Μεγάλες αλλαγές στην AIG

της Ελενας Ερμείδου

Νέος CEO για την American International Group Inc., γνωστή σε όλους ως AIG. To όνομα αυτού Peter Zaffino, είναι αυτό που από την 1η Μαρτίου 2021θα πάρει την θέση του Brian Duperreault. Ο νυν CEO θα γίνει ο εκτελεστικός πρόεδρος για την AIG.

Και, κάτι ακόμα, η AIG θα διαχωρίσει τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις ζωής και σύνταξης από τις επιχειρήσεις περιουσίας και ατυχημάτων, αναθεωρώντας τις δομές της.

Ο Ρ. Zaffino, ο οποίος κατά το παρελθόν συνεργάστηκε με τον Β. Duperreault στην Marsh & McLennan Cos. Inc., προσχώρησε στην AIG λίγες εβδομάδες μετά την είσοδο του Β. Duperreault. Το 2017, ένας έτος ορόσημο για τον μετασχηματισμό της AIG.

Ο Douglas M. Steenland, πρόεδρος της AIG, θα γίνει επικεφαλής διευθυντής όταν ο Β. Duperreault αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

Αν και έχει ληφθεί η απόφαση για τον διαχωρισμό των δύο βασικών επιμέρους κλάδων της AIG, σύμφωνα με ανακοίνωση,  «δεν μπορεί να δοθεί διαβεβαίωση σχετικά με τη μορφή που μπορεί να λάβει μια συναλλαγή διαχωρισμού ή τους συγκεκριμένους όρους ή το χρονοδιάγραμμά της, ή ότι στην πραγματικότητα θα πραγματοποιηθεί διαχωρισμός».

Η επιχειρήσεις ζωής και σύνταξης της AIG περιλαμβάνει τις ατομικές ασφαλίσεις και ομαδικές ασφαλίσεις καθώς και τις θεσμικές αγορές, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 34% των εσόδων της εταιρείας, στα 49,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019.

Εν τω μεταξύ, η AIG ανακοίνωσε ότι οι απώλειες από τις καταστροφές κατά την διάρκεια του τρίτου τριμήνου ανήλθαν σε 790 εκατομμύρια δολάρια προ φόρων, συμπεριλαμβανομένων 185 εκατομμυρίων δολαρίων αξιώσεις από τον COVID-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*