Ερχεται πτώση του loss ratio στην Υγεία και το Αυτοκίνητο

Της Ελενας Ερμείδου

Πτώση στο loss ratio στο κλάδο της Υγείας και του Αυτοκινήτου αναμένεται σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς στο IW.gr

Για την Υγεία είναι δύο οι λόγοι:  Ο πρώτος λόγος έχει να κάνει με τον καλύτερο έλεγχο και την συνεργασία των δημοσίων και ιδιωτικών νοσοκομείων, όπου οι ασθενείς από τον πανδημικό ιό νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία, οπότε η ιδιωτική ασφάλιση καταβάλλει είτε για τις ατομικές, είτε για τις ομαδικές ασφαλίσεις επιδόματα ανάλογα με τον τύπου του συμβολαίου. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με τις επισκέψεις κατόχων ιδιωτικών ασφαλιστηρίων στα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Το ίδιο στέλεχος αναφέρει ότι οι επισκέψεις στα ιδιωτικά νοσοκομεία έχουν μειωθεί, μόνο πολύ σοβαρά περιστατικά υπάρχουν. Και στις δύο περιπτώσεις οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών στο κλάδο υγεία μειώνονται σημαντικά.

Κατά τον ίδιο τρόπο και στο κλάδο αυτοκινήτου, όπου εκτιμάται ότι ο δείκτης θα μειωθεί ακόμα περισσότερο, αφού η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμου ς έχει πέσει σημαντικά.

Κατά τον ίδιον σημαντικά είναι τα οφέλη για την υγεία από την παραχώρηση των μονάδων ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών στο κράτος τονίζει στέλεχος της ασφαλιστικής αγορά στο IW.gr, τονίζοντας ότι με την μορφή της συνεργασίας αυτής επετεύχθη ο καλύτερος δυνατός έλεγχος της πανδημίας.

Σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό Ιατροί δημοσίων νοσοκομείων βάσει στοιχείων αναφέρουν ότι η γρίπη Η1Ν1 τύπου Β που πέρασε η Ελλάδα το χειμώνα ήταν πολύ βαρύτερη όπως και όταν πρωτοεμφανίστηκε ο Η1Ν1.

Τέλος σχετικά με τις επιτάξεις των ιδιωτικών νοσοκομείων που έχει ακουστεί. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο από το κράτος αλλά σύμφωνα με τις εξελίξεις δεν θα χρειαστεί καθώς τα ποσοστά των όσων νοσούν στην Ελλάδα είναι χαμηλά και υπό έλεγχο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*