Με τις λιγότερες ζημιές από την κρίση ο κλάδος ιδιωτικής ασφάλισης

Τα συμπεράσματα της έρευνας που διεξήχθη από την εταιρεία HAYS, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού, ανέδειξαν ότι το ένα τρίτο (33%) των εργοδοτών πιστεύει ότι ο οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν αντιμετώπισαν τόσα προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης όσο άλλοι κλάδοι.  
Χαρακτηριστικό είναι ότι η παραγωγή του 34% των εταιρειών παρέμεινε στα ίδια επίπεδα ενώ οριακή μείωση σημείωσε κατέγραψε το 55%.
Παρά το γεγονός ότι τα τρία τέταρτα των εταιρειών μείωσαν τα κόστη τους (73%), το ένα τρίτο των εργοδοτών δεν πάγωσαν τις διαδικασίες των προσλήψεων ενώ το 15% των ασφαλιστικών εταιρειών μελετά νέα επιχειρηματικά σχέδια. Ζωτικός στόχος για τις ασφαλιστικές είναι να διατηρήσουν τους πελάτες με τα ήδη υπάρχοντα τιμολόγια της αγοράς, με τα δύο τρίτα των εταιρειών, (67%) να προβλέπει ότι η καθοδική πορεία θα κρατήσει για τους επόμενους 18-24 μήνες.

Ο περιφερειακός Διευθυντής της
HAYS, DavidCarr, τόνισε: «η έρευνα δείχνει ότι η οικονομική ύφεση δεν είχε μεγάλο αντίκτυπο στο κλάδο εν συγκρίσει με άλλους κλάδους, αυτό μας δείχνει ο κλάδος είναι εύκαμπτος. Όπως αναμένονταν, η διαχείριση του κόστους αποτελεί προτεραιότητα για την περισσότερες εταιρείες ωστόσο οι μισοί από τους ερωτηθέντες δεν αντιμετώπισαν πτώση στην παραγωγή τους, σύμφωνα με την έρευνα». Το γεγονός ότι οι περισσότεροι εργοδότες δεν επιχείρησαν να αλλάξουν την πολιτική των προσλήψεων τους παρά την ύφεση μας δείχνει ότι οι συγκεκριμένες εταιρείες που επιχειρούν να επενδύουν σε μακροπρόθεσμους στόχους, βρισκόμενοι σε πλεονεκτική θέση, έχουν την δυνατότητα να εκμεταλλεύονται πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*