Nobilis Insurance Brokers: Έμφαση στις ποιοτικές και εξειδικευμένες επιλογές

του Νίκου Σακελλαρίου

Η Nobilis Insurance Brokers είναι μια δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία μεσιτείας ασφαλιστικών προϊόντων και υπηρεσιών, με εξειδίκευση στη διαχείριση επιχειρηματικών κινδύνων, παρέχοντας μια σειρά από υπηρεσίες που αφορούν στη μελέτη και ασφάλιση κινδύνων καθώς και στη διαχείριση απαιτήσεων.

Ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009 και εκπροσωπείται από την κυρία Μαρία Τσιλιμπάρη, η οποία, κατά το παρελθόν, είχε διατελέσει στέλεχος σε ασφαλιστικές επιχειρήσεις και μεγάλα γραφεία brokers.

Το όραμα της κυρίας Τσιλιμπάρη ήταν –και είναι– η Nobilis Insurance Brokers να αποτελέσει ένα πρότυπο μοντέλο επιχειρηματικής μονάδας μεσιτείας ασφαλίσεων τόσο ως προς τα οικονομικά αποτελέσματά της όσο και ως προς τη λειτουργία και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της. Γι’ αυτό και οι επιλογές της εδράζονται στην εξειδίκευση και την αυστηρή τήρηση των κανόνων δεοντολογίας.

Παρότι η ίδρυση της Νobilis Insurance Brokers έγινε στην έναρξη της οικονομικής κρίσης, η πορεία της έως σήμερα απέδειξε πως η «κρίση γεννά ευκαιρίες», αρκεί «να στοχεύσεις, να επιμείνεις και να είσαι παρών να αξιοποιήσεις τις αναδυόμενες προκλήσεις που πραγματοποιούνται από τη μόχλευση και τις ανακατατάξεις που συντελούνται», όπως λέει χαρακτηριστικά η ίδια.

Υπό αυτό το πρίσμα, η Nobilis, διανύοντας τον έβδομο χρόνο ζωής της, έχει υπόσταση, είναι αναγνωρίσιμη στο επιχειρηματικό κοινό και δίκαια χαρακτηρίζεται ως boutique εξειδικευμένων ασφαλιστικών υπηρεσιών και προϊόντων.

Η «διαφοροποίηση» –χάρη στην οποία αναδείχθηκε και εξακολουθεί να ξεχωρίζει η Nobilis Brokers– αφορά κυρίως στην αναγνώριση της ανάγκης των επιχειρήσεων για παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών αναφορικά με τη διαχείριση των κινδύνων που αντιμετωπίζουν, υπό το πρίσμα όχι μόνο της εξασφάλισης, αλλά και της ενίσχυσης της δραστηριότητάς τους, που υπαγορεύεται από το σύνθετο περιβάλλον.

Η κυρία Μ. Τσιλιμπάρη θα μπορούσε κανείς να πει πως εκπροσωπεί τη νέα γενιά μεσιτών. Δραστήρια, δυναμική και επίμονη –όπως η ίδια αυτοχαρακτηρίζεται–, δραστηριοποιείται στο νέο ΔΣ του ΣΕΜΑ και παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις επιχειρηματικές προσπάθειες στην Ελλάδα, συνδράμοντας, από την πλευρά της ασφαλιστικής αγοράς, στη διαμόρφωση μιας νέας επιχειρηματικότητας, που θα κρατήσει ζωντανή την ελληνική οικονομία και τους νέους ανθρώπους στην Ελλάδα.

Η κυρία Τσιλιμπάρη με τη Nobilis αντιπροσωπεύει την υγιή επιχειρηματικότητα της ασφαλιστικής αγοράς. «Το μέλλον ανήκει στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις (διαμεσολαβούντες) που δεν υπόσχονται τα πάντα σε όλους, η εξειδίκευση και η ανατροφοδοτούμενη γνώση μπορεί να δημιουργήσει και καλύτερα προϊόντα και, αναμφίβολα, υψηλότερης ποιότητας υπηρεσίες, προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε πελάτη, με φροντίδα και σεβασμό».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*