Μεγαλύτερο άνοιγμα στην ιδιωτική ασφάλιση επιχειρεί το Metropolitan

Μεγαλύτερο άνοιγμα προς την ιδιωτική ασφάλιση πρόκειται να επιχειρήσει το Metropolitan εφόσον περιέλθει υπό τον έλεγχο του fund CVC Capital Partners.

 Οι συζητήσεις των δύο πλευρών για την πώληση του 70% της ιδιωτικής κλινικής φαίνεται πως τείνουν να ολοκληρωθούν και εφόσον δεν υπάρξει κάποια ανατροπή, σύντονα θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

 Πληροφορίες του IW αναφέρουν ότι στις προθέσεις του νέου μετόχου θα είναι να επενδύσει περισσότερο στην ιδιωτική ασφάλιση, περιορίζοντας την έκθεση της εταιρείας στον ΕΟΠΥΥ, ώστε να περιορίσει και τις τυχόν «επισφάλειες», όπως και τις χρονο-καθυστερήσεις στις καταβολές των νοσηλίων.

 Για τους ίδιους λόγους θα κινηθεί και προς τον ιατρικό τουρισμό, ο οποίος βασίζει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξή του και στην ιδιωτική ασφάλιση, αφού ένας μεγάλος αριθμός ασθενών που αναζητούν θεραπείες εκτός των συνόρων τους διαθέτουν ασφαλιστικό κάλυμμα.

 Εξάλλου, στον ιατρικό τουρισμό, τα τελευταία χρόνια, επενδύουν συστηματικά οι περισσότερες, αν όχι όλες οι ιδιωτικές κλινικές.

 Σημειώνεται ότι, η κλινική Metropolitan διαθέτει 300 κλίνες όλων των ειδικοτήτων, 16 χειρουργικές αίθουσες, δύο μονάδες εντατικής θεραπείας με συνολικά 20 κλίνες και διαγνωστικά εργαστήρια, ενώ στο τέλος του 2015 απασχολούσε ως όμιλος 958 άτομα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*