AIG Greece (Chartis): Νέα εξειδικευμένα επιχειρηματικά ασφαλιστικά προϊόντα

Τη νέα σειρά ασφαλιστικών προγραμμάτων EnviroSolutions, που παρέχουν στις ελληνικές επιχειρήσεις ουσιαστική και εξατομικευμένη λύση για την κάλυψη των περιβαλλοντικών ευθυνών που μπορεί να προκύψουν από τη λειτουργία τους εισάγει στην ελληνική αγορά η AIG Greece.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ασφαλιστικό πρόγραμμα EnviroPlant απευθύνεται ειδικά σε βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις, μονάδες παραγωγής ενέργειας, πετροχημικές εγκαταστάσεις και μονάδες ανακύκλωσης.
Το ασφαλιστικό πρόγραμμα EnviroPro αφορά μεγάλες και μικρές ξενοδοχειακές μονάδες, εμπορικά κέντρα, εκθεσιακούς χώρους, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και οικιστικά συγκροτήματα. 
 
Το ασφαλιστικό πρόγραμμα EnvriroWork πλαισιώνει τις κατασκευές δημοσίων και ιδιωτικών έργων, καθώς και τις μονάδες διαχείρισης αποβλήτων, ενώ Το ασφαλιστικό πρόγραμμα EnvriroTrans αποτελεί την ασφαλέστερη κάλυψη για τους μεταφορείς αποβλήτων (επικίνδυνων και μη). 
 Τα προγράμματα Enviro Solutions προσφέρουν αποτελεσματική κάλυψη:
 
● στην ίδια την Επιχείρηση
● στους Διαχειριστές
● στους Ιδιοκτήτες της Εταιρίας
● ακόμη και στις Τράπεζες (σε περίπτωση δανεισμού), έναντι ενδεχόμενων ευθυνών από δραστηριότητες της Επιχείρησης που προκάλεσαν ρύπανση του περιβάλλοντος, με βάση την Κοινοτική και Ελληνική νομοθεσία.
Η κάθε επιχείρηση έχει τη δυνατότητα να επιλέξει εκείνες τις καλύψεις των προγραμμάτων EnviroSolutions που την ενδιαφέρουν, ανάλογα με τις δικές της συνθήκες και ανάγκες λειτουργίας. 
 Το σημαντικότερο συγκριτικό πλεονέκτημα έγκειται στο ότι οι καλύψεις που προσφέρουν όλα τα προγράμματα ενεργοποιούνται τόσο σε περιπτώσεις αιφνίδιων όσο και σε περιπτώσεις σταδιακών συμβάντων, είτε από νέα είτε από προϋπάρχοντα περιστατικά ρύπανσης.
 
Πιο συγκεκριμένα, τα προγράμματα EnviroSolutions προσφέρουν κάλυψη για:
Ίδιες Ζημίες της ασφαλιζόμενης Επιχείρησης:
 
• κόστος καθαρισμού των εγκαταστάσεων
 
• απώλεια κερδών λόγω διακοπής εργασιών για καθαρισμό από τη ρύπανση
 
Απαιτήσεις Τρίτων από περιστατικά ρύπανσης:
 
• για το κόστος καθαρισμού
 
• για Σωματικές Βλάβες και Υλικές Ζημίες
 
Ζημίες στο Περιβάλλον:
 
• κόστος καθαρισμού εδάφους, υπεδάφους, επιφανειακών και υπογείων υδάτων
• κόστος αποκατάστασης Περιβαλλοντικής Ζημίας και Βιοποικιλότητας (όπως προσδιορίζεται στην Κοινοτική Οδηγία 35/2004) περιλαμβάνοντας την «πρωτογενή» καθώς και τη «συμπληρωματική» και «αντισταθμιστική αποκατάσταση», δηλαδή επαναφορά του περιβάλλοντος στην πρότερη κατάσταση.
 
Επιπλέον, η AIG Greece προσφέρει τη δυνατότητα επέκτασης της κάλυψης σε περιπτώσεις:
• Ατυχημάτων ρύπανσης από μεταφορές των προϊόντων της Επιχείρησης
• Αυτόματης κάλυψης παρατεταμένης περιόδου δήλωσης απαιτήσεων έως και εξήντα μήνες από τη λήξη της ασφάλισης.
Όλα τα παραπάνω προγράμματα είναι εναρμονισμένα με το Εθνικό Δίκαιο και την Κοινοτική Νομοθεσία για το 
Περιβάλλον και ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις της υποχρεωτικής ασφάλισης που προβλέπει η Υπουργική Απόφαση 13588/725 της 28ης Μαρτίου 2006 περί «Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων». 

Σημειώνεται ότι το σχετικό πιστοποιητικό κάλυψης που παρέχει η AIG Greece στο πλαίσιο των ανωτέρω ασφαλιστικών λύσεων, καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ για την έκδοση άδειας λειτουργίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*