Ανησυχούν για το μέλλον τους οι Βρετανοί ασφαλιστές

Τα δύο τρίτα των εργαζομένων στις ασφαλιστικές και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες θεωρούν ότι οι επενδύσεις του κλάδου στην εκπαίδευση του προσωπικού πρέπει να παραμείνουν στα επίπεδα που ήταν και πριν από την κρίση, ενώ αντίθετα ένας στους πέντε διευθυντές θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν περικοπές στα υπόψη κονδύλια, με το 64% των εταιριών να έχει ήδη προβεί σε αυτές τις περικοπές, αναφέρει η τρίτη ετήσια έκθεση του Chartered Insurance Institute. 

Η έκθεση αναφέρει επί πλέον ότι πάνω από το ένα τέταρτο (26%) των ερωτηθέντων ασφαλιστικών υπαλλήλων εκφράζουν ανησυχίες για τη θέση εργασίας τους, καθώς και ότι οι εταιρίες προβληματίζονται αρκετά για τις γνώσεις και τις ικανότητες των νεοπροσλαμβανόμενων υπαλλήλων. Σχεδόν το 90% των εταιριών θεωρεί ότι το επίπεδο αυτό είναι κατώτερο του προσδοκώμενου.

Τα επτά δέκατα των εργοδοτών θεωρούν ότι υπάρχει ανεπάρκεια εξειδικευμένου προσωπικού, ποσοστό πάντως που είναι μειωμένο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι. Γενικά, επικρατεί η αντίληψη ότι η Βρετανία υστερεί σε ότι αφορά το εξειδικευμένο προσωπικό του κλάδου, αλλά υπάρχει αμφίπλευρη αισιοδοξία, ότι το επίπεδο θα έχει ανέβει σε μία δεκαετία.
“Το εκπαιδευτικό σύστημα θα πρέπει να καλύψει αποτελεσματικότερα τις ανάγκες του ασφαλιστικού κλάδου, ενώ και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να γίνουν σαφέστερες αναφορικά με τις απαιτήσεις τους και την δική τους συνεισφορά”, δήλωσε ο κ. Κάσπαρ Μπάρτινγκτον, ειδικός εκπαιδευτής της C.I.I. “Είναι ανησυχητικό ότι μόνο ένας στους τρεις εργοδότες γνωρίζει ότι τα προγράμματα εξειδίκευσης μπορούν να επιχορηγηθούν από το κυβερνητικό πρόγραμμα Apprenticeship- αλλά, εν τούτοις, υπάρχουν ανοδικές τάσεις, σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών”, κατέληξε.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*