Ασφαλιστικοί Φορείς: Να δοθεί λύση για την συνέχιση των συμβολαίων Ζωής

Η πλημμελής άσκηση εποπτείας από την πολιτεία, δημιούργησε τραγικά προβλήματα στην ασφαλιστική αγορά και την κοινωνία.
Προκειμένου να δοθεί τέλος στο κοινωνικό πρόβλημα, ζητούμε από την πολιτεία να δώσει άμεσα λύση για την συνέχιση των συμβολαίων ζωής περιοδικών καταβολών και τα προσαρτήματα αυτών (παροχές όπως σύνταξη γήρατος- αναπηρίας, νοσοκομειακής περίθαλψης). 

Ζητούμε να μην πραγματοποιείται ανάκληση αδείας Ασφαλιστικής Εταιρίας Ζωής χωρίς την ύπαρξη σχεδίου αντιμετώπισης όλων των επακόλουθων  θεμάτων.

Υποστηρίζουμε τη δημιουργία εγγυητικού ταμείου στον Κλάδο Ζωής για την αποφυγή μελλοντικής, περαιτέρω, προσβολής του θεσμού από παρόμοιες περιπτώσεις. 

Ζητούμε η Επ.Ε.Ι.Α. να παραμείνει ανεξάρτητη αρχή.  Τονίζουμε ότι για κανένα λόγο δεν θα πρέπει να ανασταλεί η λειτουργία του ελεγκτικού μηχανισμού της ασφαλιστικής αγοράς, έστω και εάν γίνει μετακίνηση αυτού σε άλλο θεσμικό όργανο.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση, η Εποπτική Αρχή που χρειάσθηκε 4 χρόνια για να στελεχωθεί και να λειτουργήσει, να χάσει πολύτιμο χρόνο για ανασύνθεση και επαναλειτουργία. 

Ένα ακόμη γεγονός που σε όλα τα κράτη είναι στοιχειώδες κεκτημένο, αποτελεί και η συμμετοχή των Διαμεσολαβούντων σε όλες τις αποφάσεις που τους αφορούν. Η απουσία μας από τα παραπάνω είναι τουλάχιστον προσβλητική και υποτιμητική.

Προτείνουμε να συμμετέχει επιτροπή εκπροσώπησής  μας σε συναντήσεις όλων των θεσμικών οργάνων( ΕΑΕΕ, Επ.Ε.Ι.Α., Υπουργεία κ.α. ) όταν αυτές αφορούν την διαμεσολάβηση και τον θεσμό που προάγουμε και υπηρετούμε.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο, είναι αναγκαία η συνεργασία μας για την διαφύλαξη της εμπιστοσύνης στην  ιδιωτική ασφάλιση από τους ασφαλισμένους και από τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*