Πόσες ασφαλιστικές στήριξαν την δράση της ΕΑΕΕ, Μην οδηγείς όταν πίνεις ;

Ergo, Ευρωπαϊκή Πίστη, Interamerican και Υδρόγειος ήταν οι χορηγοί της καμπάνιας της ΕΑΕΕ για την οδική ασφάλεια: «Μην οδηγείς όταν πίνεις!» . Υποστηρικτές,  οι εταιρίες AIG, Ατλαντική Ενωση, Ευρωπαϊκή Ενωσις   – Ασφάλειαι Μινέττα, Generali Hellas, HD Insurance, Maprfre Asistencia, Mondial Assistance και Συνεταιριστική Ασφαλιστική.

 Στόχος της δράσης ήταν να πληροφορήσει και να προβληματίσει το κοινό – τους  αποδέκτες του μηνύματος, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει συναισθήματα φόβου και ταραχή, επηρεάζοντας θετικά την οδηγική συμπεριφορά τους, με γνώμονα την πρόληψη

Με δεδομένο ότι μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων είναι η οδήγηση μετά από κατανάλωση αλκοόλ, η ΕΑΕΕ πραγματοποίησε και  φέτος όπως και πέρυσι την επιτυχημένη δράση για την αποτροπή της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνευματωδών ποτών.

Τι περιελάμβανε η δράση : στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων (πάνω στο τζάμι, στην πλευρά του οδηγού), αλλά και στους καθρέφτες των μηχανών τοποθετείται ένα τυπωμένο, μεγάλων διαστάσεων ποτήρι γεμάτο με ποτό (βλ. φωτογραφία), το οποίο κεντρίζει το ενδιαφέρον του οδηγού προκαλώντας την προσοχή του στο μήνυμα «Ακόμα και με ένα ποτό, η όρασή σου στο δρόμο μειώνεται επικίνδυνα. Μην οδηγείς όταν πίνεις!».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*