Hiscox: Στα 7,9 δισ. οι δαπάνες για cyber ασφάλεια

Της Ελενας Ερμείδου

Στα 7,9 δισεκατ. δολάρια αυξήθηκαν οι συνολικές δαπάνες 5.400 οργανισμών για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο (cyber) . Οι αριθμοί αυτοί προέρχονται από τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε η Hiscox με θέμα Hiscox’s 2019 Cyber Readiness.

Σύμφωνα με την μελέτη, υπήρξε μία σημαντική αύξηση στις συνολικές δαπάνες των τμημάτων ΙΤ από τα 11,2 εκατομμύρια δολάρια το περασμένο έτος στα 14,7 εκατομμύρια αυτό το έτος.

Ειδικότερα, το ποσοστό δαπανών, 9,9% για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στους προϋπολογισμούς των ΙΤ είναι για εφέτος χαμηλότερο σχέση με το παρελθόν, 10,5%, αλλά είναι υψηλότερο κατά περίπου 24% σε όρους αξίας.

Στο Βέλγιο, η μέση δαπάνη των εταιρειών για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο φτάνει τα 1,77 εκατομμύρια δολάρια και στην Γαλλία για τις γαλλικές εταιρείες τα 2,1 εκατομμύρια δολάρια. Και τα δύο στοιχεία είναι πολύ υψηλότερα από τον μέσο όρο για τις επτά χώρες που εξετάστηκαν στην έκθεση, οπότε εκτοξεύει και το μέσον όρο.

Στις ΗΠΑ, το 72% των επιχειρήσεων σχεδιάζουν να αυξήσουν τις δαπάνες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό ανάμεσα σε 7 χώρες. Τα δύο τρίτα, δε των ερωτηθέντων υπογραμμίζουν ότι σχεδιάζουν να αυξήσουν στις δαπάνες στο κυβερνοχώρο κατά περίπου 5% στο επόμενο έτος.

Σύμφωνα με την έρευνα η Βρετανία διαθέτει χαμηλότερους προϋπολογισμούς με λιγότερα από 900.000 δολάρια κατά μέσο όρο συγκριτικά με το μέσο όρο της μελέτης που διαμορφώνεται στα 1,46 εκατομμύρια δολάρια.

Να σημειωθεί ότι  μέσο κόστος των περιστατικών για τις Βρετανικές επιχειρήσεις ήταν τα 243.000 δολάρια έναντι 369.000 χιλιάδων

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*