Saxo Bank: Νέα πλατφόρμα σε συνεργασία με τη Microsoft

Η Saxo Bank και η Microsoft παρουσίασαν μια νέα πλατφόρμα συναλλαγών, την “MSN Trader – Powered by Saxo Bank”, η οποία προσφέρει στους ιδιώτες επενδυτές τη δυνατότητα «έξυπνης» διαπραγμάτευσης μετοχών σε συνδυασμό με επενδυτικά εργαλεία που παλαιότερα ήταν διαθέσιμα μόνο στους επαγγελματίες επενδυτές. Αυτή η συνεργασία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες συμφωνίες στην ιστορία της Saxo Bank

Η Microsoft και η Saxo Bank προχώρησαν σε μία στρατηγική συνεργασία, με στόχο να ανταποκριθούν στην απαίτηση των ιδιωτών επενδυτών για πιο εξελιγμένες τεχνικές διαπραγμάτευσης, καθώς και για περισσότερα  εργαλεία έρευνας και καλύτερη θεμελιώδη ανάλυση μετοχών εταιρειών από όλο τον κόσμο. Η πλατφόρμα “MSN Trader” σχεδιάστηκε από την Saxo Bank και είναι προσαρμοσμένη στο κοινό του MSN, ενώ είναι προσβάσιμη από τον δικτυακό τόπο MSN Money της Microsoft, ο οποίος δέχεται πάνω από 1,2 εκατομμύρια επισκέψεις το μήνα.  

Η “MSN Trader” χρησιμοποιεί την καθιερωμένη πλέον πλατφόρμα “WebTrader” της  Saxo Bank, μέσω της οποίας οι επενδυτές μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές σε περισσότερες από 11.000 μεμονωμένες μετοχές και περισσότερα από 7.000 CFDs (Συμβόλαια Επί της Διαφοράς), ενώ παρέχει λεπτομερές εκπαιδευτικό υλικό, επιτρέποντας στους επενδυτές να κατανοήσουν καλύτερα τις ευκαιρίες συναλλαγών. 

Επιπλέον, η πλατφόρμα προσφέρει βάση δεδομένων με πληροφορίες για τις εταιρείες και τις μετοχές τους  (Equity Research), συμπεριλαμβανομένων εκτιμήσεων, προβλέψεων και συστάσεων αναλυτών (για κάθε μετοχή) για τρία συνεχόμενα έτη (συνυπολογίζοντας τις εκτιμήσεις όλων των αναλυτών και καταλήγοντας στη μέση τιμή των εκτιμήσεων αυτών).

Η “MSN Trader” επιτρέπει επίσης στους επενδυτές να διενεργούν συγκριτική ανάλυση των μεγαλύτερων εταιρειών παγκοσμίως, ενώ παράλληλα μπορούν να διαφοροποιήσουν το χαρτοφυλάκιό τους, και να διευρύνουν τις επενδύσεις τους, ώστε εύκολα να κάνουν αντιστάθμιση κινδύνου σε κάποια χρηματιστηριακή αγορά ή σε κάποιο κλάδο, σε εμπορεύματα και σε συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Η “MSN Trader” συγκεντρώνει τα βασικά πλεονεκτήματα τόσο της MSN Money όσο και της Saxo Bank, για τους έμπειρους ιδιώτες επενδυτές. Η MSN Money είναι μία από τις πιο ολοκληρωμένες πηγές για τις χρηματοοικονομικές ανάγκες των ιδιωτών επενδυτών, ενώ η Saxo Bank έχει συσσωρεύσει τεχνογνωσία και εμπειρία κατά την τελευταία δεκαετία για την κάλυψη των αναγκών online συναλλαγών μίας παγκόσμιας πελατειακής βάσης, μέσω της βραβευμένης τεχνολογίας που διαθέτει για την πραγματοποίηση online συναλλαγών.

Σχολιάζοντας αυτή τη συνεργασία, ο Kim Fournais, CEO και συνιδρυτής της Saxo Bank, δήλωσε τα εξής: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες που έχει συνάψει μέχρι τώρα η Saxo Bank και νιώθουμε υπερήφανοι αλλά και ταπεινόφρονες, που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τη Microsoft».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*