Άγριος υπόγειος πόλεμος Ασφαλιστικών Εταιρειών με Κέντρα Υγείας και Κλινικές

Σε ανταρτοπόλεμο έχουν επιδοθεί οι ασφαλιστικές εταιρείες ενάντια στις ιδιωτικές κλινικές, με αφορμή τις νέες χρεώσεις των κλινικών.

Σύμφωνα με πηγές από τον Ασφαλιστικό κλάδο, οι αυξήσεις των Ασφαλίστρων Υγείας (τις οποίες βλέπουν πλέον οι πελάτες τους στους μηνιαίους ή τριμηνιαίους λογαριασμούς τους), έχουν ως αιτία τις υπέρογκες χρεώσεις των κλινικών.

Η δικαιολογία θα ήταν πιστευτή, αν δεν υπήρχαν δύο δεδομένα.

  1. Οι αυξήσεις των ασφαλίστρων διατρέχουν όλα τα προϊόντα των ασφαλιστικών εταιρειών και όχι μόνο τα προγράμματα υγείας (σε αρκετές περιπτώσεις δε οι αυξήσεις είναι εντελώς ασύμμετρες και αδικαιολόγητες).
  2. Οι ιδιωτικές κλινικές πληρώνονται από τις ασφαλιστικές με τεράστια καθυστέρηση η οποία πολλές φορές φτάνει και ξεπερνά τα 3 χρόνια. Το «φέσι» προς τις κλινικές επιτείνεται από την επίσης καθυστερημένη ενημέρωση σχετικά με τις καλύψεις των ασφαλισμένων τους.

Με απλά λόγια, οι κλινικές ενημερώνονται για τις ασφαλιστικές καλύψεις των ασθενών πολύ καιρό μετά από τη νοσηλεία τους ή την ολοκλήρωση της ιατρικής πράξης, με ευθύνη των ασφαλιστικών.

Συμπέρασμα:

Πηγές με άριστη γνώση της αγοράς αποδίδουν τη σύγκρουση αλλά και τη «σύγχυση» που δημιουργείται σε ασθενείς και ιδιωτικές κλινικές, στην αθέμιτη πίεση προς τους ασφαλισμένους που διαθέτουν ισόβια προγράμματα υγείας, προκειμένου να μεταπηδήσουν σε ετησίως ανανεούμενα συμβόλαια…