Credit Suisse: Εκπλήξεις περιμένουν τους αντασφαλιστές

της Ελενας Ερμείδου

Εκπλήξεις περιμένουν τους επενδυτές καθώς πλησιάζουν οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων του κλάδου Περιουσίας & Ατυχημάτων των αντασφαλιστών για το τρίτο τρίμηνο του 2019. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Credit Suisse Mike Zaremski και Charles Lederer οι εκπλήξεις αυτές θα είναι κάθε άλλο από καλοδεχούμενες.

Οι αναλυτές της Credit Suisse παραθέτουν τις ζημιές από τις καταστροφές που έχει υποστεί η (αντ)ασφαλιστική  στις Βερμούδες, Arch Capital Group,  υψηλότερες των αναμενόμενων ζημιών που πλησιάζουν τα $75 εκατ. το τρίτο τρίμηνο του 2019. Να σημειωθεί ότι οι αναλυτές μιλούσαν για ζημιές της τάξης των $52 εκατ.

Στην έκθεση τους  οι αναλυτές απευθύνουν προειδοποίηση προς τους επενδυτές σε ό,τι αφορά την έκθεση που έχουν οι αντασφαλιστές στον τυφώνα  Dorian και στον αντίκτυπο που έχει δημιουργήσει στις Μπαχάμες.  Μεγάλο μερίδιο από τις Μπαχάμες έχει η Everest Re.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι τα αποθεματικά των αντασφαλιστών δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση καθώς με τον πληθωρισμό έχουν συρρικνωθεί.

Η Credit Suisse σημειώνει ότι τα εμπορικά τιμολόγια στον κλάδο Περιουσίας & Ατυχημάτων και οι τιμές έχουν πέσει κάτω από τον δείκτη πληθωριστικών δαπανών τα τελευταία χρόνια, επιβεβαιώνοντας τις πιέσεις.

Αν και το πρόσημο παραμένει θετικό, τα αποθεματικά δεν λειτουργούν θετικά στα κέρδη ανά μετοχή, EPS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*