Μεγάλες αυξήσεις στα αντασφάλιστρα των cyber κινδύνων

της Ελενας Ερμείδου

Μονοψήφιες μέχρι και διψήφιες αυξήσεις έγραψαν οι αντασφαλιστικές συμβάσεις περιουσίας τη 1η Απριλίου καθώς το capacity παρέμεινε σε επαρκή επίπεδα υποστηριζόμενο από τα unit linked ασφαλιστικά επενδυτικά προϊόντα.

Τα αντασφάλιστρα των cyber κινδύνων και ειδικών γραμμών εκτινάχθηκαν γράφοντας αυξήσεις μέχρι και 100% λόγω των ζημιών που σημειώθηκαν σύμφωνα με την Willis RE.

Κατά τις ανανεώσεις των αντασφαλιστικών συμβάσεων που καλύπτουν τις ΗΠΑ σημειώθηκαν αυξήσεις μέχρι και 25% σε λογαριασμούς που έγραψαν ζημιές, ωστόσο για τους λογαριασμούς που δεν έγραψαν ζημιές οι αυξήσεις έφτασαν μέχρι 15%. Αυξήσεις που έφτασαν μέχρι 35% σημειώθηκαν στην Κορέα και μέχρι 40% στην Ιαπωνία.

Οι αυξήσεις στα αντασφάλιστρα των cyber κινδύνων κυμάνθηκαν από 20% μέχρι 30% για όσους λογαριασμούς δεν έγραψαν ζημιές αλλά και από 30% μέχρι 40% στους λογαριασμούς που έγραψαν ζημιές.

Στο κλάδο των αερομεταφορών οι αυξήσεις στους λογαριασμού που επιβαρύνθηκαν από ζημιές κυμάνθηκαν από 50% μέχρι 100%

Σύμφωνα με την Willis Re το θετικό μομέντουμ στα ομόλογα καταστροφών επέτρεψε στους πρωτασφαλιστές να εξασφαλίσουν προστασία και ανταγωνιστικές τιμές. Η ζήτηση για ομόλογα καταστροφών εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά επίπεδα όπως φαίνεται από αριθμό των εκδόσεων, την τιμολόγηση και από τον τρόπο που καθορίζονται οι τιμές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*