Εμ. Κάλλης, DAS: Η τεχνολογία ανοίγει νέους ορίζοντες στην αγορά της νομικής προστασίας

Ευοίωνες είναι οι ενδείξεις για τον κλάδο νομικής προστασίας το 2019, έτος στο οποίο αναμένεται αύξηση της ποσοστιαίας συμμετοχής στο σύνολο των εγγεγραμμένων ασφαλίστρων στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Τα παραπάνω εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος της DAS Hellas, κ. Εμμανουήλ Κάλλης. O ίδιος σκιαγραφεί σε συνέντευξή του στο Insurance & Reinsurance Outlook 2019 τις νέες τάσεις και προκλήσεις του κλάδου.

Στο επίκεντρο της νομικής προστασίας, όπως εξηγεί ο κ. Κάλλης, παραμένουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες-επιχειρήσεις. Επίσης τα νοικοκυριά, που ήρθαν, άλλωστε, αντιμέτωπα με πολλούς «σκοπέλους», ελέω οικονομικής κρίσης.

Στον Βάιο Κρόκο

 

Πώς βλέπετε την αγορά νομικής προστασίας, ποιες είναι οι νέες τάσεις;

Ο κλάδος νομικής προστασίας υπάρχει πάνω από 90 χρόνια στην Ευρώπη και 49 στην Ελλάδα, δίνοντας λύση στις καθημερινές ανάγκες οποιουδήποτε πολίτη. Οι προοπτικές είναι ποικίλες και πολλές, επειδή η εξέλιξη της κοινωνίας και τα τεχνολογικά επιτεύγματα ανοίγουν καινούργιους ορίζοντες στην αγορά της νομικής προστασίας. Έτσι γεννιούνται ιδέες παροχής καλύψεων που μερικά χρόνια πριν δεν προσφέρονταν.

Ποιοι είναι οι κορυφαίοι κίνδυνοι της αγοράς;

Στην αγορά νομικής προστασίας, υψηλού κινδύνου κατηγορίες είναι οι επιχειρήσεις-επαγγελματίες και οι οικογένειες.

Γιατί;

Διότι για μεν τους επιχειρηματίες η μη είσπραξη των απαιτήσεών τους από τρίτους και η μη διαχείριση των καθημερινών προβλημάτων οδηγούν σε αδυναμία εκπλήρωσης των δικών τους υποχρεώσεων (πληρωμή φόρων, μη καταβολή μισθών στους υπαλλήλους, απουσία ανάπτυξης και επενδύσεων κ.ά.).

Οι οικογένειες δε αδυνατούν να διεκδικήσουν τα δίκαια συμφέροντά τους, με συνέπεια να διαβιούν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, αντί να λειτουργούν δημιουργικά.

Αντασφαλίζονται οι κίνδυνοι νομικής προστασίας;

Όχι, αλλά μπορεί να δοθεί η διαχείριση των ζημιών νομικής προστασίας από πολυκλαδικές εταιρείες σε εξειδικευμένες εταιρείες νομικής προστασίας.

Την Google, την Amazon, τη Microsoft, τους βλέπετε σαν ανταγωνιστές σας;

Συναγωνιστές ναι, ανταγωνιστές όχι, διότι αν με συνέπεια και εφαρμογή των κανόνων διαδίδεται και πωλείται η νομική προστασία, αυτό συντελεί στην πληρέστερη κατανόηση της χρησιμότητας της νομικής προστασίας από όλους.

Ποια ήταν η πορεία της DAS στην Ελλάδα το 2018 και ποιες οι εκτιμήσεις για την ελληνική αγορά της νομικής προστασίας το 2019;

Τα μέχρι τώρα στοιχεία μάς επιτρέπουν να χαμογελάμε και να αποδεικνύουμε ότι με τη συνεχή προσπάθεια των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και την εφαρμογή όσων υποσχόμαστε, θα διατηρήσουμε την πρωτιά στην Ελλάδα. Η ύπαρξη της οικονομικής κρίσης έδωσε τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους μας να πιστοποιήσουν τη χρησιμότητα της νομικής προστασίας και να γίνονται ζωντανοί διαφημιστές της.

Και το 2019 η νομική προστασία θα έχει ανοδική πορεία, με αύξηση της συμμετοχής στο σύνολο των εγγεγραμμένων ασφαλίστρων στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Έχετε κάτι να προσθέσετε;

Εύχομαι υγεία, επιτυχίες και χαμόγελα για όλους το 2019!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*