Τι συζητήθηκε στο δ.σ της ΕΑΕΕ

Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για θέματα που αφορούν την ασφαλιστική αγορά είχε το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ). 

Όπως ήταν αναμενόμενο το ζήτημα που κυριάρχησε ήταν η εξυγίανση του κλάδου και ειδικότερα η δέσμευση που έχει αναλάβει η εποπτική αρχή έναντι της αγοράς να ανακαλέσει τις άδειες λειτουργίας όσον εταιρειών βρεθούν με ανοιχτά αποθέματα στις 15 Σεπτεμβρίου. Όπως έχει αναφέρει το IW σε προηγούμενο άρθρο του πρόκειται για πέντε εταιρείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα περισσότερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους σχετικά με το ενδεχόμενο η εποπτική αρχή να προβεί σε δυναμικές ενέργειες με δεδομένο και το ρευστό πολιτικό κλίμα. 
Σημειώνεται ότι πριν από το διοικητικό συμβούλιο το προεδρείο της ΕΑΕΕ είχε συνάντηση με τον κ. Γ. Πέτσα πρόεδρο της Επ.Ε.Ι.Α., ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δε θα δώσει άλλη παράταση πέραν τις 15 Σεπτεμβρίου στις αφερέγγυες εταιρείες.
Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν το νομοσχέδιο για το Εγγυητικό Κεφάλαιο στα χαρτοφυλάκια Ζωής, του οποίου η κατάρτιση μεταφέρεται ως πρωτοβουλία σε μεταγενέστερο χρόνο λόγω των επερχόμενων εκλογών. 

Επίσης συζητήθηκε το θέμα με την οδική βοήθεια και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες προκειμένου να εναρμονιστούν στο νέο νομοθετικό πλαίσιο. Τέλος αναφορά έγινε και σε γνωστή εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κάδο της οδικής βοήθειας και της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που έχει ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσει. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*