Μοναδικός υποψήφιος ο κ. Μωυσής για την κενή θέση στο δ.σ της ΕΑΕΕ

Με μοναδικό υποψήφιο τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Ασφαλιστικής, κ. Μίνο Μωυσή για την κάλυψη της κενής θέσης που δημιουργήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος μετά την παραίτηση του προέδρου της, κ. Δούκα Παλαιολόγου, διενεργείται την ερχόμενη Δευτέρα η γενική συνέλευση του κλάδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, εξέπνευσε η προθεσμία που προβλέπεται από το καταστατικό της Ένωσης για την υποβολή υποψηφιοτήτων, με τον κ. Μωυσή να είναι ο μόνος που υπέβαλλε υποψηφιότητα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μετά την εκλογή του κ. Μωυσή, το διοικητικό συμβούλιο με τη νέα του σύνθεση θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την ερχόμενη Πέμπτη προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα με νέο Πρόεδρο, που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο κ. Μωυσής.

Πηγές της αγοράς φέρουν τον κ. Μωυσή να έχει ήδη αφουγκραστεί τις προθέσεις βασικών στελεχών του κλάδου και κυρίως να έχει διασφαλίσει, ατύπως βέβαια, ότι δεν θα υπάρξει άλλος διεκδικητής για τη θέση του Προέδρου. 

Εξάλλου, όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς, ο κ. Μωυσής ως πρόεδρος στην Ένωση επί της ουσίας θα αναλάβει να ολοκληρώσει τη θητεία του κ. Δούκα Παλαιολόγου, προκατόχου του τόσο στην Εθνική Ασφαλιστική, όσο και στην ΕΑΕΕ.

 Πάντως, κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Μωυσής φέρεται να επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ασχοληθεί με τα κοινά του κλάδου, γι΄ αυτό και έχει ήδη κάνει κάποιες πρώτες διερευνητικές επαφές για κρίσιμα ζητήματα της αγοράς, με βασικότερο το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών περί μεταφοράς της εποπτείας από την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*