Το 26% ψεύδεται στους ισχυρισμούς αποζημιώσεων κατοικιών

Ένας στους τέσσερις ασφαλισμένους παραποιεί στοιχεία στις αξιώσεις αποζημιώσεων κατοικιών σύμφωνα με μελέτη, που διεξήγαγε δικτυακός τόπος ασφαλίσεων που δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότερα από 1800 άτομα και μεγαλύτερο ποσοστό από το 50% των ερωτηθέντων παραδέχθηκε ότι ψεύδεται σχετικά με στοιχεία που έχουν κλαπεί από τα σπίτια τους.

Από τους ερωτηθέντες που υποστήριξαν ότι δεν έχουν ποτέ πει ψέματα σχετικά με την ασφάλιση σπίτι τους, το 54% δήλωσε ότι θα έλεγε ψέματα αν πίστευε ότι δε θα το αντιλαμβανόταν η ασφαλιστική εταιρεία.

Κατά την περαιτέρω εξέταση του εύρους των ψευδών στοιχείων σε σχέση με ασφαλιστήρια συμβόλαια, ο δικτυκαός τόπος MyVoucherCodes.co.uk διαπίστωσε ότι, από τους ερωτηθέντες, με ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτων, το 36% είχε πει ψέματα κατά τη σύναψη του συμβολαίου.

Ο κ. Farhad Farhadi, εμπειρογνώμονας χρηματοδότησης στο MyVoucherCodes.co.uk, δήλωσε πως «δεν ήταν έκπληξη ότι ένας στους τέσσερις ψεύδεται στην ασφάλιση κατοικίας. Οι άνθρωποι μπαίνουν στον πειρασμό να αποκτήσουν νέα προϊόντα ή αντικείμενα που δεν είχαν πριν, ειδικά μετά από μια διάρρηξη. Για αυτό το λόγο οι ασφαλιστές πρέπει να ζητούν αποδείξεις από τους ασφαλισμένους τους»

Πηγή: Strategic Risk

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*