ΟΑΕΔ: Νέα καταβολή σήμερα για το επίδομα των 400 ευρώ

Νέα πληρωμή πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή από τον ΟΑΕΔ για μακροχρόνια ανέργους που είναι δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ. Ο ΟΑΕΔ έχει ήδη καταβάλει τα 400 ευρώ σε 70.000 τραπεζικούς λογαριασμούς δικαιούχων.

Να σημειωθεί ότι οι μακροχρόνια άνεργοι θα πρέπει να μπουν https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-oikonomike-eniskhuse-se-makrokhronia-anergous γιατί οι αιτήσεις θα γίνονται δέκτες μέχρι την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59. Έτσι οι δικαιούχοι θα πρέπει άμεσα να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν τα στοιχεία ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού (IBAN), στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι μέσω gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή ΟΑΕΔ στη διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-oikonomike-eniskhuse-se-makrokhronia-anergous.

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους.
Υπενθυμίζεται ότι μόνο οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ. Η οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*