Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ 2008 ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ

«Πρόκειται για τη χειρότερη κρίση από την μεγάλη ύφεση», γράφει ο Τζόρτζ Σόρος για το μέγεθος της χρηματοπιστωτικής δυσπραγίας που επεκτείνεται σε όλα τα κέντρα του κόσμου. 

Το εν λόγω δοκίμιο, (έκδοσης 2008), εμβριθές και ευανάγνωστο αποτελεί ανεκτίμητη συνεισφορά στην κατανόηση των μεγάλων πιστωτικών κρίσεων και των επιπτώσεων τους στην κάθε χώρα και στην παγκόσμια οικονομία, καθώς συνδυάζει πρακτική διορατικότητα με φιλοσοφική εμβάθυνση. 

Ο συγγραφέας κατορθώνοντας να συλλάβει την συνολική εικόνα της κατάστασης, προσδιορίζει τρόπους αλλαγής και βελτίωσης της κατάσταση, δίνοντας απαντήσεις στα επίκαιρα οικονομικά ζητήματα. Να σημειωθεί ότι ο Τ. Σόρος υποστηρίζει – ότι οι χρηματοοικονομικές αγορές τείνουν προς την ισορροπία και οι αποκλίσεις από αυτές είναι τυχαίες – είναι εσφαλμένο και παραπλανητικό και μόνο αναζητώντας ένα νέο εννοιολογικό πλαίσιο για το πως πραγματικά λειτουργούν οι αγορές θα μπορέσουν να αποφύγουν την οικονομική καταστροφή.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Ο Τζόρτζ Σόρος είναι Πρόεδρος του Soros Fund Management και ιδρυτής του παγκόσμιου δικτύου ιδρυμάτων, που υποστηρίζει τις ανοιχτές κοινωνίες. Συγγραφέας πολλών best-seller μεταξύ των οποίων Η Αλχημεία του Χρηματοπιστωτικού Τομέα, Εμπιστοσύνη στην Δημοκρατία, Η Κρίση του Παγκόσμιου Καπιταλισμού, κα. Ο Τζόρτζ Σόρος γεννήθηκε στην Βουδαπέστη και ζει στην Νέα Υόρκη

Εκδότης:
Εκδοτικός Οίκος Α.Α. Λιβάνη
Ηλεκτρονικό Βιβλιοπωλείο
www.perizitito.gr
Τ.2103808652

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*