κάνει επένδυση πάνω από 5 εκατ. Ευρώ τα τελευταία χρόνια σε μηχανολογικές και τεχνολογικές πρωτοπορίες θεωρώντας ότι η νέα εποχή και η εποχή μέσα στην κρίση θα έχει διαφορετικές απαιτήσεις.  Η ανάγκη για εξοικονόμηση χρόνου , φθηνή  και άμεση παροχή πληροφόρησης καθώς και η πώληση χωρίς μεγάλη κόστη και προμήθειες θα δημιουργήσουν μία διαφορετική βάση ανάπτυξης.  Θα συνεχιστεί πλέον η πολιτική της ισόρροπης ανάπτυξης του Agency- των δικτύων διαμεσολαβούντων- του bancassurance αλλά κάτω από διαφορετικούς όρους και συνθήκες.

Η εταιρεία θέλει να ακολουθήσει το ευρωπαικό μοντέλο ανάπτυξης , στο οποίο ουσιαστικά ο καταναλωτής έχει άμεση πρόσβαση στην ενημέρωση είτε μέσω του laptop του , είτε μέσω του κινητού του και αποφασίζει να αγοράσει. Το δίκτυο Agency είναι πλέον πιστό στην εταιρεία και συνεργάζεται τεχνολογικά, οι διαμεσολαβούντες έχουν μικρότερες προμήθειες και το bancassurance είναι άμεσα  συνδεδεμένο.