Έως 12 Ιανουαρίου η πληρωμή των αναστολών Δεκεμβρίου

Ως τις 12 Ιανουαρίου υπολογίζεται να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές των αναστολών συμβάσεων των πλητώμενων και των κλειστών επιχειρήσεων για το μήνα Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης. Ο ίδιος μιλώντας σε εκπομπή του MEGA αναφέρθηκε στις αλλαγές στα εργασιακά, στις αυξήσεις στους μσθούς, τις συντάξεις και την πορεία της οικονομίας.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, θα πρέπει να γίνει η υποβολή των σχετικών λιστών από τις επιχειρήσεις στις 31 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος, αλλά και να ανοίξει το σύστημα για τυχόν διορθώσεις λαθών.

«Εάν δεν υπήρχε η ΕΡΓΑΝΗ, οι πληρωμές θα γίνονταν με 2 ή 3 μήνες καθυστέρηση» υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης, συμπληρώνοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να δίνει το δημόσιο χρήμα στα τυφλά».

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε και στις αυξήσεις μισθών και συντάξεων που θα δουν οι Έλληνες πολίτες από τον πρώτο μήνα του νέους έτους, αλλά και στην αλλαγή του συνταξιοδοτικού συστήματος, με την καταβολή των εκκρεμών συντάξεων μέσω της ψηφιακής σύνταξης του συστήματος «ΑΤΛΑΣ».

Για τα επιδόματα ανεργίας ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι ο ΟΑΕΔ έδειξε καλά αντανακλαστικά στην περίοδο της πανδημίας, ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση μερίμνυσε και μείωσε τα απαραίτητα ένσημα για τη λήψη των επιδομάτων, από τα 100 στα 50 ένσημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*