Chartis: 76 εκατ. ευρώ η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων

Θετικά αποτελέσματα συνεχίζουν να καταγράφουν οι εταιρίες της Chartis Greece (Chartis ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και National Union Fire Insurance Co of Pittsburgh, PA.), με τη συνολική παραγωγή ασφαλίστρων να ξεπερνάει τα €76 εκατ. στο εννεάμηνο του 2010 (που έληξε στις 31 Αυγούστου 2010), σημειώνοντας αύξηση 54,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

Η θετική πορεία των μεγεθών απεικονίζεται και στους επιμέρους τεχνικούς δείκτες, όπου χαρακτηριστικά, ο Μικτός Δείκτης Ζημιών & Εξόδων προς Ασφάλιστρα (Combined Ratio) κινήθηκε χαμηλότερα του 85%.

Παράλληλα, η βασική σύνθεση του χαρτοφυλακίου διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα, με τον τομέα των εμπορικών και βιομηχανικών ασφαλίσεων (Business Solutions) να απαρτίζει το 33% του χαρτοφυλακίου και τον τομέα των προσωπικών ασφαλίσεων (Personal Solutions) το 67%.

Ειδικότερα, το χαρτοφυλάκιο των Business Solutions σημείωσε 15,2% αύξηση στην παραγωγή ασφαλίστρων, με όλους τους επιμέρους επιχειρηματικούς Κλάδους να καταγράφουν θετικά πρόσημα. Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν ο Κλάδος Αστικής Ευθύνης & Διαχείρισης Κρίσεων και ο Κλάδος Χρηματικών Απωλειών.

Επιπλέον, υψηλή άνοδος καταγράφηκε και στη νέα παραγωγή των ασφαλίσεων επαγγελματικών ευθυνών, όπου η Chartis διαθέτει ευρεία γκάμα ασφαλιστικών προϊόντων, προσαρμοσμένα στην ελληνική νομοθεσία και στις ανάγκες της κάθε επαγγελματικής κατηγορίας. 

Σε ό,τι αφορά στο χαρτοφυλάκιο των προσωπικών ασφαλίσεων, τα Personal Solutions συνέχισαν να καταγράφουν ανοδική πορεία, με την αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων να ξεπερνάει το 90% σε σύγκριση με το εννεάμηνο του  2009. Ο Κλάδος Αυτοκινήτου συνέχισε την κερδοφόρα πορεία του, με το Combined Ratio να κυμαίνεται κοντά στα επίπεδα του 80%, ενώ τα προϊόντα ασφάλισης κατοικίας συνέβαλαν σημαντικά στα αποτελέσματα των Personal Solutions.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*