Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΕ

Το βιβλίο «Η Ασφάλιση της Αστικής Ευθύνης των Μελών της Διοίκησης ΑΕ», έκδοση 2008 παρουσιάζει τον μηχανισμό κατάρτισης, διαμόρφωσης και λειτουργίας της σύμβασης ασφάλισης της αστικής ευθύνης των μελών του διοικητικού συμβουλίου ΑΕ. 

Η μέθοδος που χρησιμοποιείται είναι κατά βάση δικαιοσυγκριτική, ελλείψει θεωρητικής συζήτησης (πέρα από μεμονωμένες αναφορές) και νομολογιακών δεδομένων στο ελληνικό δίκαιο, με αναφορές σε ασφαλιστήρια που κυκλοφορούν στην Ελλάδα και στην αλλοδαπή. 

Στις τρεις βασικές ενότητες του βιβλίου εξετάζονται: ο καλυπτόμενος κίνδυνος, όπως το αντικείμενο ασφάλισης, η εσωτερική και η εξωτερική ευθύνη, η ασφαλιστική σύμβαση, όπως η νομιμότητα, η χρηματοδότησή της από την ΑΕ, και λοιπές υποχρεώσεις εξ αυτής, οι συνήθεις ασφαλιστικοί όροι από πλευράς κάλυψης και επέλευσης της ασφαλιστικής περίπτωσης. Να σημειωθεί ότι το έργο συμπληρώνεται με πλούσια ελληνική και ξένη βιβλιογραφία, καθώς επίσης και με ένα πλήρες αλφαβητικό ευρετήριο.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα
Η Μάνθα Γ. Βαρελά, αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών, ενώ είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων [ΠΜΣ Β’ Ιδιωτικού Δικαίου Νομικής Σχολής Αθηνών και LLM  Commercial and Corporate law, UCL UK]. Η Μ. Βαρελά, ανακηρύχθηκε διδάκτωρ της Νομικής Σχολής Αθηνών το 2006 με διατριβή στην εσωτερική ευθύνη των ομίλων εταιριών και με κύριο αντικείμενο ενδιαφέροντος, το εταιρικό και ασφαλιστικό δίκαιο.

Εκδόσεις Νομική Βιβλιοθήκη
www.nb.org
Κεντρικά Τ.2103678800

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*