Λύση στο πολλαπλό μέτωπο των ανασφάλιστων

Μια οριστική λύση στο μείζον ζήτημα των ανασφάλιστων αυτοκινήτων και όσων έχουν τεθεί σε ακινησία αλλά κυκλοφορούν κανονικά επιχειρούν να δώσουν οι αρμόδιες αρχές, έπειτα και από το σχετικό ν/σ που τέθηκε προς διαβούλευση.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούμε να έχουμε “πολίτες δύο κατηγοριών με κάποιους να πληρώνουν κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας και άλλους όχι”.

O ίδιος αναφέρθηκε εκτενώς στους ελέγχους που πραγματοποιούνται από την ΑΑΔΕ, προκειμένου οι ελεγκτές να σκανάρουν στο δρόμο και να εντοπίζουν οχήματα, τα οποία έχουν θεωρητικά τεθεί σε ψηφιακή ακινησία για να μην πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας, αλλά συνεχίζουν να κυκλοφορούν.

«Το νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε διαβούλευση και θα έρθει στη Βουλή προς ψήφιση αφορά στις μαζικές και ολοκληρωμένες διασταυρώσεις για ΚΤΕΟ, για ανασφάλιστα και για ακίνητα, οι οποίες θα ξεκινήσουν με τη συνεργασία του Υπουργείου Μεταφορών, του Υπουργείου Οικονομικών, της ΑΑΔΕ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και των ασφαλιστικών εταιρειών, ώστε να έχουμε όλα αυτά τα δεδομένα. Μ’ αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να εξυγιάνουμε έναν τομέα, για τον οποίο το Ελληνικό Δημόσιο δεν είχε τα κατάλληλα αρχεία που θα έπρεπε να έχει και είναι καιρός να το λύσουμε», συμπλήρωσε ο κ. Θεοχάρης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*