back to top
21.6 C
Athens
Τετάρτη 8 Απριλίου 2026

Την πόρτα του ΕΣΥ χτυπά η ιδιωτική ασφάλιση Υγείας

του Βάιου Κρόκου

Στις περαιτέρω προσπάθειες ώστε να λάβουν χώρα συμπράξεις μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) στον χώρο της Υγείας δίνει έμφαση, μεταξύ άλλων, η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όπως αποτυπώνεται και από τις χθεσινές ομιλίες στη Βουλή.

- Advertisement -

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε και στην συνεργασία με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές και γενικότερα τον ιδιωτικό τομέα.

Όπως ανέφερε, «αξιοποιούμε τους παραγωγικούς πόρους και το άξιο δυναμικό των δημόσιων νοσοκομείων, μέσω της σύναψης συμβολαίων για την παροχή, επ αμοιβή, υπηρεσιών στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας. Τα ποσά που μπορούν να προέλθουν από την ασφαλιστική αγορά θα ανέλθουν σε πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, καθώς ο κύκλος εργασιών της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας σύντομα θα προσεγγίσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ».

- Advertisement -

Όπως και ο Υπουργός κατά την ομιλία του κ. Βασίλης Κικίλιας, ο κ. Κοντοζαμάνης έδωσε βάρος στις συμπράξεις δημόσιου ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), λέγοντας ότι «διασφαλίζουμε το δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος υγείας και την έγκαιρη πρόσβαση κάθε πολίτη σε υπηρεσίες υγείας συμπράττοντας με τον ιδιωτικό τομέα στον τομέα της παροχής υπηρεσιών υγείας. Οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα διασφαλίζουν την αποδοτικότητα στο σύστημα αλλά και το ότι κανένα νοσοκομείο δεν θα μείνει χωρίς εξοπλισμό σύγχρονης διαγνωστικής και επεμβατικής τεχνολογίας και κανένας συμπολίτης μας δεν θα ταλαιπωρείται».

Η αναγκαιότητα για συμπράξεις στον χώρο της Υγείας είναι κάτι που έχει τονισθεί αρκετές φορές από την Ασφαλιστική αγορά. Οι διάφορες προσπάθειες κατά το παρελθόν χαρακτηρίζονται πρόχειρες, αποσπασματικές και εκτός πλαισίου.

Στο ίδιο πνεύμα, στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς επισημαίνουν πως στην πραγματικότητα το σύστημα Υγείας είναι ήδη ιδιωτικό σε ένα βαθμό, αν αναλογιστεί κανείς πως μεγάλο μέρος των δαπανών προέρχεται από την τσέπη των πολιτών.

Παράλληλα, αναγκαία και ουσιαστική θεωρείται και η φορολογική κινητροδότηση των σχετικών δαπανών για ασφάλιστρα (ιδιωτικής υγείας και σύνταξης).

Υπό αυτό το πρίσμα, η συνεργασία νοσοκομείων – ασφαλιστικών θα μπορέσει να φέρει εν τέλει οφέλη στους τελικούς καταναλωτές, ξεπερνώντας τις υπάρχουσες δυστοκίες του συστήματος.

Διαβάστε: ΤτΕ για Υγεία: Προκρίνει ΣΔΙΤ και σκανδιναβικό μοντέλο

Επίσης: Για ποιο λόγο ένα συμβόλαιο υγείας;

Επιπλέον: Υγεία και Συντάξεις στις ράγες για την εξυγίανση. Οι προτάσεις

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Πώς προχωρούν τα απογευματινά χειρουργεία και η ενιαία λίστα αναμονής

Για βελτιωμένη εικόνα κάνει λόγο ο Υφυπουργός Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους, χάρη σε τρεις παράγοντες

Μ. Θεμιστοκλέους: «Στο ΕΣΥ έχουμε το περισσότερο προσωπικό που υπήρχε ποτέ»

Σε συνέντευξή του ο Υφ. Υγείας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε νέες προσλήψεις, κίνητρα για την κάλυψη νησιωτικών περιοχών, και αύξηση των διαθέσιμων ραντεβού

Συνάντηση Τσίμαρη-Φραγγίδη με ΠαΣΟΝοΠ: Στο επίκεντρο η ενίσχυση του νοσηλευτικού κλάδου

Στη συζήτηση, που ανέδειξε πιεστικές ανάγκες, τέθηκαν τα χρόνια προβλήματα στελέχωσης, οι συνθήκες εργασίας και η ανάγκη θεσμικών παρεμβάσεων

Δωρεά Στέλιου Χατζηιωάννου: Οικονομική ενίσχυση γιατρών σε 47 μικρά νησιά

Για πρώτη φορά ένας ιδιώτης στρέφει το ενδιαφέρον του όχι στις υποδομές, αλλά στο ανθρώπινο δυναμικό, σημείωσε ο πρωθυπουργός

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Τα 16 αντικείμενα που γίνονται υποχρεωτικά για το κουτί πρώτων βοηθειών στο αυτοκίνητο

Δείτε αναλυτικά όσα θα πρέπει να περιέχει το κιβώτιο από τις 18/6, καθώς και τις προδιαγραφές τους, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση

Η ERGO Hellas τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με ολοκληρωμένα ασφαλιστικά προγράμματα

Tονίζοντας τη σημασία τόσο της πρόληψης όσο και της πρόσβασης σε καλά εξοπλισμένες μονάδες υγείας σε κάθε στάδιο της ζωής

Allianz Greece: Η πρόληψη ως βασική προτεραιότητα για την υγεία μας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η εταιρεία υπενθυμίζει τη σημασία της πρόληψης και προτείνει τη mobile εφαρμογή SelfCare

Ο Μιχάλης Τζωρτζωρής εξηγεί τι πραγματικά σημαίνει να έχεις ασφάλεια υγείας

O Διευθύνων Σύμβουλος της AMT Μεσίτες Ασφαλίσεων καλεσμένος στο 1ο επεισόδιο του vidcast «Αν ήξερες!»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Συμφωνίες bancassurance. Γιατί καθυστερεί το ντιλ ΕΤΕ-Allianz

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η CrediaBank, η οποία σχεδιάζει να αναβαθμίσει το κομμάτι του bancassurance εξετάζοντας νέες στρατηγικές συμμαχίες

Πασχαλινό bazaar με κοινωνικό αποτύπωμα στα γραφεία της Groupama Ασφαλιστικής

Σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού και τα Παιδικά Χωριά SOS, που προσφέρουν καθημερινά φροντίδα και στήριξη σε παιδιά και οικογένειες

Τα 16 αντικείμενα που γίνονται υποχρεωτικά για το κουτί πρώτων βοηθειών στο αυτοκίνητο

Δείτε αναλυτικά όσα θα πρέπει να περιέχει το κιβώτιο από τις 18/6, καθώς και τις προδιαγραφές τους, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση

Το πασχαλινό μήνυμα του Πάνορμου

«Ευκαιρία να κάνουμε έναν μικρό απολογισμό, να εκτιμήσουμε όσα έχουμε καταφέρει και να αντλήσουμε δύναμη για όσα έρχονται»

1ο Πασχαλινό Bazaar, με την ΕΛΕΠΑΠ και το Make-a-Wish, για τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη και Kinsen

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιωσιμότητας, και με την ένθερμη συμμετοχή των εργαζομένων του