Ριμπάουντ αντασφαλιστών με 625 δισ. στο καλάθι

της Ελενας Ερμείδου

Ριμπάουντ στα 625 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ έκαναν τα κεφάλαια των αντασφαλιστών παγκοσμίως το τρίτο τρίμηνο του 2020, καθώς η αγορά σταδιακά εξομαλύνονταν, σύμφωνα με την ΑΟΝ.

Τα νέα υψηλά ρεκόρ οφείλονται τόσο στην άνοδο των παραδοσιακών κεφαλαίων αντασφάλισης όσο και στην άνοδο που σημείωσαν οι αγορές κεφαλαίων κατά το δεύτερο και τρίμηνο, καθώς και σε νέες εκδόσεις ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τα υπό διαχείριση τρίτων επενδυτικά κεφάλαια έκαναν ριμπάουντ κάπου μεταξύ δευτέρου και τρίτου τριμήνου του έτους, διατηρήθηκαν υπό των επιπέδων του τρίτου τριμήνου 2019, στα 92 δισεκατομμύρια.

Τα ομόλογα καταστροφών και τα ILS το 2020 σημείωσαν νέο υψηλό στα 16,4 δισεκατομμύρια. Συνολικά τα παγκόσμια αντασφαλιστικά κεφάλαια διαμορφώθηκαν στα 625 δισεκατομμύρια ίσα περίπου με τα επίπεδα του 2019.

Στα επιμέρους η αντασφαλιστική αγορά κινείται βηματίζει σε hard ρυθμούς σύμφωνα με την αναλυτές της Peel Hunt, οι οποίοι μετά από την συνάντηση που είχαν με τους underwriters των Lloyds συμπεραίνουν ότι το ανοδικό μομέντουμ για τις τιμές των αντασφαλίστρων θα συνεχιστεί με περαιτέρω τάσεις ανόδου, σε όλο το 2021.

Ο αντίκτυπος της πανδημίας τονίζουν μόνο σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο μπορεί να διαβρώσει τα κεφάλαια των αντασφαλιστών.

Αντίθετα σε μακροπρόθεσμο επίπεδο οι αναλυτές προβλέπουν ότι η αγορά θα επανάσυγκροτηθεί, γράφοντας βελτιώσεις στην κερδοφορία της, τις αποδόσεις ίδιων κεφαλαίων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*