back to top
9.4 C
Athens
Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2025

ΑΟΝ, Guy Carpenter: Αντασφαλιστικά μηνύματα για το 2025

Ευελιξία στις διαπραγματεύσεις των αντασφαλιστικών συμβάσεων για το 2025 παρατηρεί η AON μετά από έτη αυστηρότατων διαπραγματεύσεων και δυσκαμψίας. Το Capacity αυξήθηκε και η προσφορά από τους αντασφαλιστές δείχνει να είναι αρκετή για να καλύψει την ζήτηση για αντασφάλιση. Στο ίδιο σχεδόν μήκος κύματος και Guy Carpenter η οποία αναφέρει πως στις γραμμές κάλυψης φυσικών καταστροφών υπάρχει επαρκές capacity με σταθμισμένες αυξήσεις αντασφαλιστικών τιμολογίων ανά τον κίνδυνο σε περιοχές που υπήρξαν σοβαρές ζημιές όπως στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρώπη μέχρι και 30%.

Η μεσιτική ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων ΑΟΝ εκτιμά ότι τα παγκόσμια κεφάλαια των αντασφαλιστών, τόσο τα παραδοσιακά όσο και τα εναλλακτικά κεφάλαια, αυξήθηκαν κατά 45 δισεκατομμύρια δολάρια από το τέλος του 2023 σε νέο συνολικό υψηλό των 715 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις 30 Σεπτεμβρίου 2024, με την ανάπτυξη να καθοδηγείται από κέρδη που δεν έχουν διανεμηθεί. Το capacity έχει επίσης αυξηθεί λόγω της χαλάρωσης των συνθηκών.

- Advertisement -

Στον κλάδο της περιουσίας, οι αγοραστές μπορούν να εξασφαλίσουν την κάλυψη καταστροφών με σταδιακά βελτιωμένους όρους από τη 1η Ιανουαρίου 2025 αγοράζοντας μεταξύ άλλων και πρόσθετές αντασφαλιστικές καλύψεις.

Σύμφωνα με την Aon οι παγκόσμιες ασφαλισμένες απώλειες από γεγονότα φυσικών καταστροφών θα ξεπεράσουν τα 140 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024, λόγω των τυφώνων Helene και Milton στις ΗΠΑ, αλλά και σοβαρών καταιγίδων και πλημμύρων που έπληξαν την Ευρώπη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καθώς και των δαπανηρών δυσμενών καιρικών φαινομένων στον Καναδά.

- Advertisement -

Από την πλευρά της η Guy Carpenter  παρατηρεί ότι υπάρχει αύξηση του capacity κατά 10 με 15% με την ζήτηση να έχει αυξηθεί μόλις 5%.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Παρουσίαση της Capsula από την Aon στην εκδήλωση της ΣΔΑΔΕ

Η Aon είχε την τιμή και χαρά να στηρίξει την εκδήλωση του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας

Aon Climate and Catastrophe Insight: Το 2024 η 9η συνεχόμενη χρονιά ζημιών άνω των $300 δισ.

Η Aon, δημοσίευσε την έκθεσή της Climate and Catastrophe Insight για το 2025, η οποία προσδιορίζει τις παγκόσμιες φυσικές καταστροφές

Η Guy Carpenter ολοκληρώνει την εξαγορά της Carpenter Turner

Η Guy Carpenter, ηγέτιδα εταιρεία με διεθνή παρουσία και εξειδίκευση στον τομέα διαχείρισης κινδύνων και αντασφαλίσεων

Οι ευχές του Προέδρου του ΕΕΑ, μέσω του IWtalks, για το 2025

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μιλά στο IWtalks και στέλνει τις ευχές του για το 2025.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η HDI Global SE Hellas ταξίδεψε με τα στελέχη της στην Αράχωβα

Η HDI Global SE, Hellas ταξίδεψε με τα στελέχη της στην Αράχωβα Η HDI Global SE, Hellas διοργάνωσε πρόσφατα για όλα τα στελέχη της διήμερη απόδραση στην γραφική Αράχωβα.

Ξεκινά τη λειτουργία του το νέο Κέντρο των Παιδικών Χωριών SOS στο Ηράκλειο, με τη στήριξη της Groupama

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν, την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2025, τα εγκαίνια του νέου κτηρίου που θα στεγάσει το Κέντρο Στήριξης

Ν. Γαβρίλης, ΣΕΜΑ: Ασφαλής δρόμος σε ένα εύθραυστο μέλλον

Πλησιάζουμε στο τέλος του 2024. Καθώς η ανθρωπότητα ετοιμάζεται να υποδεχθεί το νέο έτος, άνθρωποι και οργανισμοί αποτιμούν τις πράξεις τους

Απόδοση 3.70% στα ατομικά προγράμματα διαχείρισης κεφαλαίου το 2024 από την Eurolife FFH

Υψηλή απόδοση για ακόμα μια χρονιά κατέγραψε το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων των ατομικών προγραμμάτων διαχείρισης κεφαλαίου της Eurolife FFH

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η HDI Global SE Hellas ταξίδεψε με τα στελέχη της στην Αράχωβα

Η HDI Global SE, Hellas ταξίδεψε με τα στελέχη της στην Αράχωβα Η HDI Global SE, Hellas διοργάνωσε πρόσφατα για όλα τα στελέχη της διήμερη απόδραση στην γραφική Αράχωβα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Αμοργού

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε ο Δήμος της Αμοργού, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τη

Ε.Ι.Α.Σ.: Εκπαιδευτικό σεμινάριο συνταξιοδοτικών ασφαλίσεων

Το Σύστημα Κοινωνικών Ασφαλίσεων της χώρας μας υφίσταται, από πολλών ετών, σημαντικότατες επιβαρύνσεις, οι οποίες δεν επιτρέπουν

Ξεκινά τη λειτουργία του το νέο Κέντρο των Παιδικών Χωριών SOS στο Ηράκλειο, με τη στήριξη της Groupama

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν, την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2025, τα εγκαίνια του νέου κτηρίου που θα στεγάσει το Κέντρο Στήριξης

Ε.Ε.Α. και Περιφέρεια Αττικής ξεκινούν μία νέα εποχή συνεργασίας

Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου