Σκληρή κόντρα για δύο

Η γιορτή χάλασε όπως και να εξελιχθεί η κατάσταση. Και αναφερόμαστε στον εορτασμό της «ημέρας  ιδιωτικής ασφάλισης» η οποία εάν δεν υπήρχε ασάφεια και αναμπουμπούλα στην αγορά  θα εορταζόταν αλλιώς από τις ασφαλιστικές εταιρίες.
 
Όταν όμως εκατοντάδες εργαζόμενοι έχουν χάσει τις θέσεις τους και εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι βρίσκονται στον «αέρα» η ΕΑΕΕ ίσως θα έπρεπε, να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας λόγω της ημέρας και όχι να απέχει με μία λιτή μόνο ανακοίνωση.
 
Στο όνομα της εξυγίανσης συμβαίνουν όλα αυτά καθώς αποτελούν συνέχεια των ανακλήσεων της Επ.Ε.Ι.Α. που σαφώς επιζητούσαν οι ασφαλιστικές  αγνοώντας ίσως το μέγεθος των συνεπειών που σήμερα ξεδιπλώθηκαν στην αγορά.  
 
Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι τις αποφάσεις του Επόπτη επικρότησαν στο σύνολό τους οι ασφαλιστικές εταιρίες οι οποίες με ανακοινώσεις τους ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση
 
Τα καυτά ζητήματα αναμένονται από το μέτωπο της Aspis Bank, η οποία επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του γνωστού εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
 
Από κοντά στις εξελίξεις και η CommercialValue η οποία με ανακοίνωσή της επιτέθηκε σφόδρα στην Επ.Ε.Ι.Α. με αφορμή δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας το οποίο αναφέρει ότι η Αρχή  έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εναντίον της εταιρίας.  
Στην ανακοίνωση ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Commercial Value κ. Δημήτρης Βιδάλης, αναφέρει ότι «μας προξενεί εντύπωση η συνεχιζόμενη πολιτική της Επ.Ε.Ι.Α. ότι για τόσο «λεπτά ζητήματα» που αφορούν την γενικότερη εικόνα της ασφάλισης, να υπάρχουν διαρροές από την εποπτεύουσα αρχή, η οποία θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική και ο θεματοφύλακας του θεσμού. Δυστυχώς για άλλη μια φορά δεν ισχύει η αρχή της αθωότητας πριν την απόδειξη του εναντίου».
 
Από την πλευρά της η Επ.Ε.Ι.Α κρατά κλειστά τα χαρτιά της χωρίς να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει το γεγονός.
 
Το σίγουρο είναι ότι ακόμα ένα επεισόδιο στο σίριαλ της κόντρας μεταξύ των δύο είναι σε εξέλιξη χωρίς ουδείς να γνωρίζει που θα κάτσει τελικά το μπαλάκι.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*