Οι αντιδράσεις της ιδιωτικής ασφάλισης για την επίταξη κλινικών

Έντεκα σχεδόν μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, εννέα μήνες μετά από ένα από ένα από τα πιο σκληρότερα λοκντάουν στην Ελλάδα με ασύλληπτες απώλειες για την ελληνική οικονομία και ευρύτατο αντίκτυπο, στελέχη από την ασφαλιστική αγορά, με αφορμή το αίτημα της επίταξης των ιδιωτικών κλινικών από την κυβέρνηση, αναζητούν ευθύνες, θέλοντας να μάθουν γιατί η κυβέρνηση δεν προέβη σε αποφάσεις για να ενισχύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

της Ελενας Ερμείδου

Οι ιδιωτικές κλινικές υπογραμμίζουν μιλώντας στο IW.gr δεν διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές και εξοπλισμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, ούτε το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό.

Δεν είναι σε θέση να δράσουν αποτελεσματικά καθώς η απόφαση της κυβέρνησης είναι αιφνίδια χωρίς προετοιμασία, παράλληλα θα έχουν στο μέλλον να αντιμετωπίσουν την διστακτικότητα των πελατών. «Ποιος από τους πελάτες των ιδιωτικών κλινικών και ιδιωτικών ασφαλιστικών δεν θα έχει ενδοιασμούς στον να υπογράψει ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια που θα του δίνουν πρόσβαση στις ιδιωτικές κλινικές», οι ίδιοι τονίζουν, προσθέτοντας το υψηλό ρίσκο μετάδοσης του ιού λόγω έλλειψης κατάλληλων υποδομών σε υγιείς ασθενείς, όταν μάλιστα οι ίδιοι οι λοιμωξιολόγοι που παίρνουν αποφάσεις συστήνουν να μην υπάρχει συνωστισμός ή επαφές με ασθενείς που πάσχουν από Covid-19. Με άλλα λόγια οι ιδιωτικές κλινικές δεν έχουν τις υποδομές να διαχωρίσουν τομείς Covid-19 και τομείς άνευ Covid-19

Πρόκειται, συμπληρώνουν, για μία αιφνίδια απόφαση της κυβέρνησης η οποία δεν προάγει το σχήμα συνεργασίας ιδιωτικών κλινικών – ιδιωτικών ασφαλιστικών – κράτους.  Πάνω στο κομμάτι αυτό δεν έχει γίνει κάτι σοβαρό, τονίζουν.

H απόφαση ελήφθη μετά από το επιβαρυμένο φορτίο στην Θεσσαλονίκη, ωστόσο οι ίδιοι τονίζουν ότι υπήρχαν αίθουσες ανεκμετάλλευτες που θα μπορούσαν να στεγάσουν ασθενείς με Covid-19.

H απόφαση της επίταξης ισχύει βάσει ΦΕΚ από σήμερα και για 15 ημέρες και οι κλινικές που επιτάχθηκαν στην Θεσσαλονίκη είναι δύο: Η Γενική Κλινική Λυσίμαχος Γρηγ. Σαραφιανός και τη Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης.

Για 15 μέρες η επίταξη των δυο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με πληροφορίες του IW.gr έντονες είναι οι αντιδράσεις όλων των ιδιωτικών κλινικών στην Θεσσαλονίκη μετά από την απόφαση  της κυβέρνησης για την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών.

Τέλος από την πλευρά της ιδιωτικής ασφάλισης δηλώνουν ότι τα δημόσια νοσοκομεία θα έπρεπε να συνεργαστούν με τα ιδιωτικά, στέλνοντας ασθενείς από άλλα νοσήματα εκτός Covid-19 στα ιδιωτικά νοσοκομεία και κρατώντας τους ασθενείς με covid-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*