Webinar για τις Επενδύσεις των ΤΕΑ από την Prudential B. Marghios & Partners

H Prudential B. Marghios & Partners με την πολύτιμη υποστήριξη του insuranceforum.gr οργανώνουν μία ενδιαφέρουσα διαδικτυακή ενημέρωση σχετικά με Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης. Το webinar θα διεξαχθεί την Τρίτη 7 Απριλίου 2020, στις 18:00 με τίτλο «Επενδύσεις Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης: Εργαλεία, μέτρα κίνδυνου και αξιολόγηση». 

Ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Ανθρωπέλος Μιχάλης, Πρόεδρος των Επενδυτικών Επιτροπών των Επαγγελματικών Ταμείων ΕΤΕΑΠΕΠ (Εταιρείες Πετρελαιοειδών), ΤΕΑΕΕΚΕ (Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας) και ΤΕΑΙΣΘ (Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης), θα παρουσιάσει τις βασικές αρχές που πρέπει να διέπουν τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια των ΤΕΑ. 

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής επιμόρφωσης θα αναλυθούν επίσης, τόσο οι σωστοί τρόποι υπολογισμού αποδόσεων και επενδυτικών κινδύνων, αλλά και ποια είναι τα καταλληλότερα μέτρα αξιολόγησης των διαχειριστών. Παράλληλα, θα γίνει μια σύνοψη των κύριων επενδυτικών εργαλείων που χρησιμοποιούνται στα επενδυτικά σχήματα συνταξιοδοτικών ταμείων σε διεθνές επίπεδο, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ανάγκη προσαρμογής των επενδυτικών στόχων στην ηλικιακή διάρθρωση των μελών ενός ΤΕΑ. 

Απευθύνεται στα μέλη Δ.Σ. των ΤΕΑ, στα μέλη των επενδυτικών επιτροπών, καθώς και σε όλα τα μέλη των ΤΕΑ και σε όποιον ενδιαφέρεται για επενδύσεις συνταξιοδοτικών ταμείων. Προσφέρεται εντελώς δωρεάν χάρη στην πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης «Stay safe, stay connected» της Insurance Innovation και θα διεξαχθεί την Τρίτη 7 Απριλίου 2020, στις 18:00 – 19:30. 

Για την παρακολούθηση του webinar επισκεφτείτε την ιστοσελίδα κατά την ώρα διεξαγωγής του. 

Πιο συγκεκριμένα, το webinar θα δομηθεί με βάση την παρακάτω θεματολογία: 

1. Που επενδύουμε;

a. Επενδύσεις σταθερού εισοδήματος

b. Μετοχές

c. Αμοιβαία Κεφάλαια

d. Exchange Traded Funds (ETFs)

e. Εναλλακτικές επενδύσεις

2. Τί πρέπει να μετράμε και πώς;

a. Μέτρα απόδοσης

b. Μέτρα κινδύνου

c. Μέτρα αξιολόγησης διαχειριστή

3. Πώς θα φτιάξουμε το χαρτοφυλάκιό μας;

a. Βασικά χαρακτηριστικά

b. Οριοθέτηση στόχων

c. Οριοθέτηση δείκτη αναφοράς

d. Οι στρατηγικές life cycle, μια αναγκαιότητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*