Νέα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας από την Interamerican

Σε μια ολοκληρωτικά ανανεωμένη προσέγγιση της αγοράς ασφάλισης κατοικίας προχωρεί η Interamerican, με τη δέσμη προγραμμάτων Interamerican Home. 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τα προγράμματα συστηματοποιημένων καλύψεων Classic, Extra και Total, που βασίζονται στη λογική του ιδιαίτερα προσιτού κόστους, της ευελιξίας στην επιλογή καλύψεων και των διευρυμένων παροχών και υπηρεσιών για τον ασφαλιζόμενο, ενώ για την εταιρεία σηματοδοτούν την απλοποίηση της διαχείρισης του κλάδου πυρός.
Τα προγράμματα Classic, Extra και Total καλύπτουν κτίριο ή/και περιεχόμενο και χαρακτηρίζονται από απλότητα και καινοτομίες στην τιμολόγηση, με δυνατότητα του ασφαλιζόμενου να μειώσει τα ασφάλιστρα επιλέγοντας ύψος απαλλασσόμενου ποσού (ποσόν που θα πληρώνει ο ίδιος σε περίπτωση ζημιάς).
 
Βασικό γνώρισμα των προγραμμάτων είναι η αποζημίωση σε αξία καινούριου –μέσα στα συμφωνημένα όρια- ανεξάρτητα από την παλαιότητα του ακινήτου ή/και του περιεχομένου του, ενώ σε περίπτωση που το σπίτι είναι ασφαλισμένο για αξία μικρότερη από την πραγματική του, αποζημίωση που αντιστοιχεί σε ολόκληρο το ποσόν της ζημιάς στα όρια της κάλυψης και των επιλεγμένων απαλλασσόμενων ποσών. 
Ενδεικτικές του εύρους των παρεχομένων καλύψεων είναι οι καινοτομίες της οικονομικής στήριξης της οικογένειας μετά από καλυπτόμενο ζημιογόνο γεγονός, καθώς και η κάλυψη δαπανών για ψυχολογική στήριξη της οικογένειας σε ανάλογο γεγονός (πρόγραμμα Total). Ακόμη, τα νέα προγράμματα είναι σαφέστατα στους όρους συμβολαίου, χωρίς «ψιλά γράμματα». 

Γενικά, τα προγράμματα Classic, Extra και Total, απευθύνονται σε καταναλωτές που θέλουν να καλύψουν σφαιρικά την κατοικία τους από κάθε κίνδυνο σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή που υπολογίζεται με το τετραγωνικό μέτρο, για δύο επίπεδα κατασκευής, τυπικής και πολυτελούς. Η κάλυψη ζημιών από σεισμό είναι προαιρετική και μπορεί να προστεθεί σε οποιοδήποτε πρόγραμμα. H Interamerican, με τη απλούστευση των διαδικασιών και στην ασφάλιση κατοικίας εξασφαλίζει ταχύτητα στις αποζημιώσεις, που συνοδεύεται από τη συνέπεια και αξιοπιστία της εταιρείας. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι την τριετία 2006-2008 η Interamerican , κατέβαλε 4,18 εκατ. ευρώ σε πελάτες της για ζημιές στην κατοικία τους. Εστιάζοντας στην υπασφαλισμένη αγορά κατοικίας, καθώς μόνο μια στις πέντε κατοικίες είναι ασφαλισμένη και με συνεχώς αυξανόμενους τους κινδύνους -το 2008 σημειώθηκαν 18 χιλιάδες διαρρήξεις και 21,5 χιλιάδες αστικές πυρκαϊές-, η Interamerican προσδοκά σημαντική ανάπτυξη πωλήσεων και αύξηση μεριδίου αγοράς στον κλάδο πυρός.

Ενδεικτικά μηνιαία ασφάλιστρα Interamerican για τυπική κατασκευή 100 τ.μ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*