Εθνική Ασφαλιστική, κτίριο, είσοδος

Σήμερα αποφασίζει το Δ.Σ. της Εθνικής για το μέλλον της Ασφαλιστικής

Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι, το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας για να αποφανθεί αν θα αποδεχθεί την μία και μοναδική προσφορά των 676 εκατ. Ευρώ που κατέθεσε η Gongbao για την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας σε συνεργασία με τους συμβούλους, Morgan Stanley και Goldman Sachs, αξιολογεί τη μοναδική τελικά πρόταση που κατατέθηκε, της Gongbao ,αφού ο επίσης κινεζικής προέλευσης Όμιλος Fosun, θορυβημένος από την υπόθεση Folli Follie επέλεξε να αποστασιοποιηθεί από τη διαδικασία και να μην καταθέσει προσφορά.

Στις 11 π.μ. σήμερα, θα συνεδριάσει και το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι πολλοί που επιμένουν ότι πρέπει να ακολουθηθεί η εναλλακτική λύση της διάθεσης των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής μέσω διεθνούς δημόσιας προσφοράς.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Ασφαλιστική ήταν εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, απορροφήθηκε από την Εθνική και τώρα συζητείται η επανεισαγωγή των μετοχών της στο Χ.Α.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε μικρό χρονικό διάστημα μια δημόσια εγγραφή και προσφορά μετοχών της τάξης τουλάχιστον των 250 εκατ. ευρώ σ’ ένα Χρηματιστήριο που δύσκολα διεκπεραιώνει συναλλαγές ύψους 40 εκατ. ευρώ ημερησίως και σ’ ένα επενδυτικό κλίμα που έχει διαβρωθεί από το σκάνδαλο Folli Follie, τις διεθνείς αναταράξεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στην έξοδό της στις αγορές…

Πηγή: Βanks.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*