Ιστολόγιο ασφαλισμένων Ασπίς: «Ενημέρωση από τον κ. Παντελίδη»

Το ιστολόγιο ασφαλισμένων ομίλου Ασπίς έχει αναρτήσει ανακοίνωση για το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να τηρήσει ο επόπτης Χαρτοφυλακίου Ζωής των Ασπίς ΑΕΓΑ και Commercial Value, κ. Παντελίδης:  

1) Τέλος Νοέμβρη η ολοκλήρωση του ελέγχου των μαθηματικών αποθεμάτων από την  Ernst&Young

2) Μέσα Δεκέμβρη ανάρτηση των εκκρεμών αποζημιώσεων από νοσοκομειακά συμβόλαια (~27Μ Ευρώ)

3) Μέσα Γενάρη ανάρτηση του οριστικού αναμορφωμένου Χ/Φ ζωής με τα πραγματικά ποσά συμβολαίων

4) Αρχές Μάρτη ολοκλήρωση επιβεβαίωσης των ποσών από τους ασφαλισμένους. Σ΄αυτό το χρονικό σημείο θα έχουμε καθαρή εικόνα για την αναδοχή. Η αναδοχή μπορεί να είναι τμηματική ανά εταιρία, προϊόν κτλ. και όχι απαραίτητα συνολική για το Χ/Φ Ασπίς και Commercial.

Όσον αφορά στις κατηγορίες των συμβολαίων που μένουν εκτός κάλυψης Εγγυητικού Κεφαλαίου:

1)   Όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια για τα οποία δεν υπάρχουν εισπραχθέντα ασφάλιστρα από την εταιρία. Τα συγκεκριμένα δεν συμπεριλαμβάνονται και στην κατάσταση της ΕΠΕΙΑ (~10Μ Ευρώ).

2) Όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής νομικών προσώπων όπως ταμείων, εταιριών (~25Μ Ευρώ)

3) Τα Unit Linked ασφαλιστήρια τα οποία είναι συνδεδεμένα με εταιρικά μερίδια και συνεπώς θεωρούνται ακόμη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως Αμοιβαία Κεφάλαια. Αυτά είναι τα Aspis Plus, Aspis Bond, Aspis Global, Χρυσή Ασπίς (~145Μ). Είναι υπό αμφισβήτηση η ισχύς της εγγύησης κεφαλαίου μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Ασπίδας. Σκάνδαλο η έλλειψη 30.000.000 μεριδίων (30% επί του συνόλου), μερίδια που αγνοείτε η τύχη τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να διαβάσετε όλη την ανακοίνωση μπορείτε να επισκεφτείτε  το http://asfalismenosaspis.blogspot.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*