Ασφάλιση Περιβαλλοντικής Ευθύνης Επιχειρήσεων από την AIG Greece (Chartis)

Η AIG Greece παρουσίασε σε Συνεργάτες της τη νέα σειρά προϊόντων περιβαλλοντικής ευθύνης EnviroSolutions, σε εκδήλωση με θέμα «Ασφάλιση Περιβαλλοντικής Ευθύνης Επιχειρήσεων – Νέα Δεδομένα, Νέες Ανάγκες, Νέες Λύσεις.
Για μία ακόμη φορά, η AIG Greece αφουγκράζεται τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και εισάγει νέα, καινοτόμα προϊόντα για το περιβάλλον, ανταποκρινόμενη δυναμικά στο εξελισσόμενο νομοθετικό πλαίσιο. Τα Envirosolutions της AIG Greece έρχονται να θωρακίσουν την επιχειρηματική δραστηριότητα από ενδεχόμενους κινδύνους περιβαλλοντικής ευθύνης. 
Στο χαιρετισμό του, ο κ. Χρήστος Αδαμαντιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της AIG Greece, προέβη σε σύντομη επισκόπηση της πορείας της Εταιρίας, τονίζοντας τη αναπτυξιακή δυναμική της AIG Greece, που αντιμετωπίζοντας επιτυχώς τις προκλήσεις του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος, συνεχίζει την υλοποίηση του πενταετούς της επιχειρηματικού πλάνου. 

Ο κ. Αδαμαντιάδης υπογράμμισε τη δέσμευση της Εταιρίας στην παροχή πρωτοποριακών ασφαλιστικών καλύψεων, τονίζοντας την ιδιαίτερη βαρύτητα που αναμένεται να έχει ο κλάδος ασφάλισης έναντι περιβαλλοντικής ευθύνης στη διαμόρφωση των μελλοντικών ασφαλιστικών χαρτοφυλακίων.  

 
Στη συνέχεια, λαμβάνοντας το λόγο, ο κ. Γ. Κωνσταντινόπουλος, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Σύμβουλος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης της εταιρίας συμβούλων TERRA NOVA, παρουσίασε το ισχύον νομικό πλαίσιο σχετικά με την περιβαλλοντική ευθύνη των επιχειρήσεων, εστιάζοντας στις αναμενόμενες αλλαγές λόγω της επικείμενης εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2004/35/ΕΚ και της ενσωμάτωσής της στο Εθνικό Δίκαιο. 

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Η συγκεκριμένη οδηγία στοχεύει στη διαμόρφωση ενός πλαισίου για την περιβαλλοντική ευθύνη, βάσει της αρχής του ρυπαίνοντος, διασφαλίζοντας τόσο την πρόληψη, όσο και την αποκατάσταση ενδεχόμενης περιβαλλοντικής ζημίας. Σε πρακτικό επίπεδο, η Οδηγία καθιστά οικονομικά υπόχρεους για την αποκατάσταση της ζημίας τους φορείς εκμετάλλευσης ρυπογόνων επαγγελματικών δραστηριοτήτων.» 

Από πλευράς AIG Greece, η κα Σωτηρία Μαράκη, Environmental Liability Underwriting Manager, παρουσίασε τη νέα σειρά προϊόντων EnviroSolutions: τις νέες, προσαρμοσμένες στην Ευρωπαϊκή Οδηγία 2004/35/ΕΚ ασφαλιστικές λύσεις, οι οποίες παρέχουν ολοκληρωμένη κάλυψη έναντι περιβαλλοντικής ευθύνης. Όπως σημείωσε η κα Μαράκη, τα νέα προϊόντα διατίθενται μεταφρασμένα στην Ελληνική γλώσσα, είναι πλήρως εναρμονισμένα με το Εθνικό Δίκαιο και την Κοινοτική Νομοθεσία για το Περιβάλλον και απευθύνονται στις παρακάτω κατηγορίες επιχειρήσεων:
EnviroPlant: βιομηχανία, βιοτεχνία, ενέργεια, πετροχημικές εγκαταστάσεις, μονάδες ανακύκλωσης
EnviroPro: ξενοδοχειακές μονάδες, εμπορικά κέντρα, εκθεσιακοί χώροι, γραφεία οικιστικά συγκροτήματα
EnvriroWork: κατασκευές δημοσίων και ιδιωτικών έργων, διαχείριση αποβλήτων
EnvriroTrans: μεταφορείς αποβλήτων (επικίνδυνων και μη).
Παράλληλα, τα νέα προϊόντα Envirosolutions διακρίνονται για τη δυνατότητά τους να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης, καθώς παρέχεται η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε καλύψεις, οι οποίες ενεργοποιούνται σε συνέχεια αιφνιδίων ή σταδιακών γεγονότων :
           Ίδιες Ζημίες της ασφαλιζόμενης επιχείρησης
           Απαιτήσεις Τρίτων από περιστατικά ρύπανσης
           Ζημίες στο Περιβάλλον
Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση της, η κα Μαράκη αναφέρθηκε στη δυνατότητα ενεργοποίησης της κάλυψης από προϋπάρχουσες συνθήκες ρύπανσης, παροχή η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιπτώσεις εξαγορών, καθώς επίσης, και στη δυνατότητα αυτόματης κάλυψης παρατεταμένης περιόδου δήλωσης απαιτήσεων, έως και εξήντα μήνες από τη λήξη της ασφάλισης.
Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κα Μαργαρίτα Γκολφινοπούλου, Commercial Lines Saleς & Marketing Manager της AIG Greece.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*