Την παρουσία του στην Ασία ενισχύει ο όμιλος ERGO

Ο ασφαλιστικός όμιλος ERGO ενισχύει την παρουσία του στην Ασία. Στην Κίνα, η ERGO συστήνει ασφαλιστική εταιρεία ζωής με  τοπικό εταίρο, όπου θα προσφέρει προγράμματα ασφάλισης ζωής. Επιπλέον, αποκτά μερίδιο μετοχών Βιετναμέζικης ασφαλιστικής εταιρείας.

Αυτές οι δυο επιχειρηματικές κινήσεις αποδεικνύουν ότι η ERGO συνεχίζει τη στρατηγική της διεθνούς ανάπτυξης, με έμφαση στις ανερχόμενες ασιατικές αγορές. 

Στην Κίνα, η ERGO συστήνει από κοινού ασφαλιστική εταιρεία με την κρατική εταιρεία χαρτοφυλακίου Shandong (SSAIH), τα κεντρικά γραφεία της οποίας θα εδρεύουν στην επαρχία της Shandong, περίπου 400 χιλιόμετρα νότια του Πεκίνου. Η συμφωνία υπογράφθηκε από τον Πρόεδρο της SSAIH, κ. Liu Changsuo, και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ERGO, Δρ. Torsten Oletzky, στην πρωτεύουσα της επαρχίας, Jinan. Οι εργασίες της νέας εταιρείας θα ξεκινήσουν μόλις δοθεί η απαραίτητη έγκριση από την κανονιστική αρχή.

ERGO και SSAIH συμμετέχουν με ποσοστό 50% η καθεμία στην νέα εταιρεία, η οποία αρχικά θα προσφέρει προγράμματα ασφάλισης ζωής σε ιδιώτες στην επαρχία Shandong. Ο ασφαλιστικός όμιλος ERGO θα συμβάλλει με την εμπειρία και εκτενή τεχνογνωσία του σε θέματα ανάπτυξης προϊόντων, πωλήσεων και διαχείρισης κινδύνου. 

Ο Δρ. Jochen Messemer, μέλος του ΔΣ του Ομίλου ERGO, πεπεισμένος για τις προοπτικές ανάπτυξης της Κινεζικής ασφαλιστικής αγοράς αναφέρει πως «η Κίνα αποτελεί μια από τις ισχυρότερες αναπτυξιακά περιφέρειες της Ασίας. Κατά συνέπεια, τόσο οι ιδιώτες πελάτες, όσο και εταιρείες έχουν μια αυξανόμενη απαίτηση για προϊόντα προστασίας και διασφάλισης έναντι των κινδύνων». Έχουν περάσει περισσότερα από τρία χρόνια, από τότε που η ERGO λειτούργησε γραφείο εκπροσώπησης στο Πεκίνο και από τότε έχει αναλύσει διεξοδικά και σε βάθος την προηγούμενη εμπειρία των ξένων ασφαλιστικών εταιριών στην Κίνα. Αξιοποιώντας αυτήν της την εμπειρία η ERGO σε συνεργασία με τον κινεζικό της εταίρο έχει αναπτύξει ένα  κατάλληλο επιχειρηματικό και πωλησιακό  μοντέλο. Η επαρχία Shandong, με τα 92 εκ. πολίτες της, αποτελεί βασική οικονομική επαρχία της Κίνας και θεωρείται η τρίτη μεγαλύτερη εγχώρια ασφαλιστική αγορά. Την τελευταία πενταετία η παραγωγή ασφαλίστρων αυξήθηκε κατά μέσο όρο 24%. 

Ο οικονομικός επενδυτής SSAIH είναι μέρος της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίου της επαρχιακής κυβέρνησης της Shandong. Η εταιρία ιδρύθηκε το 2005 και διαχειρίζεται κεφάλαια της τάξεως περίπου των 2 δισ. ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία της προηγούμενης χρονιάς και απασχολεί πάνω από 8.000 εργαζόμενους. Η εταιρεία εξειδικεύεται στη χρηματοδότηση επενδύσεων στην επαρχία της Shandong.  

Στο Βιετνάμ η ERGO απέκτησε το 25% των μετοχών της εταιρίας Global Insurance Company (GIC), η οποία δραστηριοποιείται στους Γενικούς Κλάδους, όπως αυτοκινήτου, πυρός και μεταφορών. Η GIC ιδρύθηκε το 2006 και το 2009 η παραγωγή ασφαλίστρων της άγγιξε τα 11 εκ. ευρώ. Σημαντικός μέτοχος της GIC είναι επίσης και η κρατική εταιρία παροχής ενέργειας EVN. «Στοχεύουμε σε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία, έτσι ώστε η Global Insurance Company  να εξελιχθεί σε κυρίαρχη ασφαλιστική εταιρία στο Βιετνάμ», εξηγεί ο Δρ. Jochen Messemer. «Αυτή η επένδυση είναι μέρος της στρατηγικής  ανάπτυξης και δραστηριοποίησης μας στην ιδιαίτερα ελκυστική ασφαλιστική αγορά Ζημιών της Νοτιο-Ανατολικής  Ασίας». 

Τα τελευταία χρόνια, η αγορά των ασφαλειών ζημιών στο Βιετνάμ έχει ρυθμούς ανάπτυξης  πάνω από 20% ανά έτος, τάση η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Η ERGO και η GIC θα επισημοποιήσουν τη συνεργασία τους στο Ανόι στα μέσα Φεβρουαρίου.

Η ERGO έχει ήδη παρουσία σε πάνω από 30 χώρες και στρατηγικά επικεντρώνεται στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, καθώς και σε επιλεγμένες αγορές της Ασίας. Η ERGO προσφέρει ασφαλιστικά προγράμματα κλάδου περιουσίας και προσωπικού ατυχήματος στην Ινδία και συμπεριλαμβάνεται ήδη στις πέντε πρώτες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες κλάδου περιουσίας  της χώρας. 

Οι διεθνείς δραστηριότητες έχουν εξελιχθεί σε βασικό πυλώνα του ομίλου τα τελευταία χρόνια και παρουσιάζουν τεράστια αναπτυξιακή δυναμική. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*