Περικοπές από την ΕΑΕΕ

Τα λειτουργικά της έξοδα περικόπτει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος προκειμένου να προσαρμοστεί στο περιβάλλον της κρίσης και κατά συνέπεια στα μειωμένα της έσοδα.
 
Στο πλαίσιο αυτό, κατήγγειλε τη σύμβαση μίσθωσης των γραφείων που λειτουργούσε στο δεύτερο όροφο του κτιρίου επί της οδού Ξενοφώντος 10, όπου στεγάζεται μέρος των υπηρεσιών της.
 
Στο χώρο αυτό λειτουργεί το λογιστήριο της Ε.Α.Ε.Ε., το οποίο ελήφθη η απόφαση να μεταφερθεί στον τρίτο όροφο, όπου μετά από τις τελευταίες αποχωρήσεις προσωπικού δημιουργήθηκε επιπλέον χώρος.
 
Σε ότι αφορά την Ένωση Αναλογιστών στην οποία είχε παραχωρηθεί μέρος του δευτέρου ορόφου, πλέον θα φιλοξενείται στο Ε.Ι.Α.Σ.. Στο μεταξύ, το Ε.Ι.Α.Σ., διενεργεί διερευνητικές επαφές, διά του κ. Σπύρου Λευθεριώτη, με τους οργανισμούς του DEREE, καθώς και των πανεπιστημίων Πειραιά και Μακεδονίας, με σκοπό την εξεύρεση πεδίου συνεργασίας.
 
Τέλος, σημειώνεται ότι προσφάτως ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Μ. Μωυσής και η γενική διευθύντρια του φορέα, κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη, συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Ο.Α.Σ.Ε., οι οποίοι έθεσαν εκ νέου το θέμα της απορρόφησης από τις λειτουργούσες ασφαλιστικές εταιρείες ανέργων απολυθέντων από τις εταιρείες των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν.
 
Η Ένωση επισημαίνει ότι ένας μεγάλος αριθμός ανέργων παραμένει εκτός εργασίας, παρά το γεγονός ότι, κατά την άποψη της Ο.Α.Σ.Ε. οι ασφαλιστικές εταιρείες εξακολουθούν να παίρνουν χαρτοφυλάκιο των εταιριών των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν.
 
Πάντως, η Ένωση δεσμεύτηκε να επαναφέρει το θέμα με νεώτερη εγκύκλιό της προς τα μέλη της.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*